reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Czyli u mnie by wychodziło podobnie, dzisiaj pozytyw i od tego 1, max 2 dni owulacja czyli 18-19 dc. A ja zawsze myślałam ze faza lutealna musi mieć te 13-14 dni [emoji848] nie wiem dlaczego tak myślałam :p
Bo tak zazwyczaj jest i chyba powinno byc 😊 ale kazda z nas jest inna i ma inny organizm tazke nie ma co sie trzymac jakos ksiazkowych przykladow tylko obserwowac siebie. U mnie testy owu nie pomogly wcale, ale duzo dal mi monotoring cyklu u gina. I tak po 4 minotoringach mam 10t5d z blizniakami 😀

reklama
.

Załączniki

• IMG_20200209_182022.jpeg
    IMG_20200209_182022.jpeg
    18,8 KB · Wyświetleń: 178
Ostatnia edycja:
Nie mowie ze straszne.
Kazda z nas chce byc.w.ciazy i rozne "glupoty" sie robi.
Jedyne co to zeby sie tylko po tym nie zalamywac
masz racje... samo przyjscie @ jest wystarczajaco dolujace i zalamujace, ale w przypadku kolezanki, ewentualna ciaze biochemiczna, moglaby potwierdzic beta hcg a nie rozebranie testu i znalezienie kreski, ktora o niczym kompletnie nie swiadczy! To kazdego indywidualna sprawa ale zaraz sie okaze, ze dziewczyny beda sobie wkrecac ciaze biochemiczna, bo pink, ktory tu juz wiele razy pokazal duch cienia, mimo zerowej bety, bedzie "medycznym" dowodem na ciaze pozamaciczna.

masz racje... samo przyjscie @ jest wystarczajaco dolujace i zalamujace, ale w przypadku kolezanki, ewentualna ciaze biochemiczna, moglaby potwierdzic beta hcg a nie rozebranie testu i znalezienie kreski, ktora o niczym kompletnie nie swiadczy! To kazdego indywidualna sprawa ale zaraz sie okaze, ze dziewczyny beda sobie wkrecac ciaze biochemiczna, bo pink, ktory tu juz wiele razy pokazal duch cienia, mimo zerowej bety, bedzie "medycznym" dowodem na ciaze pozamaciczna.
Z tym.sie akurat zgodze. Ze dopiero beta moze potwierdzić.
Ja np test robilam przed bo jestem juz po stracie i w razie czego chce to skonsultować z lekarzem

Ja rozumiem... i zgodzę się z Tobą w 100% rozebrałam ten test dlatego ze robiłam kilka dni temu paskowe testy i było widać 2 kreski wiec dlatego tez nie wiem co mam już o tym wszystkim myslec fakt nie były to kreski mega ciemne ale było widać drugie kreski nawet dodam zdj tutaj, ale faktycznie może to testy tylko yak powychodziły... blednie
ewentualna ciaze biochemiczna mogloby potwierdzic badanie z krwi beta hcg. niestety czasem testy daja wynik falszywie dodatni i nie ma sensu nawet zastanawiac sie czy cien cienia kreski to biochem...

A powiedzcie mi jak Wy w dni owu działacie? Bo ja zawsze myślałam im częściej tym lepiej. W sensie w dniu kiedy pozytywny test, dzień po i dwa dni po. Ale teraz cały czas czytam że lepiej co dwa dni. I nie wiem jak się za to zabrac [emoji6] na chłopski rozum lepiej wtedy dzień przed pozytywnym testem. Jak pozytywny test brak seksu no i dzień później tak? Jak Wy robicie?
u mnie jak tylko jest koncowka okresu,to już z moim szalejemy i tak "świrujemy codziennie" poki apka nie pokaze ,ze juz po owu 😂😂😂 co zrobic,czlowiek ma ciagle ochote,a działamy już po okresie,bo prawdopodobnie swego czasu owu miałam zaraz po okresie

reklama
Do góry