reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Czerwiec 2013

Kurczeeee! Chciałam dodać post ale chyba się nie udało. Jak doda kilka razy to przepraszam.

Czytam to forum od paru dni i tak mnie jakoś wzięło żeby napisać. Jestem Karolina :-).
Staramy się o fasolkę od grudnia i nic. Zaczynam tracić nadzieję :-(. Ale się nie poddaję! W tym miesiącu jakoś inaczej się czuję. Mam nadzieję, że to to!!:-). Od 2 tygodni, może trochę więcej albo mniej już sama nie wiem a może sobie wmawiam boli mnie brzuszek jak na @. 15 powinna przyjść ale mam nadzieję, że jednak jej nie będzie. Czekam z niecierpliwością. Zamówiłam na allegro testy ciążowe i w poniedziałek jak nie przyjdzie @ zrobię. Mam taką ogromną nadzieję, że tym razem się udało.

Pozdrawiam Was wszystkie bardzo cieplutko ;-)

reklama
Jejku jejku :szok: jak wy dużo tu produkujecie, a ja nie mam kiedy nadrobić. Dziś cudowna pogoda, to korzystaliśmy i cały dzień na dworze, młody szalał szczęśliwy, a ja łapałam słoneczko na pogaduchach z sąsiadką i jej 6 miesięczną córeczką. Mam nadzieję, że mnie zauroczyła, bo chcielibyśmy tym razem córcię... A swoją drogą to jakoś dziwnie się dziś czuję, jakoś słabo i nawet dziś mnie zemdliło,gdy poczułam niezbyt ładny zapach, ale to za wcześnie by cokolwiek to miało oznaczać...
Witam nowe staraczki :-)
A dziś naaatiszon miała testować i coś nie daje znać, albo przeoczyłam....???
No miłej nocki kochane (i przytulajcie się mocno do waszych mężulków ;-) )

Witam się porannie z herbatką :-D

To o czym piszesz jest mi nieznane, ale ja tak reaguje na samą myśl o lekarzu lub o tym, że mam mieć jakieś problemy. W rodzinie wszyscy się ze mnie śmieją, że to złego lub nietypowego to ja :-) Narazie ciesze się ze staranek :cool2: i z pierwszych niepowodzeń również :-) W duchu chce mi się śmiać, gdy już prawie sięgam po test lub czuje kolejne objawy ;-) Damy radę czy będzie tak czy siak! Pomyśl co już przeszłaś, nie musisz się bać nieznanego, teraz już tylko z górki!

Świetnie, że masz taki entuzjazm :tak: Przewiduję Ci szybkie zaciążenie ze względu na całkowity brak stresu i spięcia w tym temacie :-D

Co do mnie, to przy zeszłej ciąży bez badań, stymulacji i monitoringów się nie obeszło, więc nawet nie chce mi się myśleć, że znowu mnie to wszystko czeka - strasznie upierdliwe to latanie po lekarzach!!! Odbiera mi to radość ze staranek, bo mam świadomość, że jeśli się "w tym" cyklu nie uda, to "w przyszłym" znowu będę musiała biegać po gabinetach i faszerować się chemią :baffled: Człowiek by chciał iść do łóżka na luzie i myśleć tylko o przyjemnościach, ale przy problemach z zajściem w ciążę, trudno tak totalnie wrzucić na luz (szczególnie, że to jednak kobieta zwykle liczy dni i musi czasem stosować nie lada podstępy żeby wciągnąć faceta do łóżka
:sorry2:).

Kurczeeee! Chciałam dodać post ale chyba się nie udało. Jak doda kilka razy to przepraszam. Czytam to forum od paru dni i tak mnie jakoś wzięło żeby napisać. Jestem Karolina :biggrin2:.

Witaj Karolina! Też tak miałam - to chyba dlatego, że oni moderują pierwsze posty i one się potem pojawiają ni z gruchy ni z pietruchy gdzieś wstecz w wątku :baffled:

Od 2 tygodni, może trochę więcej albo mniej już sama nie wiem a może sobie wmawiam boli mnie brzuszek jak na @. 15 powinna przyjść ale mam nadzieję, że jednak jej nie będzie.

Trzymam kciuki! Masz regularne cykle? Wspomagasz się czymś? Mierzysz temperaturę?

A swoją drogą to jakoś dziwnie się dziś czuję, jakoś słabo i nawet dziś mnie zemdliło,gdy poczułam niezbyt ładny zapach, ale to za wcześnie by cokolwiek to miało oznaczać...

Przy mdłościach zawsze by się chciało, żeby to była oznaka ciąży, a nie znak, że np. zjadło się nieświeże mięso lub niedosmażone placki :rofl2:

Witam Wszystkie staraczki.
Dopiero mam drugi cykl starań o maleństwo. Podczytywałam majówki ale myślałam, ze za pierwszym razem udało mi się. Nie znana jest psychika ludzka, miałam wszystkie objawy ciąży (ból podbrzusza i mrowienie piersi jak nigdy). Ale niestety okres przyszedł jakby nigdy nic. Zakupiłam sobie testy owulacyjne i mam nadzieje ze mi pomogą. Mam 33 lata i staram się o drugie dziecko (syn ma skończone 10 lat). Myślę, ze łatwiej będzie mi przechodzić to z wami. Proszę o dopisanie mnie do listy okres powinnam dostać 4.07 i testować będę pewnie w ten sam dzień jeśli nie przyjdzie.....
pozdrawiam Was goraco

Witaj rybka!
Psychika ludzka jest niesamowita :sorry2: Mnie też jest łatwiej przechodzić starania z grupą, która rozumie przez co przechodzę, dlatego znowu jestem na forum :tak: Proszę, opisz jak to było z synem - łatwo zaszłaś w ciążę? Długo się staraliście?

Witam wszystkie nowe :-D Trzymam za wszystkie kciuki &&&&

Naaatiszon już po 13, jak tam są dwie kreski? &&&&&&&&&&&

U mnie tempka w górę idzie :tak: Dziwny ten cykl, dopiero 11dc. Cykl z owu, a miał być bez... Nic mnie nie boli, nic mi nie jest... Hm....
Wrócę po pracy to zrobię jeszcze jeden test owiu. Ciekawe co dzisiaj pokarze....

czerwony = termin małpy
zielony = termin testowania

Ni-kusia - 1.06 pozytyw, betka 84,5
Naaatiszon- 13.06
Sanni
- 13.06
beti - 18.06 18.06.
ewka358 - 18.06
EMALIA82
- 22.06 20.06 ( pewnie dłużej nie wytrzymam
laugh.gif
)
karotka00 - 17.06 20.06
gabi84 - 22.06
AniolekBB - 28.06
Tygryseczek- 30.06
Moniqaa -30.06 -@ 01.07(znając życie testować będę już 25.06)
OneMoreTime - 04.07 04.07
Rybka33 - 04.07 04.07
Ulika
- 07.07 07.07
żabucha- 11.07

Z pierwszym synem była wpadka, miałam 23 lata i przerwę w braniu tabletek i pierwszego męża.
Teraz mam drugie męża i poukładaliśmy sobie zawodowe sprawy i stwierdziliśmy , ze jest dobry czas na na drugie dziecko.
W marcu wyjęłam wkładkę i mieliśmy 2 cykle uważać, w maju zaczęliśmy starania. I niestety nie udało się, teraz próbujemy dalej, zobaczymy jak pójdzie. Ja już mam swoje lata więc zdaje sobie sprawę, ze mogą być trudności ale liczę , ze w niedługim czasie uda nam się:) Pierwszy raz przezywam świadomie decyzje o dziecku. Mam nadzieje, ze nam Wszystkim się uda:)

U mnie tempka w górę idzie :tak: Dziwny ten cykl, dopiero 11dc. Cykl z owu, a miał być bez... Nic mnie nie boli, nic mi nie jest... Hm....
Wrócę po pracy to zrobię jeszcze jeden test owiu. Ciekawe co dzisiaj pokarze....

No to może to będzie TEN cykl :-D

Z pierwszym synem była wpadka, miałam 23 lata i przerwę w braniu tabletek i pierwszego męża.
Teraz mam drugie męża i poukładaliśmy sobie zawodowe sprawy i stwierdziliśmy , ze jest dobry czas na na drugie dziecko.
W marcu wyjęłam wkładkę i mieliśmy 2 cykle uważać, w maju zaczęliśmy starania. I niestety nie udało się, teraz próbujemy dalej, zobaczymy jak pójdzie. Ja już mam swoje lata więc zdaje sobie sprawę, ze mogą być trudności ale liczę , ze w niedługim czasie uda nam się:) Pierwszy raz przezywam świadomie decyzje o dziecku. Mam nadzieje, ze nam Wszystkim się uda:)

Widzę, że u Ciebie burzliwie ;-) Ciężko się pogodzić z tym, że jak się chce mieć dziecko, to się pojawiają wielkie trudności, a jak się nie chce lub w ogóle o tym nie myśli, to o wpadkę bardzo łatwo i potem się słyszy tyle o aborcjach u młodziutkich dziewczyn :sorry2:
Mąż jest równie mocno zaangażowany w starania co Ty?

olapalo - hehe :-D no właśnie to był zapach czegoś nieświeżego :-D
rybka33 - witam!!! i oczywiście zaciskam kciukasy :-)
naaatiszon - ​czekamy na wieści!!!!!!!!!!!!

reklama
Dzień dobry wszystkim,

Witam wszystkie nowe Staraczki!!!

Widzę na liście, że dzisiaj dwie z nas testują, trzymam&&&&&&&&&&&&&!!!!!!!

U mnie dzisiaj pogoda w kratkę, typowo angielska. Trochę deszczu, trochę słoneczka. Dzisiaj wolne w pracy ale tylko jeden dzień i nie wiem w co ręce wsadzić. Chyba upiekę ciasto marchewkowe... Moja córa dzisiaj tez ma wolne od przedszkola więc będzie pomagać w pieczeniu:biggrin2: (tzn wyjadać krem do przełożenia ciasta, który uwielbia;-))

Moniqaa a jednak zapowiada się na owulację, super!!!!!

Rybka33 jeszcze tak "stara" nie jesteś. Ja mam znajomą, która ma 47 lat i zaszła bez wspomagania. I teraz ma synka 3miesięcznego. Ja też jak zaczęliśmy staranka w marcu to myślałam, że się uda za pierwszym strzałem a tu nic. Teraz będzie 3 cykl starań, bo maj odpuściłam. Za pierwszym razem staraliśmy się ponad 6 miesięcy. Ale córka jest, więc i drugie bobo musi się prędzej czy później pojawić:biggrin2:

Do góry