reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Pytanie do dziewczyn w ciąży:
Kiedy idziecie na zwolnienie? Pracujecie ile możecie i dopiero? Czy od razu po potwierdzeniu u gina?
Ja dostałam zwolnienie na ostatniej wizycie 7.02 i byl to moj 10t4d ciazy. Dostalam zwolnienie juz ze wzgledu na ciaze blizniacza, ktora z ginekologicznego punktu widzenia jest ciaza o podwyzszonym ryzyku, a ja pracuje w szkole, gdzie jak wiadomo jest mega duze ryzyko zlapania infekcji od dzieciaczkowa moj gin nie chce do tego dopuscic. Ginekolog chce mnie tez widziec na usg co 2-2,5 tygodnia i wszystko monitorowac, tymbardziej ze to moja pierwsza w zyciu ciaza i jak on to mowi mam lezec pachniec i ladnie wygladac 😂

reklama
Pytanie do dziewczyn w ciąży:
Kiedy idziecie na zwolnienie? Pracujecie ile możecie i dopiero? Czy od razu po potwierdzeniu u gina?

Ja w poprzedniej ciąży pracowałam prawie do 7 miesiąca, aż trafiłam na patologie ciąży na 2 tygodnie ze skrócona szyjka. Skończyło się na pessarze i nakazie leżenia do końca ciąży. Jak troszkę pochodzilam nawet po domu to spinanie brzucha, ból jak nie wiem...
z perspektywy czasu zaluje, ze tak długo pracowałam o nie posłuchałam gina, który sugerował zwolnienie wczeniej...

14 dni, wszystko się zgadza :) czyli już naprawdę nie mam co mieć nadziei
Ale zaraz przecież jak możesz teraz coś takiego zakładać, skoro jesteś w połowie fazy lutealnej? Ginekolog też nie mógł Ci przecież stwierdzić czy jesteś w ciąży bo jest za wcześnie. Nawet ja jutro na USG w 5 dniu 5 tygodnia nie będę miała 100% pewności mimo bety. Zaczekaj na termin @. Macica przed terminem @ wygląda tak samo jak macica po zapłodnieniu.

Mówię Ci że ten lekarz się nie zna! Słuchaj nas. Każą z nas ma doktorat z położnictwa i ginekologii [emoji23][emoji23][emoji16] I oprócz tego mamy jeszcze instynkt czarownic [emoji23][emoji16]
nie tylko z położnictwa i ginekologii. nie dodalas ze jestesmy znawczyniami prawa pracy, radcami prawnymi, laborantkami, psychologami, ksiegowymi, ceny beta hcg, progesteronu i tsh kazda ma w jednym paluszku juz niemal z kazdego regionu Polski :D, no a ciazowe diagnozy to my tu szybciej stawiamy niz ginekolog na badaniu :D

nie tylko z położnictwa i ginekologii. nie dodalas ze jestesmy znawczyniami prawa pracy, radcami prawnymi, laborantkami, psychologami, ksiegowymi, ceny beta hcg, progesternu i tsh kazda ma w jednym paluszku juz niemal z kazdego regionu Polski :D, no a ciazowe diagnozy to my tu szybciej stawiamy niz ginekolog na badaniu :D
Ja jeszcze tego endometrium nie czaje, ale jeszcze jeden cykl z Wami i będę wiedzieć [emoji6] obym tą wiedzę nabywala już będąc w ciąży [emoji6]

Nie wiem jak to formalnie wyglada.w przyszlym tygodniu w koncu pojade do koleżanki ktora byla kadrowa u nas ale juz nie pracuje i sie dowiem. Nie powiem wrocilabym bo szkoda mi kierowniczki i kolezanki z pokoju ktora musi sie uzerac z "mobbingujaca"... ale zobaczymy co gin powie i jak to bedzie. Najwazniejsze ze operacja mi wypadnie na macierzynskim jak wszystko bedzie git :)
Bo Ty teraz jesteś na zwolnieniu z powodu nogi prawda? A możesz od razu wziąć zwolnienie od ginekologa, czy nie do końca? Żeby w takim razie nie wracać? Ja się nie orientuje jak to jest dlatego pytam. Bo tak normalnie to jest chyba maksymalnie 6 miesięcy zwolnienia, a w ciąży jeżeli lekarz tak uzna jest 9 miesięcy.

To fakt! Ja napisał ogólnie o wszystkim co związane z ciąża i poloznictwem [emoji1787][emoji23] Ale To prawda każda jest w czymś dobra... ! No i jesteśmy mega dobrymi kucharkami! Tyle że wszystki3 gotują tylko ogórkowa! [emoji23][emoji23][emoji1787]
nie tylko z położnictwa i ginekologii. nie dodalas ze jestesmy znawczyniami prawa pracy, radcami prawnymi, laborantkami, psychologami, ksiegowymi, ceny beta hcg, progesteronu i tsh kazda ma w jednym paluszku juz niemal z kazdego regionu Polski :D, no a ciazowe diagnozy to my tu szybciej stawiamy niz ginekolog na badaniu :D

reklama
Do góry