reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Dupa ☹ pink test strumieniowy o czułości 10 pokazał jakiś kur*a cień ciena innego cienia czyli wynik negatywny 🤦🏻‍♀️ i wiem, że pinki są do dupy ale mam ich aż 3 i chce się ich pozbyć 😂. Tak więc... Ten test wczoraj wieczorem był chyba jakiś po prostu dziwny i pokazał fabryczna kreske czy coś takiego. Tak więc... Hmm nie poddaje się jeszcze. Nie płaczę, nie cieszę się. Staram się zachować zimna krew (kiepskie powiedzenie chyba w tym przypadku) i zobaczymy co wydarzy się jutro 🤷‍♀️
I tak poza konkursem : co autor miał na myśli montując do tych testów te głupie szybki na pole testowe? 🙄 Trzeba się nieźle gimnastykować by dobrze spojrzeć bo odbija światło, palcuje się i jest po prostu durne 😂
Życzę, żeby ten duch cienia w kolejnych dniach ciemniał, no i żebyś zobaczyła już niedługo porządne tłuste ll 😁☺️

Mnie mniebtak wychodzily. Beta 54 a pinki biale ale to strumieniowe na plytkowym byl cien cienia 🤦🏻‍♀️
A jeszcze mam dwa stumieniowe 🙄 może po prostu od razu wywalę je do śmieci 💁‍♀️
I oprócz Ciebie była jeszcze inna dziewczyna z taką samą sytuacja tylko kurde nie mogę sobie przypomnieć jej nicku 🤔 nie ważne z resztą. Głupie testy 🤦🏻‍♀️

Hejka dziewczyny staram się czytać wszystkie posty. Sama się nie udzielalam, ale teraz jakoś mnie tknelo.
Staramy się o drugie dziecko od połowy 2018 bez efektu. Niestety nie zawsze było jak gdyż mąż za granicą pracuje.
Przytulanki były 18-19 stycznia w niedzielę według apki owulacja i faktycznie czułam ją.
Miałam jutro dostać okres. Dziś rano zauważyłam brązowe plamienie i już zrezygnowana że okres się zaczyna.
Jakie moje zdziwienie bo te plamienie brązowe i jakby podbarwiony sluz nadal jest A zazwyczaj miałam od razu dużo krwi +skrzepy
A tu takie coś.

Oby to był dobry zwiastun :)

Komórka jajowa wychodząc z jajnika nie przechodzi przez jakowod tylko trafia do próżni coś między macica a otrzewna. Dopiero potem jest zasysana przez jajowod. Jeśli masz dwa jajowody to jeden z nich przejmuje komórkę jajowa. Jeżeli masz jeden to masz duże szanse ze ponieważ mu nikt nie zabiera jajeczka to on je przejmie. Jeśli masz jeden sprawny a jeden nie to możliwe ze ten niesprawny bedIe przechwycal jakeczko ale ponieważ jest niedrożny to i tak z tego nic nie wyjdzie. :) tak to działa w skrócie i bardzo mocno łopatologicznie :) Po laparoskopii pol
Roku przerwy? Bardzo dużo. Ja miałam operacje z rozcięciem
Powłok
Brzusznych i mi kazano czekać tyle. Po laparoskopii powinno
Się starac po miesiącu z tego co wiem. Mi mówił lekarz ze wtedy szybko się starac póki się nie zrobią zrosty a te są już po 3 mcach :) Ale to Widzisz jakie mamy skrajnie różne informacje. Wiadomo ze jak się bois to warto czekać ale prosze skonsultuj się jescE z jakimś lekarzem. „Hej kumpel” - Hahha :) chciałabym żeby móje jakeczko tak powiedział do plemnika w tym mcu 🤣

No mnie znieczulali ogólnie, nacinali i zszywali jajowód i twierdzono, że tam musi się wszystko ładnie zagoić i trzeba odczekać min. 3 mc najlepiej pół roku... no to czekałam.\
Myśle przy pozamacicznej może ciut inaczej.

Dziewczyny dziękuję za kciuki, ale dziś mam 1dc [emoji849][emoji846]
To było komiczne po prostu. Nasikalam do pojemniczka zrobiłam test, pocierając się zobaczyłam krew na papierze. Testy ciążowe naprawde wywołują miesiączkę [emoji6]
Zbieram się do nastepnych starań i obiecuje że : nie będę robiła testów aż do 15dc. Strata mojego czasu i pieniędzy, nie będę zwracała uwagi na żadne mdłości ciągnienia, bóle pleców itd , i będę ignorowała każdą kreskę ktora się pojawi po 10 minutach [emoji16]
Dziś zamawiam testu owu i do dzieła[emoji846]
No i wg obietnic dziś również 1dzien postu Dąbrowskiej bo czuję się paskudnie. Za Was mocno trzymam kciuki! [emoji8]

Paskudna @. Szkoda!
Chodakowska OK ale jej ćwiczenia bardzo obciążają kolana.

A jeszcze mam dwa stumieniowe 🙄 może po prostu od razu wywalę je do śmieci 💁‍♀️
I oprócz Ciebie była jeszcze inna dziewczyna z taką samą sytuacja tylko kurde nie mogę sobie przypomnieć jej nicku 🤔 nie ważne z resztą. Głupie testy 🤦🏻‍♀️

ja mam jeszcze jeden strumieniowy i jeden pinka elektroniczny, zostawiam je do nastepnego cyklu, żeby porównywać z innymi :)

reklama
Dziewczyny ja chyba zwariowałam. Zrobiłam test o czułości 25. I po 6 min (tak wiem że max pięć minut) pojawił się cień cienia na zdjęciu tego tak nie widać bardzo chyba. Zastanawia mnie to bo na tym teście a (od sparzenia się pinkiem) zawsze używam jednej firmy nigdy nie pokazywal się nawet cień gdy nie było ciazy. Luknijcie. Szczerze widać cos czy tylko ja świruje i tam nic nie ma?

Od razu dodam nie wiem który dzień po nie używam testów owu a ona mogła się przesunąć po na początku stycznia poronilam samoistnie.

Zwariuje.

Załączniki

• IMG_20200202_075832.jpg
    IMG_20200202_075832.jpg
    803,7 KB · Wyświetleń: 147
Do góry