reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Powiedzcie mi te co zaszły [emoji16][emoji85] czy Was bolą, bolały piersi przed terminem miesiączki? Bo ja mam tak zawsze, ale w tym miesiącu znacznie szybciej zaczęły... i boli, kłuje mnie po prawej stronie i również plecy tez po tej samej stronie..
Dziwne, ale to pewnie PMS.. mam 28dc i 6 dni do @... [emoji849]

Mnie akurat teraz nie bolą w ogóle [emoji848][emoji848] a bolały zawsze.
W poprzedniej ciąży z kolei bolały już od razu po owulacji.

Ja byłam dzisiaj na TSH i progesteronie w diagnostyce o 8 rano, wyniki już o 14 10 były. 21 dc TSH 1.93 Progesteron 15.87. Owulacja była ale jak poziom progesteronu ma się do szans na ciążę?? Orietujecie się?

Wykaz moich starań...

Załączniki

• Screenshot_20200221-124234_Flo.jpg
    Screenshot_20200221-124234_Flo.jpg
    132,1 KB · Wyświetleń: 90
Bardzo, bardzo mi przykro. [emoji22][emoji22]
Jak duża masz IO? Bierzesz coś? Ja również mam IO i biore metforminę j będę ja brała cała ciąże. Meta poprawia jakos komórki jajowej i niejako chroni przed poronieniem. Wielu ginekologów kaze odstawić metforminę po pozytywnemu teście i jeste wowczas często kończy się to poronieniem.
Bromergon brałam w poprzedniej ciąży i jak zaszłam gin kazał mi go od razu odstawić.
Badalas tarczyce? Tarczyca to podstawa w ciąży?
P.S. Wiem, ze jest Ci cholernie ciężko. Tule wirtualnie i mam nadzieje, ze niedługo zobaczysz dwie kreseczki. Po poronieniu organizm jest zaprogramowany na ciąże.

P.S.2. Pamietam tez, ze martwials się o brata. Mam nadzieje, ze wyszedł z tego.
Nie biorę nic na to i nigdy nie brałam. Jak wyjdę jutro do domu to czas na zmianę lekarza w takim razie. Mój brat zdecydownianie lepiej się czuję, w porę wykryli sepsę u niego. Można powiedzieć że otarł się o śmierć ale to dobrze że zdrowieje bo stojąc nad nim kiedy byl nieprzytomny mówiłam że jak wyzdorwieje i gdy ja donoszę ciążę to będzie chrzestnym. Widocznie to nie pora na dzieciątko. Może stres dał mi w kość bo bardzo płakałam gdy leżał bez życia nie wsluchuajc się 2 organizm swój. Z tym że nie miałam plamien żadnych. Tam na górze zapewne wie conie czeka.

reklama
Czy Tobie przed zajściem w ciążę udało się całkowicie ogarnąć tą IO? Pytam ze względu na wspólnego lekarza [emoji4]
Bardzo, bardzo mi przykro. [emoji22][emoji22]
Jak duża masz IO? Bierzesz coś? Ja również mam IO i biore metforminę j będę ja brała cała ciąże. Meta poprawia jakos komórki jajowej i niejako chroni przed poronieniem. Wielu ginekologów kaze odstawić metforminę po pozytywnemu teście i jeste wowczas często kończy się to poronieniem.
Bromergon brałam w poprzedniej ciąży i jak zaszłam gin kazał mi go od razu odstawić.
Badalas tarczyce? Tarczyca to podstawa w ciąży?
P.S. Wiem, ze jest Ci cholernie ciężko. Tule wirtualnie i mam nadzieje, ze niedługo zobaczysz dwie kreseczki. Po poronieniu organizm jest zaprogramowany na ciąże.

P.S.2. Pamietam tez, ze martwials się o brata. Mam nadzieje, ze wyszedł z tego.

Do góry