reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Bedzie widac. Ja jak bylam po owulacji to moj gin mi pokazywal "nierowne" brzegi po peknietym pecherzyku, takze powinien wiedziec czy byla owu czy nie. Jezeli bedziesz przed to beda widoczne pecherzyki i po ich wielkosci powie Ci kiedy mniej wiecej moze byc owu, jezeli nie zobaczy sladu po peknietym pecherzyku to znaczy, ze mogl sie wchlonac i do owu nie doszlo w ogole.
Dzięki za odpowiedź, jestem teraz uspokojona 🙂

reklama
Hej dziewczyny,potrzebuje pomocy, bo od czytania tych wszystkich informacji mam mętlik w głowie.. Moja ginka przepisala mi Progestan(chyba duphaston w Polsce) ale od 10 dnia cyklu przez 14 dni.. niby na wyrównanie cykli, ale czytalam ze to powinno sie brać po owulacji jeśli się staramy o dziecko,że moze zahamować owulacje.. Ehh może coś doradzicie?Pozdrawiam

Ja też biorę na wyregulowanie cykli i miałam zalecone brać między 15 a 25 dc. Może upewnij się jeszcze raz u dr jak to ma być??

Hej dziewczyny, można dołączyć? Czytałam wasz wątek od początku,bo zbierałam się żeby do was dołączyć. Jestem mamą uroczego synka i trzy lata temu postanowiliśmy z mężem postarać się dla niego o rodzeństwo. Po roku nieudanych starań udalam się do gin, która zleciła mi i mężowi badania. Wszystko wyszło książkowo więc kazała się dalej starać. W międzyczasie zmieniałam pracę więc zawiesiliśmy starania na około 3, 4 miesiące. Po tym czasie wróciliśmy do starań. Już chyba powoli zaczęłam tracić nadzieję że się uda kiedy stał się cud. Dwa dni przed planowanym okresem w lutym coś mnie tknęło i postanowiłam zrobić test.wyszedl cień, ale czytałam wasze historie z cieniami wiec postanowiłam zrobić betę. W dniu spodziewanego okresu, tj. 21.02 beta wyniosła coś około 49,87
emoji7.png
. No ale moja radość nie trwała długo. W poniedziałek, po 72h zrobiłam ponownie betę wyszła 59, 92, a beta z wczoraj to tylko 64,58
emoji24.png
. Jestem załamana! Nie plamie na razie ale wolałabym się sama oczyścić niż jechać do szpitala. Poza tym boje się ciąży pozamacicznej. Dzisiaj idę do lekarza żeby zobaczyć gdzie się umiejscowił pęcherzyk. Zaczynam dziś 5 tc, myślicie że będzie widać pęcherzyk?

Przykro mi bardzo, że ta beta nie przyrasta :( Koszmar...
Na takim etapie może jeszcze nie być widać pęcherzyka...
Jak pojawią sie jakieś bóle albo plamienie/krwawienie po prostu zgłoś się do szpitala. Ginekologicznego oczywiście.

Hej:) wrzucam moja betę z wczoraj:) mam nadzieje, ze jest ok:) jutro zrobię drugi raz i sprawdzę przyrost. Mam milion myśli i tak bardzo chce żeby wszystko było ok🙏

No i niech teraz betka rośnie ;)

Kochane, mam pytanko, co widać na obrazie USG, jeśli jest świeżo po owulacji? Będzie lekarz w stanie stwierdzić, że się odbyła, czy nie? Pisałam Wam już, że mam wizytę na 14dc. A że ciężko powiedzieć, kiedy u mnie ta owulacja będzie, bo ostatnio cykle różne to nie wiem czy wypadnie przed czy po.. ;) a raz w życiu miałam przed, po nie miałam nigdy, ale Wy na pewno miałyście i wiecie co może być widać ;)

Widać, widać. I owulacje i rosnący pęcherzyk a jak jest po owu to widać jeszcze pęknięty pęcherzyk :)

Nic nie bylo widać na wizycie, pozostało mi tylko czekać. Ale jakoś tak psychicznie trochę lepiej się czuje. Kurcze chciałabym być już po wszystkim to zaczęła bym nowy cykl, a tak to w takim zawieszeniu na razie

Ale wiecie co, ten cykl był pierwszym w którym piłam inofem. Nie wiem czy to dzięki niemu się udało, ale muszę zamówić na kolejne miesiące. Przynajmniej nie muszę wtedy pamiętać o kwasie foliowym

Ale wiecie co, ten cykl był pierwszym w którym piłam inofem. Nie wiem czy to dzięki niemu się udało, ale muszę zamówić na kolejne miesiące. Przynajmniej nie muszę wtedy pamiętać o kwasie foliowym
Ja właśnie mam za sobą pierwszy pełny cykl na inofemie. Chcialabym żeby troszkę wyregulował mi cykle... Ma dobry skład, na pewno miało to jakiś wpływ w Twoim przypadku.

Nic nie bylo widać na wizycie, pozostało mi tylko czekać. Ale jakoś tak psychicznie trochę lepiej się czuje. Kurcze chciałabym być już po wszystkim to zaczęła bym nowy cykl, a tak to w takim zawieszeniu na razie
Pewnie w ciągu kilku dni dostaniesz krwawienia, mam za sobą dwie ciąże biochemiczne. Będzie dobrze 😊
Jaki smak ma ten inofem? Przymierzałam się do niego, ale fakt, że jest do picia mnie trochę zniechęcił, ciężko u mnie z przyjmowaniem suplementów w płynnej wersji bo jestem „wrażliwa” na specyficzne smaki czy zapachy 😉

Dziewczyny, ja po wizycie u gin, nie widzi konieczności żeby robić przerwę w staraniach. Od kolejnego cyklu mam brać dupka od 16 do 25 dc bo może problem tkwi w niskim progesteronie. Teraz w poniedziałek mam zrobić toxo, cytomegalię i progesteron właśnie (będzie 20dc) tylko pytanie czy muszę być na czczo?

Pewnie w ciągu kilku dni dostaniesz krwawienia, mam za sobą dwie ciąże biochemiczne. Będzie dobrze [emoji4]
Jaki smak ma ten inofem? Przymierzałam się do niego, ale fakt, że jest do picia mnie trochę zniechęcił, ciężko u mnie z przyjmowaniem suplementów w płynnej wersji bo jestem „wrażliwa” na specyficzne smaki czy zapachy [emoji6]

Dziewczyny, ja po wizycie u gin, nie widzi konieczności żeby robić przerwę w staraniach. Od kolejnego cyklu mam brać dupka od 16 do 25 dc bo może problem tkwi w niskim progesteronie. Teraz w poniedziałek mam zrobić toxo, cytomegalię i progesteron właśnie (będzie 20dc) tylko pytanie czy muszę być na czczo?
Inofem jak rozpuścisz w małej ilość to takka ledwo pomarańcza a jak w szklance to nie czuć nic

reklama
Do góry