reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki grudniowe 2012

reklama
Basik - oj biedna Ty, no mój żywot wypisz wymaluj... trzymam kciuki, ze bedzie Ci dane i 2 trymestr przyniesie poprawę!!

Ja dzis po urzedach z moim chodziłam co mnie wykończyło masakrycznie, bylismy uznac ojcostwo dziecka poczetego, z racji tego ze my jeszcze nie małżeństwo, no i dzięki temu po porodzie nie będe musiałą się juz bujac po urzędach tylko mój chłopinka będzie to załatwiał.

Nanncy - ja jak stawia mi się brzuch to biore magnez i już, czasem chwilke poleże jak mi zepnie tak mocno i tyle, przechodzi za niedługo. magnez brałam doraźnie, teraz zawsze rano po śniadaniu biorę, i w dzięn jak mi się stawia. Ale chyba zaczne już brać regularnie 3 razy dziennie.

Nanncy, Basik bidulki Wy moje... ech, jakie to niesprawiedliwe... dajcie adres, wyślę Wam skrzynkę dobrego samopoczucia!!!!! :tak::tak::tak::tak:

marcia fajne te bujaczki, ten pierwszy bardziej mi się podoba wizualnie, pokazywałam mężowi ale stwierdził, że nie wie czy to praktyczne bo jak się dziecko przyzwyczai do bujania to potem będzie płakało i ciągle trzeba będzie je bujać, eeeee, nie wiem czy to prawda :confused:

emalia co ja będę tu pisać, Ty wiesz... ;-) kciuki nadal mocno zaciśnięte :*

w piątek idę na wizytę (tym razem prywatnie) może uda się zobaczyć kto tam mieszka w brzuszku, gorzej jak Maleństwo będzie się wstydziło i nic nam nie pokaże, buuuu, jak myślicie można już w miarę realnie określić płeć?
co prawda ten Gin jest najdroższy w mieście i jakoś mam do niego lekki żal, że chodziłam do niego ponad rok jak się staraliśmy i tak naprawdę poza wyciągnięciem kupy kasy ode mnie za wiele nie zrobił, sama musiałam drążyć temat tarczycy i tak na prawdę zaszłam w ciążę dzięki mojej Endo i dzięki lekom na tarczycę niż dzięki niemu, no ale chciał nie chciał ma najlepszy sprzęt w mieście i co jakiś czas chyba wybiorę się do niego skontrolować czy wszytsko jest ok, bo ogólnie jestem bardzo zadowolona z tego drugiego Gina (na NFZ) ale wiadomo, nigdy nie zaszkodzi wizyta u kogoś z lepszym sprzętam raz na jakiś czas, nie? ;-)

Karola dokladnie tak jak kasia napisala u mnie juz na genetycznym powiedzial ze na jego oko chlop i za kazdym razem a wiecie ze mialam tych usg od groma wszyscy potwierdzali ze chlopak. Wczoraj ten doktorek robi mi usg i on mowi glosno do swojej asystentki po kolei co widzi np. Glowa, kregoslup odcinek szyjny itd i w pewnym momencie mowi plec a ja na to facet a on tak jest facet wiec nie biore pod uwage pomylki w tej kwestii:-)

kasia ty dzisiaj konczysz 35 tc a ja 32 tc kurna ty ze dwa tygodnie i mozesz rodzic

oj Marcia i chciałabym za 2 tyg rodzić, bo już szczerze nie mogę.. z racji ze jestem niska to brzuch jest wysoko i mała torturuje mnie... no a ty za 5 tyg możesz szaleć! :p no ja na genetycznych w 13tc było, że moze chłopak, na genetycznych w 20tc już na bank dziewucha potwierdzone dwoma usg na róznych sprzętach.

Dziewczyny, pewnie usmiejecie sie z tego pytania ale jak odroznic napiecie brzuszka od tego ze dziecko sie np wypina ??? Czy ta "gorka" na brzuchu to napiecie czy glowa? :p

Basik, jeny, trzymaj sie....

Avensis, tez biore ten Tardyferon fol 2x2, podobno duza dawka. Jutro jak sie obudze ide na morfologie to zobacze jak efekt

Ostatnia edycja:
Czesc kobietki!

nanncy to nie takie smieszne pytanie bo to roznie bywa ale generalnie ja to zawsze macam brzuch jak to macica to ona twardnieje po calosci a jak maly sie wypnie to w jednym miejscu jest twarde a reszta brzucha normalna.

dzisiaj mnie cos brzusio pobolewa musze polezec plackiem...

reklama
Marcia, dzieki, bo ja wlasnie nie zawsze mam caly brzuszek twardy, czasem jest to jedno miejsce. Roznie to bywa ale zabronili mi go macac wiec mam ograniczone manewry.

A dzisiaj mialam koszmarna noc, znowu zlewalam sie potem. Budzilam sie co 1-2h i musialam sie przebierac. Co dziwne, spocona bylam glownie w okolicy brzucha i martwie sie, moze go przegrzewam? Gin mowil ze to moze byc od lekow ktore biore lub normalna przypadlosc w ciazy. Niemniej jednak zapach jest ewidentnie jakby "polekowy" i mam nadzieje ze nie szkodze dzidziusiowi...A moze on przez to polyka malo wod ? I czuje leki i przez to ma malo plynow? :(
Jeszcze moj gin juz sie zorientowal ze jestem przewrazliwiona i obawiam sie ze moze zbagatelizowac moje mysli,eh.
Od 5ej nie moge spac, ledwo patrze na oczy a musze sie zwlec na badania krwi, obym tam nie fikła...

Do góry