reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki grudniowe 2012

Ehh też się tak nakręcałam niestety i wiem jakie to jest bez sensu,
tylko ja się pytam jak tego nie robić?
Jednak najgorszy jest ten etap czekania na testowanie lub @.
Dłuży się a człowiek zaczyna rozbierać wszystko na części pierwsze,
czytać niezliczone ilości artykułów, publikacji itp itd.

reklama
Narazie nigdzie nie byłam po test, bo się uczyłam :) Ale jeszcze chcę przetrzymać może do jutra,jak @ nie przyjdzie, to pojutrze tetuję...ale póki co boli mnie i to nie mało podbrzusze.
Anulka też się tak nakręcam,czytam przeróżne artykuły, a czasami to co wpisuje w google to wstyd już! 'coś tam coś tam..a ciąża' i tak w kółko co mi przyjdzie do głowy, co mnie zaboli, cokolwiek innego zauważe w sowim organizmie to od razu wale na google.
bafinka a jakie z reguły masz cykle? wszystko się wyjaśni za tydzień, uzbrój się w cierpliwość :)
ciekawa jak tam marka na wizycie, bo tak się denerwowała biedna :)

Anulka też się tak nakręcam,czytam przeróżne artykuły, a czasami to co wpisuje w google to wstyd już! 'coś tam coś tam..a ciąża' i tak w kółko co mi przyjdzie do głowy, co mnie zaboli, cokolwiek innego zauważe w sowim organizmie to od razu wale na google.

"Coś tam, coś tam ...a ciąża" skąd ja to znam :-D robię to samo! hehe

Dzisiaj sprawdzałam już hasła: "krew z nosa" (a nóż ma coś wspólnego),, "mdłości wieczorne" i przed chwilą "stan podgorączkowy". Oczywiście parę ciekawych informacji znalazło :)

No właśnie, słuchajcie, wczoraj leciała mi krew z nosa, od 3 dni mam mdłości wieczorne a dzisiaj w ciągu dnia tempka 37,5. Wygląda na to, że się zaziębiłam. Po prostu super bo właśnie jutro wracam do pracy po zwolnieniu :(((((((

No i moje pytanie brzmi: co mogę łyknąć na to przeziębienie? Mam na myśli gdybym ewentualnie jednak była w ciąży (dziś 23dc). Wiem, że najlepiej byłoby zostać w domku, wyleżeć, wygrzać się ale muszę iść do pracy i aż wstyd mi, że znowu jestem chora :((( Muszę się jakoś podkurować, tylko czym? Co wolno kobiecie "starającej się", która nigdy nie wie czy już jest czy też nie w ciąży? Masakra...:confused2:

Piszcie a ja tym czasem idę do ortodonty na kontrolę ...eh

Wróciłam
yes2.gif
już po egzaminie, jeszcze tylko jutro. Wrr, przeżyłam jakoś - u mnie panuje grypa. Michu leży z gorączką 39.2 stopnia
sorry2.gif

Witam dziewczyny, :tak:

Nanncy - może jakieś domowe sposoby? Herbata z miodem, syrop z cebuli?

Jejku, dziewczyny nie mam już siły. Moje kolosy się dopiero zaczęły a już mi się nie chce :-) Ale ma lenia, jak bym miała taki zapał do pracy:tak: to przypuszczam że już bym wszystko się nauczyła:-p:-D

buterrfly - jak egzamin? coś w powietrzu jest, wszędzie się słyszy że ktoś jest chory. :tak:

karola ja na desce jeżdżę dobrych kilka lat

oooo! to super, jakie polecasz stoki, dla nas parapeciarzy? (tak żeby było jak najwiecej tras z krzesełkami)

góralka my najczęściej jeździmy na Wierchomli, ale jeźdzliśmy też kilka razy na Kasinie, za naszą granicą to Ramzova i Harrachov. We ferie robimy 3 dniową rozgrzewkę na Wierchomli, potem 1 dzień na Jaworzynę (tam są gondolki więc dupcia nie będzie marzła na krzesełku) :-D, następnie może Rytro, a potem jedziemy na Tatrzańską Łomnicę i może jeszcze odwiedzimy Jasna Chopok. Ogólnie planujemy być tydzień i zrobić sobie codziennie wyprawę na inny stok :)

rok temu nie byliśmy nigdzie ze względu, że cała kasa szła w remont mieszkania więc teraz chcemy sobie odbić, a co, raz się żyje bo potem jak pojawi się Fasolka nie można będzie już tak brykać :tak:

Ciepłe mleko z czosnkiem i syropem z cebuli działa cuda. To stary przepis mojej babci i działa cuda :)
A co do googlowania rożnych rzeczy to ja tez miałam obsesje. Zwłaszcza tarczyca i ciąża. A pózniej do mnie dotarło ze jeśli mam w głowie obawy to znajdę mnóstwo złych rzeczy. Jeśli wpisze "chore dziecko a tarczyca" to znajdę same tragiczne historie. Więc się nie nakręcam a jeśli szukam to same pozytywy. I Wam radzę to samo.

karola ja uwielbiam jeździć w Korbielowie. Ewentualnie Wisła-Soszów albo Ustroń-Czantoria.

Ostatnia edycja:
reklama
witajcie :)
ja po uczlewni!2 zdobyłam wpisy i zaraz smigam na Zubmę :)

Nanncy - j apo DUpku mam mdłości wieczorne! i w poprzednim cyklu jak go brałam to tak sobie myslałam ze moze ciąża bo takie ibjawy! ale to tylko Dupek..!

Butterfly - no ! jeszcz jutro :) powodzonka!

No to śmigam się poruszać :)

Do góry