góralka1990
Fanka BB :)
Dzięki basik :-)No mam nadzieję że będą owocne
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja brałam Yaz i Novynette, zdecydowanie lepiej czułam się przy Yazie ale cena wyższa sporokarola--> tak,chodziło mi o anty. Ja brałam Yaz, a poźniej Qlaira. Z tego, co czytałam na ich temat, to pigułki z niewielką zawartością sztucznych hormonów, a ich przyjmowanie naśladuje naturalny cykl kobiety, dlatego też pigułki były 4-ro kolorowe (miało to związek z ilością hormonów w poszczególnych dniach cyklu). I myślę tak samo jak Lorelain, że powinnaś zmienić lekarza na bardziej kompetentnego
A co do owu u siebie, to właśnie podejrzewam sobotę/niedzielę (15/16). A to nawet dobrze,bo przytulanie było w oba te dni i wcześniej i później też, więc może coś/Ktoś z tego będzie;-)
Lorelain--> nie pamiętam firmy
Ja w pierwszej ciązy do 5 mies chodziłam państwowo i to był mój błąd, usg robione na odpierdziel, niczego nie tłumaczył, zapominał o wielu sprawach. Wizyta trwała pare min, ważenie,jesli akurat trzeba było to kierowanie na badania, wpis w kartę ciąży i baj baj. Zmieniłam na prywatnego, pamiętam, że wtedy brał 80 ł, opinie miał świetne, polecało mi go kilka kobiet. USG w cenie na każdej wizycie, miły, cierpliwy, zadawał wiele pytań, potrafił żartować ze mną i moim mężem, którego za każdym razem przy USG zapraszał z poczekalni. miałam mieć CC ze względu na wzrok(wada -8 dioptrii) więc ustalił mi, że zrobimy dzień po terminie bym nie musiała się męczyć i by właśnie on był przy tym. Mąż i mama byli zaskoczeni, że został 4 godz po dyżurze tylko po to by osobiście sprawdzić mi opatrunek, blizna jest malutka i prawie niewidoczna. Tak naprawdę wiele zależy od lekarza...Ja mojego uwielbiam. Ale wreszcie zaczął się cenić i koszt wizyty wzrósł niemal dwukrotnie(bierze ciut mniej niż ordynator)masakra z tymi lekarzami, poprzedni (chodziłam państowo) przedłużał mi tylko recepty na tabletki anty i raz do roku robił cytologię, sama musiałam się prosić, żeby mi dał skierowanie na próbę wątrobową, jak zaczęłam starania to pytałam się czy powinnam zrobić jakieś badania, powiedział, że on nie widzi takiej potrzeby. Wkurzył mnie swoim podejściem i szukałam nowego Gina. Znalazłam Gina, który przyjmuje niedaleko i miał same dobre opinie na stronie znanylekarz.pl, owszem gabinet ma super, nówka sprzęty, ogromna plazma na ścianie w gabinecie gdzie widać obraz usg i ogólnie wszystko pięknie ładnie tylko już kilka dziewczyn, które czytają moje wpisy stwierdza, że powinnam go zmienić.... dzizas.... i jak tu teraz trafić na dobrego lekarza....
Ja tak plamię i pobolewa mnie brzuch co parę dni... A nigdy tak nie miałam jak @ to @, wodospadNo to zaczyna mnie boleć brzuch na @ i nawet dziś trochę czegoś brązowego wyleciało (na bieliźnie trochę i na papierze). Teraz czysto, ale podbrzusze przed@owe,niestety. No cóż, to nici z testowania i staramy się w przyszłym m-cu.
marcia ja biorę olej z wiesiołka, ale nie mam zbyt dużego doświadczenia z nim, bo to mój pierwszy cykl z tym wspomagaczem, czytałam w necie, że może powodować tycie i u mnie chyba też wystąpiło to zjawisko, nie licząc przejedzenia świątecznego, mam 2 kg na plusie (i dodatkowy 1 kg poświąteczny), śluz jaki był taki jest, nie widzę wielkich zmian, ale może to za wcześnie, na razie go odstawiłam, bo jestem po owulacji, nie mierzyłam tempki, ale przestałam brać, jak zobaczyłam "białko jajka"
avent jest jeszcze nadzieja, może to plamienia implantacyjne, póki nie rozkręci się @ nic nie wiadomo
sylla nie pij i kłopot z głowy, ja też już pół roku odmawiam sobie alkoholu w drugiej połowie cyklu i sylwester będzie baaaaaaaaaaardzo trzeźwy
larelain straszne przykre te twoje doświadczenia, mam nadzieję, że w końcu trafisz na specjalistę, który pomoże ci dotrwać do szczęśliwego rozwiązania, tak na marginesie musisz być bardzo płodna, skoro to często udawało ci się zafasolkować
karola popytaj wśród koleżanek, może któraś ci doradzi jakiegoś fachowca, a ty chodzisz prywatnie czy na NFZ?
kurczę, my mieliśmy iść do znajomych na sylwka, ale mam taki krtaniowy kaszel i nie wiem co robić, oni mają 3 miesięczne dzieciątko i nie chce nie daj boże zarazić małej, nie mam innych objawów, a że jestem po owulce, to nie za bardzo mogę brać jakiekolwiek leki, czasu brak na podleczenie i kicha...
A ja przyszłam znowy ponarzekać do Was. Od Wigilii toczy się ostra dyskusja w rodzinie mojego lubego, że jak to tak dziecko bez ślubu. No jasna cholera świętoje...wi się znaleźli. Mam ich dość naprawdę. We wszystko się muszą wpierdzielać.
Dziewczyny przytulajcie się gorrrąco :-) trzymam za Was kciuki i żeby Wasi mężczyźni "staneli" na wysokości zadania