reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki grudniowe 2012

Emalia--> na pewno jesteś w ciąży. Super:-D

Marcia--> niezły progesteron. A co do bakterii - ja profilaktycznie codziennie biorę po jednej tabletce żurawitu i w badaniach nieliczne bakterie, więc OK.

Nanncy--> myślę, że nerwy wychodzą i to też robi swoje, jednak warto porozmawiać o tym z lekarzem.

Ja się trochę martwię tą niską hemoglobiną i glukozą 104. Co prawda jeszcze się mieszczę w normie, ale już blisko do maximum. Się zastanawiam, czy na cukier nie ma wpływu fakt, że codziennie pochłaniam michę owoców: mango, pomarańcze, banany i mandarynki. No i w święta nie oszczędzałam się ze słodyczami. Do tej pory cukier miałam w granicach 65. No nic, zobaczymy, co lekarka jutro na wizycie powie.

reklama
Nanncy - dziwne te Twoje objawy, nie wiem co napisac!

Avensis - no owoce mogłabys ograniczyc zwłaszcza banany i mango chyba. albo przerzuć sie na grejfriuity! jak lubisz! no cukier za wysoki - konieczna konsultacja!! niby norma, ale jednak za wysoko. jak np, badam tarczyce norma jest do 4,4 ale jak chciałam zajśc w ciąże to musiało być max 2, podobnie cukier - w zależności od okoliczności! norma chyba do 110, ale w ciąży chyba powyżej 100 niewskazane! koniecznie idź do lekarza. Dzidzia moze teraz za szybko przybierac na wadze!

Dziewczyny, a ja myslalam ze takie uderzenia goraca i poty to normalne w ciazy.... :( Co chwile mierze temperature bo czuje sie jakbym miala goraczke. Chyba ze to krazenie szwankuje, ze gorna czesc ciala goraca a konczyny zimne...
Albo tak jak Avensis pisze, ze nerwy wychodza w nocy...?
Jutro jak bede sie czula na silach ide znowu do gina to mu powiem ale jak go znam to on tez mi powie ze to stres.
Jeszcze to malowodzie... Nie dziwne ze je mam skoro tak sie poce. Niby pije duzo ale co wypije to wypacam i wysiusiam. Mam nadzieje ze cokolwiek dzidziusiowi zostanie.

Ostatnia edycja:
Jutro idę do gin, więc będę wiedziała co i jak. Czytam w necie, że wynik powyżej 125 jednostek wskazywałby ewentualnie cukrzycę ciążową, więc póki co ograniczam owoce i staram się nie panikować.

Dzień dobry. Ja chyba osiwieje do wizyty :( Boje się ,że coś wynajdę , że coś się stanie ehhhhh

Marcia- dziękuje za link ale cos u mnie nie działa bo każe mi wpisać jakis numer.
Avensis- trzymam kciuki za wizyte &&&&&&&&
Nanncy- ty się bidulą udenerwujesz. Mam nadzieję ,żę jednak będzie ok i pij dużo :*
Kasieczku- jak tam U ciebie?

miłego dzionka :**************

Ja dzisiaj odpukac mialam w miare spokojna noc, brzuch nie byl taki twardy wiec spalam spokojniej ale za to rano mialam krwotok z nosa. Wczoraj wieczorem rowniez ale mniejszy a dzisiaj to mnie konkretnie zalalo. No i jak tu walczyc z anemia? :/ Dzis na 15 ide znowu do gina. Teraz chodze co kilka dni bo tak jakos wyszlo ale pozniej itak zamierzam chodzic co tydzien jak mam tyle dolegliwosci i spraw. Trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo ok i zebym zostala w domu.

witajcie!

Emalka - A u mnie jak to u mnie. Mała daje popalić, torturuje żebra i krocze, no ale już niedługo!

Nanncy - krwotoki z nosa sa norma, krążenie sie zmienia, naczynka bardziej ukrwione.

ja dziś w jakiejś niemocy, spałam niby w miarę, ale oczy same się zamykają!
Dziś kurier wózek mi przywozi :) jupi! i dla małej mam już wszystko! Tylko nie mam ubranek gdzie chowac :p

Oki, czas zacząć dzień, prasowanie woła mnie!

Emalia--> niczego nie wyszukasz, bo wszystko jest dobrze:tak:
Nanncy--> dobrze, że noc spokojniejsza, a krwotok z nosa, to w ciąży kolejna "normalna" sprawa.
Kasia--> wyprawka gotowa, więc spokojnie można czekać na godzinę W:-)

Moja Młoda ma czkawkę, zazwyczaj w nocy albo nad ranem. Ciekawe dlaczego wtedy:confused: Jej ruchy są coraz bardziej bolesne, ale pocieszam się, że to wszystko już niedługo. Ważne, żeby wszystko było OK. Trzymajcie kciuki za dzisiejszą wizytę.

reklama
No czesc kobietki!

emalia trzeba wpisac pierwsza bete i ile dpo a pod spodem wpisywalam np ostatnia bete i liczylam dokladnie ile godzin minelo miedzy pierwsza a druga beta

avensis , nanncy kciuki za wizyte a wy za moja trzymajcie bo ja tez dzisiaj.

kasia tobie wozek przyjechal a mi hustawka dla malego:-)

Do góry