reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Hej Kochane. Ja lecę właśnie do labo na betę. Trzymajcie kciuki prosze.
Dzisiejszy test dziś ciemniejszy, wiec mam nadzieje, ze beta przyrasta.
Mam tez pewne spostrzeżenia co do testów.
Dzisi był 3 dzień jak robie testy. Zaczęłam od 9 dpo i test clearblue pokazał mi jasna kreske już 9dpo i każdego dnia coraz ciemniejsza. Chińczyk pasiak tez cień cienia w 9dpo i coraz ciemniejsza, a Pink super czuły płytkowy dopiero dziś cień kreski. Wczoraj i przedwczoraj była na nim biel totalna.
Także polecam zdecydowanie test clearblue. Płaciłam za niego w mojej aptece u mnie na osiedlu 12 zł jak zamaiwlaman internetowo.
Załączam zdjęcie dzisiejszych testów dla porównania.
Zobacz załącznik 1082968Zobacz załącznik 1082969
W której aptece? Tej przy przychodni?

Chciałabym w marcu zrobić sobie wszystkie potrzebne badania, żeby dojść dlaczego nie udaje mi się zajść w ciążę. Co warto sobie zbadać??

@Mimi94
Drożność jajowodów, hormony. Możesz isć też na monitoring i zobaczyć Ci ładnie pęcherzyki rosną, czy endo jest ok i czy pękają te pęcherzyki...

Czy któraś z Was miała taką akcję, że tarczyca była w normie, tzn. Była 3, dostałam eutyrox 25 w marcu zeszłego roku, w listopadzie tsh wm1, 9, ft3 i ft4 idealne. Robiłam tsh 31.01 i wyszło 0,013. Ginekolog kazał odstawić eutyrox, zrobiłam dzisiaj badania tsh 0.05 ft3 i ft4 podwyższone i to sporo... Żadnych dolegliwości nie miałam i nie mam. Gdybym sama nie badała to nawet bym nie wpadła, że coś może być nie w granicy

@Mimi94
Drożność jajowodów, hormony. Możesz isć też na monitoring i zobaczyć Ci ładnie pęcherzyki rosną, czy endo jest ok i czy pękają te pęcherzyki...
No wlansie problem w tym że po CLO miałam 2 które już powinny pęknąć. A dzisiaj 16dc i jedne 18mm czyli od poniedziałku nie urósł a drugi zapadający się.... A z krwi co jeszcze mogę zrobić?

No wlansie problem w tym że po CLO miałam 2 które już powinny pęknąć. A dzisiaj 16dc i jedne 18mm czyli od poniedziałku nie urósł a drugi zapadający się.... A z krwi co jeszcze mogę zrobić?

To może masz problem z owulacja. Wtedy z krwi powinnaś zrobić hormony ale to lekarz ci podpowie dokładnie co.

reklama

Bardziej specjalistyczne to robią w klinice niepłodności. Wtedy mogą Cie zbadać pod katem przeciwciał, śluz Ci badają i takie tam.

Do góry