reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki grudniowe 2012

reklama
Avensis, moja mama śmieje się ze mnie, że zachowuję się właśnie jak Kuna z "Lejdis" ;-)

Annie, będę się starała nie wziąć antybiotyku ale ciężkoejest...Przy moim zapaleniu mam dreszcze, gorączkę i płaczę z bólu...nie da się tego wytrzymać a ziołowe nie pomagają. Jak nic nie biorę to zazwyczaj roznosi mi się zakażenie na cały organizm. Istnieje ryzyko powikłań w postaci zapalenia nerek a już mnie boli w dole pleców :(

Póki co wzięłam Furagin, który nie jest antybiotykiem ale idę dziś do lekarza, zapisałam się już. Nie poszłam do pracy. Idę zaraz na Betę. Miało być inaczej..miałam na spokojnie wszystko..testowanko itd..a tu masz Ci babo placek, muszę na betę śmigać dzisiaj :/

Marcia trzymam kciuki, żeby mamie się polepszyło, biedna się na pewno bardzo męczy :(

Annie to miałaś fajną wizytę :) Niech rośnie zdrowo Smerfik malutki :))

Nanncy bidulko, ale Ci się teraz przyplątały wiruski... :/ zdrowiej szybko :tak:

Avensis miłego i owocnego działania ;)

Ja dzisiaj miałam nie przespaną noc, Kacper łapnął wirusa z przedszkola i wymiotował od 1 w nocy do rana. Strasznie go wymęczyło i rano powtórka, dzwoniłam do lekarki, zakupiłam leki, żeby się nie odwodnił i przed chwilą usnął:( Mam nadzieję, że mu szybko przejdzie i że się przy okazji ja nie zarażę...

Nanncy- trzymam kciuki za bete. Zdrowiej szybko :*
Ashle- zdroweczka dla synusia :)
Avensis- działaj kochana, a jeszcze jak lubicie to szybko będzie fasolinka :)
Annie- to maly szogunek ci rosnie :)dieki za pamiec- wyniki prawidłowe dalej nie wiadomo skąd te poronienia
Marka- niech spokojnie fasolka rosnie a w pon pewnie ci ladnie pomacha :)
Marcia-jak mamusia i ty sie czujecie? Tule mocno

:((( moja beta hcg poniżej 0,1 czyli mega negatyw i nic już tego nie zmieni. Czekam na @, ma przyjść za 4 dni... Jestem smutna. Jestem zła. jestem rozczarowana...mimo iż miałam się nie nastawiać, emocje puściły :-(.....

Po wyniki poszłam sama, mąż w pracy...Pani w rejestracji dawała mi wyniki, popatrzyłam...mój świat na chwilę się zatrzymał...Pani z rejestracji powiedziała "następny!" a ja stałam jak wryta bo moje marzenia oddalają się coraz bardziej a nadzieja niknie... Wyszłam z przychodni i usiadłam na ławeczce. Patrzyłam w tą kartkę jakoś obojętnie, choć z walącym sercem... i tak samo wracałam do domu...tak jakoś obojętnie, jakbym nie miała do czego wracać.... Dopiero gdy weszłam do domu, jakby do swojego azylu, gdzie mogę zdjąć z siebie ciężar emocji tak samo jak buty i kurtkę - rozpłakałam się....
Na jakiś czas chyba wystarczy mi starania...

Hej :)

nie było mnei tu chwile bo do siebie pojechałam do krawcowej by mi przerobiła kiecke na wesele!

Marcia - dużo zdrówka dla Ciebie i siły dla Mamy! Nasza służba zdrowia jest przerażająca - strach chorować! Trzymaj się!

Annie - gratuluje wiercącego smerfika ;) dawaj ten filmik! :D

Nanncy - wiem co czujesz .. ost tez taki wynik odebrałam! Lecz się kochana! Zdrowiej!

Emalka - trzymam kciuki za testa!

Marka - gratulacje pęcherzyka! :)

Avensis - no to kciukasy za staranka!

Nanncy--> przykro mi, ale myślę, że w odpowiednim czasie będziesz się cieszyć z II kresek i wysokiej bety. Może warto trochę odpuścić.

reklama
nanncy kurcze, przykro mi, może rzeczywiście pomyśl o odpuszczeniu bo bardzo to przeżywasz, denerwujesz się a to nie sprzyja staraniom a wręcz przeciwnie, stres i silne emocje mogą rozregulować Ci cykl.

poczekaj na przypływ gotówki a do tego czasu, wyluzuj, nie mierz tempki, nie myśl o zajściu w ciąże, ciesz się wiosną, idź do fryzjera, do kosmetyczki, zrób coś dla własniej przyjemności!!!!

a ja znów chora

tym razem zapalenie zatok... w piątek dostałam Zetamax, pomimo, że to bardzo silny antybiotyk nie zadziałał na mnie nic a nic :szok: . Dziś dostałam Doxycyklinę i to podwójną dawkę, może to mnie wreszcie postawi na nogi.

Znacie jakieś sposoby by ulżyć sobie podczas zapalenia zatok?

Ja już wypróbowałam grzanie soli i trzymanie jej w woreczku na czole, termofor z ciepłą wodą i inhalacje z gorącej wody, soli i sody oczyszczonej i nic mi nie pomaga

nos zapchany, głowa boli okropnie, nawet stąpać nie mogę zbyt intesywnie bo przy każdnym stąpnięciu chce mi rozsadzić głowę

to plamienie uznaję za skąpą @, tak jak 2 cykle temu. W sumie jest poprawa o 50 %, bo wcześniej nie miałam owulki wcale a teraz będę miała co drugi cykl!

w sumie lepsze to niż nic, co nie? :-)

Do góry