reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
No ja muszę parę zębów zrobić a ciągle to odkładam. Nie lubię chodzić do dentysty.
Wiem co czujesz ja też dopiero wszystko naprawilam jak już byłam w ciąży bo wcześniej się bałam . Jak miałam 13 lat to mi dentysta wyrwał ulamanego stałego zęba bez znieczulenia bo mówił że to mleczak 😨 od tamtej pory strasznie się cykam dentysty

Wiem co czujesz ja też dopiero wszystko naprawilam jak już byłam w ciąży bo wcześniej się bałam . Jak miałam 13 lat to mi dentysta wyrwał ulamanego stałego zęba bez znieczulenia bo mówił że to mleczak 😨 od tamtej pory strasznie się cykam dentysty
Ale na nfz można robić ze znieczuleniem? Płaci się za to dodatkowo czy też jest w ramach nfz?

Odebrałam wynik ale nie rozumiem to jest poprostu 3 czy 3 tys?

Załączniki

• 15785747899482567294750839790605.jpg
    15785747899482567294750839790605.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 142
ja robiłam przegląd w wakacje i w międzyczasie naprawiałam stare plomby by nie robić tego w ciąży🤪 no bo przecież to miało być raz dwa🤪🤪🤪 okazało się że id tego czasu popsuło mi się dwa zęby! Byłam w szoku jak mi to stomatolog powiedziała ostatnio 😕
Właśnie jutro idę na wizytę... będzie znieczulenie i zapowiedziano mi że muszę bardzo uważać na próchnice 🥵

reklama
Wydaje mi się, że 3 patrząc na podane normy, nie ma tam kropek między cyframi. Może to całkiem młodziutka ciąża skoro jednak jest prawie 4? ja bym pewnie z ciekawości zrobiła znowu za 2 dni.
Już się dopytalam w laboratorium 3 zhaczykiem nie 3 tys. Ostatnio miałam 0.5 więc trochę wyższa wyszla

Do góry