reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki forever!

Kocurku no ja jestem nakręcona na te butki w tej cenie...Tylko nie wiem jaki rozmiar....w sumie to tylko pół centymetra różnicy między rozmiarami....zaraz odrysuję małej stopkę.

reklama
13 cm mamy na pewno....więc biorąc pod uwagę, że do wiosny jeszcze jej nóżka urośnie to też bym musiała wziąć chyba 23 :eek: Ale myślę, że mają więcej takich bucików co? No nic czekamy na decyzję Paulinki....

Kocurku ja już nie wiem....powiem tak - ja na pewno mam większą stópkę niż Ty :-p Mimo, że ten sam wiek prawie :-p:-p:-p Więc nie wiem jak to ze stópkami naszych córek hehe:-p

Ja, jak na swój wzrost, to mam wcale niczego sobie stópkę :-p

Ola też ma niczego sobie, ma prawie taką samą jak Pola, która jest starsza o ponad 3 m-ce i wyższa o jakieś 10cm :eek:

wielka koopa gigant = WANNA

Kocurku a ile Ola ma teraz cm? I na wiosnę kupiłaś jej 22? No nic muszę to przemyśleć....w sumie skoro teraz ma butki 20 (z innej firmy) to chyba jednak nie ma sensu kupować 23 na wiosnę...:eek:

My sprzątamy. Zajrzymy później, żeby zobaczyć co z butkami.

Dzień (nie)Dobry :baffled:

Dobić mnie proszę!
Spałam godzinę...ale przez godzinę śniły mi się taaakie bzdury, że wstałam zlana potem i z zakwasami w nogach :szok:
Moje dziecko dziś świruje od rana....z psem, który postanowił, że na ogrodzie SAM siedział nie będzie i wył pod drzwiami, szczekał, aż w końcu go wpuściłam do domu...Młody go gania, a ten ucieka; młody wkłada mu palce do oczu, to ten piszczy; młody robi mu cacy-cacy, to ten wywala się kopytami w przejściu i sztywno leży, wydobywając z siebie, jakiś dziwaczny dźwięk, który doprowadza mnie do furii! Młody bawi się z psem w lekarza, czyt.wkłada mu plastikowy termometr w ucho, to ten warczy....dom wariatUUUFFF!! Na dodatek jeść nie chce...przebrać się nie chce, bo po co - lepiej z mega koopskiem latać i smrodzić dom! Umyć nie...siedzieć nie...leżeć nie....:-( wymiękam! A to dopiero południe się zbliża?? Pytam jakim cudem, przez tak krótki czas, mój dom wygląda jak pobojowisko, pies ledwo dyszy, a ja zwijam się z bezradności w kłębek....jezuuuuu....

Ewelinka tulam;))) czasami są po prostu takie dni kiedy człowiek nic nie ogarnia;)) a młody ma chociaż zajęcie, bo moja to domaga się uwagi ze wszech miar;)

co do butków
Daniel ma stópkę dł. 19,5cm, więc kupiłabym mu butki 31, Maja ma 13,5 więc by wypadało na 23

Lil Martynka ma widocznie mniejszą stópkę od nas więc ja bym brała 22

ja po południu jeszcze raz wymierzę stópki- a mierzę je stawiając nóżkę na kartce papieru- paluszki ładnie rozprostowane, pełne oparcie ciała na stópce i obrysowuje piętę i zarys paluszków, potem odmierzam miarką od środka piętki do dużego palucha i gotowe- bo przecież to musi się wszystko w buciku zmieścić;))

buty, będę rozkminiać do końca wieczorem, mała długo usypiała a ja biegiem obiad robię, bo zaraz 12 a po 13 trzeba po Daniela lecieć i to na sankach!! a poza tym może jeszcze coś wezmę do tych butów;))) skoro już jedna przesyłka pójdzie;)))

buziaki i do usłyszenia

o cholibka!!!! Converse, Trampki dziecięce, Chuck Taylor, rozmiar 31 - Converse - Ubranka dla dzieci - Smyk.com

A u mnie okazało się, że mam po koleżance jedne trzewiki COOLCLUB - używane, ale właśnie rozmiar 22. I myślę sobie, że może jednak by kupić 23, bo te 22 brałabym teraz - są właśnie tak odpowiednio większe. No ale jak zacznie się wiosna to zacznę od tych używanych, a potem do jesieni mi wystarczą te większe...czy to ma sens co napisałam?

Paulinko
Maciuś ma teraz 27 rozmiar i dlatego aż mi się nie chce wierzyć, że Danielek 31. Bo Maciuś małej stópki nie ma. Hm...Ale w ogóle się zakochałam w tych butkach Clarksa.....:eek:

reklama
No dobra. To co? Wszystkie bierzemy 23? :-p

EWE przybij piętkę! :-D:baffled::-D

LILU nie wiem ile ma Ola - jej się nie da obrysować tak jak to profesjonalnie opisała Paulina :eek: Ale zmierzę centymetrem, spróbuję w każdym razie ;)

Hmm.. ze 13-13,5cm mamy, a nosimy jeszcze 21 z CoolClub, za miesiąc wchodzimy w 22 zatem :) Chyba wezmę te 23 jeszcze...

Na razie muszę lecieć, papa!

Ostatnia edycja:
Do góry