Parsley
Fanka BB :)
Wiedziałam wiedzialam wiedziałam [emoji7]
14 dpo - jest druga krecha [emoji7][emoji7][emoji7]
Wow super! A wcześniejsze testy wychodziły negatywne?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wiedziałam wiedzialam wiedziałam [emoji7]
14 dpo - jest druga krecha [emoji7][emoji7][emoji7]
18dc, chyba 2 dpo termin @ na 4 marcaKochana a jak u Ciebie sytuacja? Juz po owulacji? Kiedy termin @?
Ja zwariuje!
2 pęcherzyki 21 i 22 i endo 9.2 [emoji177]
Rano i popołudniu test owu pozytywny i teraz zagwostka czy brać Ovitrelle czy nie? Jak nie pękną to stracę cykl
Hej Dziewczyny. Byłam dzisiaj u ginekologa w 12 dc, na usg wyszło że mam chyba ze 40 pechęrzyków na obu albo na każdym z jajników, nie do końca zrozumiałam. Podejrzenie pcos. Muszę zrobić badanie testosteronu. Czy któraś z was to ma?
Ginka kazała robić badania nasienia, za chwilę drożność jajowodów a ja jestem w 4 cyklu po odstawieniu antykoncepcji. Trochę mnie dziwi jej tempo.
Na regulację cykli nic nie dała, monitoring mówi, że no możemy zrobić, póki co żaden pechęrzyk nie jest dominujący.
Zamierzam skonsultować się z innym ginekologiem.
Może wypowiedzą się dziewczyny z pcos jak to u was jest?
ja mam podobnie liczne drobne pecherzyki. U mnie sprawa tez szybko się toczy bo nie reaguje na stymulację. Monitoring za każdym razem, przeszłam Lamette 1 tabletka dziennie i pęcherzyk 15 mm max. Lekarka kazała zwiększyć dawkę. Po 2x lamette pęcherzyk urósł 17 mm już lepiej alerewelacji nie ma, bo endo dalej 4 mm czyli beznadziejne. Okazało się ze AMH mam dla obrazu PCOS bo o dużo za wysokie. Teraz mam stymulację zastrzykami menopur FSH i LH 75 j.m 3 iniekcje i zobaczymy [emoji4]także czepiamy się wszytskiego.
To trzymam kciuki a teraz to czekanie do 4 marca heh18dc, chyba 2 dpo termin @ na 4 marca
W poniedziałek robię badania krwi, sprawdzić czy tarczyca w normie bo leczę niedoczynnośc 3 miesiąc
Milo ze pytasz
Jakoś jestem spokojna póki co, pewnie zacznę świrować parę dni przedTo trzymam kciuki a teraz to czekanie do 4 marca heh
Ee to wcześnie, może razić póki coU mnie biało aż razi... do okresu 5 dni [emoji30]
U mnie jest zakręcona sprawa. W czwartek jedna mi powiedziała że mam jeden pęcherzyk zapadający 12mm a drugi 18 (od poniedziałku nie urósł) i poszłam do innej wczoraj a ta do mnie ze mam piękne pecherzyki 21 i 22 i niedługo pewnie owu. Z tym że ja nigdy nie miałam takich pęcherzyków uchwyconych na usg i nie wiem czy mi pękają i przy jakiej wielkości. Wczorajsza gin powiedziała żeby się wstrzymać z zastrzykiem bo może sam pęknie i stracę niepotrzebnie pieniądze. Ale jak nie chce stracić cyklu to mogę wziąć no i wzięłam a wracajac od gina wcxoraj tak mnie zaczął bolec że aż krzyknęłam, chwilą moment i przestał i jakieś 2h później powtórka.... Nie wiem, może już pękły i zastrzyk nie zdarzył zadziałaćRadzę zmienić gina, Ty nie powinnaś się zastanawiać czy brać zastrzyk czy nie, gin jest od tego [emoji4]