reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Dziś 8dc, kreska testowa wydaje się być ciut jaśniejsza niż kontrolna, śluz mleczny, nie miałam białka jaja kurzego jeszcze w tym cyklu, kłucia jajnika tez nie (a zawsze mam Ok połowy cyklu, cykle 25-26d).
Ale wg testu OWU już mogła być (bo wizualnie się już kreski zrównały) wg lekarza jest to niemożliwe bo wczoraj wieczorem pęcherzyk w lewym jajniku miał 22 mm (ma dojść do 25-26mm)
OWU wg Flo na 12dc...

Zobacz załącznik 1078884
Dokladnie kiedy i przy jakiej wielkosci pekl pecherzyk dowiesz sie juz na usg po owulacji ale pecherzyki nie zawsze tez pekaja ;) a testy pozytywne nie wychodza w dniu owulacji tylko okolo 24-36 h przed ;) szczyt sluzu mozesz miec w dniu owulacji. Obstawiam owulacje jutro lub nawet pojutrze

Kuzwa laski ratunku :D
Duzo sluzu u mnie...niby bialy niby przezroczysty...A moze to dopiero owu??
Ale kurde tak pozno?prawie zawsze 18-19dc.
No i bolaly mnie jajniki w zeszlym tygodniu wtedy co owu podejrzewalam.
Hmmm...
To teraz mam zagadke :p

Mnie pierwszy bladzioch przy biochemicznej wyszedl 11 dpo wiec tyle chce czekac minimum.. przegram zaklad i trudno 😂 w tym cyklu mialam owu szybciej ale nie czuje nic zeby sie udalo. Juz swojego nastawilam ze @ przyjdzie 😂 aktualnie jestem 6/7 dpo wiec najwczesniej w sobote ale zobaczymy moze wytrzymam dluzej

Kuzwa laski ratunku :D
Duzo sluzu u mnie...niby bialy niby przezroczysty...A moze to dopiero owu??
Ale kurde tak pozno?prawie zawsze 18-19dc.
No i bolaly mnie jajniki w zeszlym tygodniu wtedy co owu podejrzewalam.
Hmmm...
To teraz mam zagadke :p
U mnie wlasnie dzis pojawil sie ale mleczny a taki mam zawsze przed @

reklama
(...) testy pozytywne nie wychodza w dniu owulacji tylko okolo 24-36 h przed ;) szczyt sluzu mozesz miec w dniu owulacji. Obstawiam owulacje jutro lub nawet pojutrze

Faktycznie, jakoś mi wypadło ze testy pokazują czas na ok. 24-36h przed OWU :)
Także może OWU będzie 10dc lub 11dc (wg prognoz 12dc) pęcherzyk wielkością też pasuje, że mógłby akurat wtedy wypuścić jajeczko :)
Jakby nie patrzeć ten tydzień działam :) - leżę grzecznie po [emoji173]️ z pupką w górze zwiększajac pływakom szansę na inwazję na jajeczko
[emoji4][emoji4][emoji4]

Do góry