reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki grudniowe 2012

reklama
Avensis ja kupilam cos takiego FISHER PRICE Hustawka z Projektorem na PRĄD muzyka (3866867250) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. a ashlee ma cos takiego Tiny Love Leżaczek Bujaczek Łóżeczko 3w1 ELEGANCE (3859705551) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

jestem po wizycie myslalam ze tam korzenie zapuszcze oczywiscie jak na nfz to pan dr naumawial jeszcze swoje prywatne pacjentki a ja i dwie ciezarne w tym samym okresie ciazy stalysmy na korytarzu jak pindzie i czekalysmy az poprzyjmuje swoje pacjentki...

no ale z Krystianem wszystko ok wazy 1607 g ale za to szyjka jest troche miekka i mam rozwarcie na opuszek, kazala mi leżec nic nie podnosic albo jak chcem to do szpitala mnie polozy ja na nia oczy jak 5 zl ze nie dziekuje w domu poleze, wszystkie przeplywy ok potem sie odezwe bo czekam na ksiedza zaraz zaczyna chodzic a nie wiem omktorej do mnie dotrze

Marcia- fajnie ,że dzidiza tak ładnie rośnie. Poleż trochę i wszystko bedzie ok. A co do lekarza to jakieś nieporozumienie. Wszędzie tylko kasa. Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Kasia- to ja czekam na fotki. Chwal się kochana :)

Emalka - ja jutro fotki może wrzuce, dziś mnie prasowanie wykończyło, no i wózek złożyłam :) także jutro.

Avensis - ja kupiłam lezaczek ten co Ashlee ;) i sie mi podoba :) z wózka tez jestem mocno zadowolona ( póki co) bardzo stabilny!

Marcia - no ja 3 tyg temu jak miała wizyte to też szyjka miekka i rozwarcie na opuszek, no i polezałam troche, ale na spacerki jeszcze chodziłam i było oki. więc mam nadzieje że u Ciebie też :) malutki rośnie!

Ostatnia edycja:
Już jestem po wizycie. Mała waży blisko 2,9 kg i wszystko z nią OK. Przepływy OK. Szyjka długa, twarda, zamknięta, macica ani drgnie. Tak więc inkubujemy dalej. Dostałam żelazo na podrasowanie krwi przed porodem, a glukozą kazała się nie przejmować, więc też OK. Wzięła wymaz na GBS i jutro rano pędzę z tym do laboratorium, bo dziś już zamknięte.
Wiecie co powiedziała o czkawce Małej? Że może mieć kolki i ulewać:crazy: No nic, zobaczymy jak będzie już jak się urodzi dzidziol :-D

Avensis super wiesci.
co do szyjki jakos specjalnie sie tym nie przejelam, generalnie staram sie prowadzic dosc oszczedny tryb zycia i poleguje ile wlezie i na dobra sprawe jak ogladam te wszystkie programy typu porodowka to lepiej jak juz zbliza sie porod i szyjka jest miekka bo wtedy szybciej kobietki rodza a jak tak wszystko szczelne to ta szyjka jest jakby niedojrzala poza tym wydaje mi sie ze jak kobieta rodzila to ta szyjka szybiej dojrzewa. Pozyjemy zobaczymy....
zgaga mnie dzisiaj meczy a wogle to myslalam ze maly jest ulozony tak z prawej strony a doktorek zaczl jezdzic glowica po lewej stronie a ja sie go pytam gdzie ten moj syn a pokazal mi ze tak lezy jak rogal z lewej strony.....glowa w dole, tlow wzdluz boku i nogi pod splotem slonecznym ..

nanncy jaki ostatnio mialas poziom wod AFI? Bo mi dzisiaj po raz pierwszy okreslil na 14 i ze ok

Avensis - ja tez zauwazyłam czkawkę u małej! no to zobaczymy co to znaczy, Twoja malutka ho ho, już duża dziewuszka!

Marcia - no to dobrze masz z tymi wodami, mi nikt nie określał :( ale to sie liczy takie keiszonki, i w ost miechu tak od 7-9 żeby było to oki. Tak przynajmniej mówiła mi połozna z która sie umówiłam! Nanncy z tego co mi świta ( choć moze i źle) miała chyba AFI = 6. Moja mała też ułożona główkowo, i się tak przemieszcza to z lewej to z prawej, ale prawą woli zdecydowanie bardziej, no i nóżki tak jak piszesz pod splotem!

Marcia, tak, Kasieczek dobrze pamieta, mialam afi 6, potem 11, potem 15 a teraz niby znowu 8. Twoj wynik jest idealny :)
Tak czytam o tych Waszych szyjkach....i stwierdzilam ze ja sie swoja za bardzo przejmuje chyba i powinnam podejsc do tego spokojniej :)

Avensis, jaki preparat z zelazem dostalas?

Wczoraj bylam u gina. Nic konkretnego sie nie dowiedzialam bo wizyta byla ekspresowa (jakto na nfz,) i powiedzialam mu ze wole chodzic prywatnie do niego do innego gabinetu. Krwawienie z nosa potwierdzil ze sie zdaza, uderzenia goraca od lekow ktore biore, plamienie od hemoroida. Podobno moge rutinoscorbin wziac... Przydaloby sie bo cos mnie katar bierze i obudzily sie moje zatoki. Jutro powtarzam morfologie i w piatek mam podejsc po zwolnienie do szpitala.
A, wodami kazal mi sie tak nie przejmowac, ze kazdy tez troche inaczej pomiar robi a 8 to nie jest zle.

Dziewczyny, nie wiecie co tam u Basik???

A, i mialam zapytac, jak to jest z tym "stawianiem sie" macicy? Co robilyscie? Po jakim czasie mijalo?

Ostatnia edycja:
reklama
Witam jestem ale nudności i wymioty nie pozwalają mi normalnie funkcjonować :(((( nie razstaje sie z łóżkiem i wiaderkiem....

Do góry