reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki grudniowe 2012

Witam dziewczyny:)
5.01 ide do gina potwierdzic zafasolkowanie:-D
i mam pytanko, kiedy w pracy najlepiej powiedziec o ciazy???

reklama
Pam - trzymaj się! Oby CI jak najszybciej przeszło!

Butterfly - no ciekawe skąd takie objawy Twoje :-)

Fionka - dzięki za info! Ide do kliniki po sylwestrze! Wiąże z nią wielkie nadzieje!:-)

Chrobek - ja Ci nie pomogę w tej kwestii! Ja pracuje na zlecenie - i mój pracodawca wie o moich starankach, z racji ze mamy bardzo dobre stosunki, to chciałam byc fair i od czasu naszych starankowych działań - od razu mu to oznajmiłam!:tak:

chrobek po pierwsze gratulacje, który to tydzień? A jeśli chodzi o przekazanie tej wiedzy pracodawcy to sama musisz zadecydować kiedy to zrobić, wszystko zależy od tego jaką masz pracę, czy masz styczność z chemikaliami, czy musisz dźwigać itp. czyli czy masz szkodliwe warunki - wtedy jak najszybciej - i automatycznie idziesz na zwolnienie, to samo bym zrobiła jakby atmosfera w pracy była niesprzyjająca, bo stres to nie najlepszy kompan ciąży. Niektóre babki chcą zachować wiadomość o ciąży do skończenia 12. tygodnia, bo ryzyko powikłań jest mniejsze i nie chcą wzbudzać zainteresowania, plotek o swoim stanie. Musisz wziąć też pod uwagę reakcję pracodawcy - niektórzy źle znoszą wiadomość o dłuższej nieobecności pracownika, częstszych zwolnieniach itp. ale najlepiej MIEĆ TO WSZYSTKO W D*IE i zrobić to na twoich warunkach, tak jak ci pasuje, to teraz jesteś władcą świata i nosisz największy skarb ;)

Moje to podejrzewam od leków ;-) zobaczymy jak wypadnie test, ale obawiam się że kazała mi go robić za szybko.

My byliśmy na spacerze i u babci i jestem zła jak dzik bo śmierdzę fajkami ( bo tam pali ciocia i wuja ) wrrr :wściekła/y: nie lubie tego!

hej laseczki :) muszę zrobić sobie przymusową przerwę od forum na jakiś czas bo dziś sprzedałam laptopa i trochę potrwa zanim kupię nowego. Będę do Was wpadać z doskoku jak dorwę się do laptopa męża :)

Fionka jak dobrze licze jest to 6tc, prace mam siedzaca, caly czas przy kompie, tylko w styczniu kilka dni mam pracujacych po 10-12 godzin i to mnie martwi.

kasieczek lorain ma rację, jak nic zmień lekarza, nie dość że płacisz, to nawet konował nie zrobił ci monitoringu, a tabsy przepisał na chybił trafił, to nie lotto, żeby igrać z hormonami

góralka a czemu gin do ciebie dzwonił? na normalną wizytę idziesz i tak o sobie przypomina czy coś knujecie od dłuższego czasu? chyba czegoś niedoczytałam!

butterfly smacznego, ja się wczoraj narobiłam, bo goście schodzili się i rozchodzili do 21

pam z tego co pamiętam niedługo wyciągasz implant i wszystko się unormuje

loralain nie zapamiętam twojego nick chyba nigdy, wybacz jeśli piszę go z błędem, pozwól że będę cię nazywać lora ;) ja też na początku stycznia testuje, 6 ma przyjść @ a 7 mam nadzieję zobaczyć II

tak w ogóle to chora jestem, jutro zamiast do pracy idę do lekarza i mam mieszane uczucia, dziś 22 dc i mam nadzieję, że w tym cyklu zafasolkowałam, nie chcę brać antybiotyku, a muszę iść chociażby po zwolnienie, mam fajną panią doktor i chyba powiem w czym rzecz, najwyżej zaniosę L4 do pracy, a domowymi sposobami będę sobie kurować :dry:

a możesz pisać do mnie jak chcesz mi to obojętne :) ... kuruj sie domowymi sposobami, najlepiej to wygrzej sie pod koldrą zeby sie bardziej przeziebienie nie rozkręciło

Witam dziewczyny:)
5.01 ide do gina potwierdzic zafasolkowanie:-D
i mam pytanko, kiedy w pracy najlepiej powiedziec o ciazy???

najlepiej to po pierwszym trymestrz jak juz bedziesz miała pewność że wszytsko dobrze, jesli cos sie bedzie działo to oczywiscie dziecko najwazniejsze i nie ryzykuj.

chrobek po pierwsze gratulacje, który to tydzień? A jeśli chodzi o przekazanie tej wiedzy pracodawcy to sama musisz zadecydować kiedy to zrobić, wszystko zależy od tego jaką masz pracę, czy masz styczność z chemikaliami, czy musisz dźwigać itp. czyli czy masz szkodliwe warunki - wtedy jak najszybciej - i automatycznie idziesz na zwolnienie, to samo bym zrobiła jakby atmosfera w pracy była niesprzyjająca, bo stres to nie najlepszy kompan ciąży. Niektóre babki chcą zachować wiadomość o ciąży do skończenia 12. tygodnia, bo ryzyko powikłań jest mniejsze i nie chcą wzbudzać zainteresowania, plotek o swoim stanie. Musisz wziąć też pod uwagę reakcję pracodawcy - niektórzy źle znoszą wiadomość o dłuższej nieobecności pracownika, częstszych zwolnieniach itp. ale najlepiej MIEĆ TO WSZYSTKO W D*IE i zrobić to na twoich warunkach, tak jak ci pasuje, to teraz jesteś władcą świata i nosisz największy skarb ;)

ja z l4 juz uwazam bo przy każdym poronieniu mialam l4 i nie wiem jak długo moi kierownicy to nerwowo wytrzymają :-D

Moje to podejrzewam od leków ;-) zobaczymy jak wypadnie test, ale obawiam się że kazała mi go robić za szybko.

My byliśmy na spacerze i u babci i jestem zła jak dzik bo śmierdzę fajkami ( bo tam pali ciocia i wuja ) wrrr :wściekła/y: nie lubie tego!

kurde z tymi fajami to uwazaj bo bierne palenie tez jest niebezpieczne. W którym dniu po owu bedziesz testowac?

Fionka jak dobrze licze jest to 6tc, prace mam siedzaca, caly czas przy kompie, tylko w styczniu kilka dni mam pracujacych po 10-12 godzin i to mnie martwi.

musisz sama to przemyśleć...poważna decyzja :blink:

a my byliśmy na nartach, młody ma dryg i radził sobei suuuuuuperancko, nawet ludzie na niego pokazywali że taki mały a tak śmiga, aż mi się łezka w oku kręciła taka byłam z niego dumna :-)

Chrobek ja chce na początku lutego powiedzieć. Będę wtedy gdzieś ok 9 tyg. Ja pracuję w przedszkolu po 5 godz i do wakacji chce popracować. A Ty ewentualnie weź sobie w styczniu zwolnienie

Ja zaraz zabieram się za paszteciki :-D i wpuszczę chłopa na kompa bo mi miauczy,że go szkole o granie a sama przesiaduję godzinami - niech w końcu idzie już do pracy bo ma za dużo wolnego i marudzi :sorry:

-Lorelain- kazała mi zrobić test w 25 dc -> akurat jak liczę to 2 tygodnie po owu.

reklama
butterfly - a to juz bedą ładne dwie kreseczki :-)

jeśli mi sie teraz uda to w pracy powiedziałabym po badaniach genetycznych czyli gdzieś 13/14 tydzień a na zwolnienie poszłabym od kwietnia/maja. Juz juz bedzie ładna pogoda i bede leżała na leżaczku w ogródku :)

ja bede testowała w sobote jeśli temperatura bedzie wysoko, jak spadnie to wiadomo że nie ma sensu

lece zrobić kolacje, muszę sie dobrze najeść przed garścią tabletek :-D

Do góry