reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

No ja już wariuje od tego że ciąża pozamaciczna albo jakieś inne problemy. Owulację miałam z lewego wiec liczyłaby że on będzie pobolewal a tu takie ekscesy. W tamtym miesiącu przed okresem też miałam taki problem.. tydzień czasu mnie męczył uczucie jakby był opuchnięty i uciskał po @ przeszło
Nie martw się. Ból jajnika w ciąży wczesnej jest normalny - w końcu pęcherzyk zamienił się w ciałko żółte i to on jest gruczołem dokrewnym utrzymującym ciąże - wytwarzanie beta HGC to spora rola :)

reklama
kochana w kazdej ciazy wartosc bedzie inna, do tego niewazna jest sama wartosc a jej % przyrost. 5 dni przed okresem to powiem, ze wynik wrecz imponujacy, ja 2 dni po terminie @ mialam 36,5. takze spokojnie, nie stresuj sie niepotrzebnie, wiekszosci kobiet 5 dni przed @ nie wyjdzie nic kompletnie :)
2 dni po terminie 36,5? To jakim cudem ja w dniu terminu lub jeden dzień przed miałam 348 😂 Żeby nie bliźniaki Boziu 😂 Ale na bliźniaki to chyba byłoby duuużo więcej? Jest jakaś zasada z tą wielkością bety?

Blizniaki to podwójne wyzwanie ale przede wszystkim podwojne szczescie kochana! ja chcialam zawse blizniaki, czlowiek przemeczy sie pare lat a potem ma spokoj jak sie juz wyjdzie z pieluch, dzieci chowaja sie przy sobie... no a moi rodzice mieszkaja 200km od nas, wiec na codzien raczej nie beda w stanie zbyt wiele pomoc, nad czym szczerze ubolewam bo mimo, ze wszytsko chcemy robic sami, to chcialabym miec pewnosc, ze mama jest blisko... u nas plus taki, ze moj P. pracuje pon-pt 6-14 wiec cale popoludnia bedzie pomagal :D na tesciowa nie licze bo ma juz swoje lata i chyba bylby to za dzuy ciezar dla niej.
Ja mame mam pare blokow dalej 😊 a moj tata juz sie zastanawia jak to zrobic zeby dziadek nauczyl 2 na raz na rowerze jezdzic 😊 to zawsze bylo marzenie mojego taty, zeby wnuka/wnuczke na rowerze nauczyc jezdzic 😂

Ja też jutro powtarzam z tym że po 72h bo tak lekarka zaleciła ehh kolejny stres... trzymam kciuki za dobry przyrost.
Ja za Ciebie też! Ja zrobię po 48 h, nie wiem czy to coś da, ale w piątek mam wizytę już bo muszę ogarnąc tę tarczyce i insuline i które leki dalej mam brać które biorę, więc zobaczymy czy w ogóle będzie chciała powtarzać.

Gratulacje! Mieści się w normie dla tygodnia ciąży? Jak tak to chyba dobrze :) Ciekawa jestem ile ja miałabym w 25 dc, skoro w 30 miałam 348. Nie umiem liczyć takich rzeczy 😂 Pewnie miałam podobnie jak Ty
Masz pokazna betę w porównaniu do mojej aż sama zaczęłam myśleć czy z moją jest wszystko okej. Z tego co widziałam po wynikach różnych dziewczy to czasem jest tak że zaskoczy i jednego dnia jest 15 a później 150 więc ciężko przewidzieć ile mogło byc we wcześniejszych dniach.

reklama
2 dni po terminie 36,5? To jakim cudem ja w dniu terminu lub jeden dzień przed miałam 348 😂 Żeby nie bliźniaki Boziu 😂 Ale na bliźniaki to chyba byłoby duuużo więcej? Jest jakaś zasada z tą wielkością bety?
wszystko zalezy od dnia zagniezdzenia :) przedzial 6-12 dni wiec stad roznica w wielkosci beta hcg :) kazdy organizm tez jest inny i kazda z nas bedzie miala inny przyrost % dlatego nie warto sie przejmowac samymi wartosciami a prawidlowym przyrostem % bo to on jest wazniejszy.

Do góry