reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Czerwiec 2013

wanda myślę, że tak, czasami mam tak, że jak R wejdzie, że się tak wyrażę mocniej, czuję mocne kucie w jajniku, lewym albo prawym, jeszcze nigdy oba na raz. To krótki ostry ból, taki kujący.

reklama
Mroowka dzięki. Tak mnie jakoś dopadło. Ciągle tylko jedna kreska i jedna kreska... Eh...
Chciałabym urodzić przed 30-stką. Jeszcze jest szansa, ale jakoś wątpię czy się uda...
No nic jutro będzie nowy dzień, mam nadzieję, że te smutki mi przejdą ;-)

Staraczka przykro mi :-( Trzymam moooooocno kciuki za kolejny cykl!

Karola
widzę, że u Ciebie tempka w górę idzie... Czyżby owu, ale tak wcześnie?

czerwony = termin małpy
zielony = termin testowania
Ni-kusia - 1.06 pozytyw, betka 84,5
Beti - 18.06 18.06.
- II
Ewka358 - 18.06
- @
EMALIA82
- 22.06 20.06 ( pewnie dłużej nie wytrzymam
laugh.gif
)

Karotka00 - 17.06 20.06
Gabi84 - 22.06
tamaguczi - 25.06 26.06
Moniqaa -26.06 -
@ 01.07 (zmieniam termin testowania, bo owu prawdopodobnie była wcześniej)
AniolekBB - 28.06
Tygryseczek- 30.06
OneMoreTime - 04.07 04.07
Rybka33 - 04.07 04.07
madziolina_p - 04.07 może ok 5.07
Mroowka - 04.07
Ulika
- 07.07 07.07
Żabucha- 11.07
lamorela - 12.07 17.07 (przetestuję się jeżeli @ nie przyjdzie)
Staraczka13

Moniqaa - ja mam z tą trzydziestką tak samo :dry: Jeszcze tyle się nasłuchałam pod kątem raka piersi, jak ważne jest, żeby się wyrobić do 30-stki, że boję się trochę dłuuugich starań. Gdyby był inny czas, myślę, że mogłabym się bardziej cieszyć tym etapem, a tak mam pełne gacie strachu :dry: No ale cóż, będzie jak ma być... Poza tym nie do końca widzę różnicę między 30 a 31 czy 32 :rofl2:

czerwony = termin małpy
zielony = termin testowania
Ni-kusia - 1.06 pozytyw, betka 84,5
Beti - 18.06 18.06.
- II
Ewka358 - 18.06
- @
EMALIA82
- 22.06 20.06 ( pewnie dłużej nie wytrzymam
laugh.gif
)

Karotka00 - 17.06 20.06
Gabi84 - 22.06
tamaguczi - 25.06 26.06
Moniqaa -26.06 -
@ 01.07 (zmieniam termin testowania, bo owu prawdopodobnie była wcześniej)
AniolekBB - 28.06
Tygryseczek- 30.06
OneMoreTime - 04.07 04.07
Rybka33 - 04.07 04.07
madziolina_p - 04.07 może ok 5.07
Mroowka - 04.07
Ulika
- 07.07 07.07
Żabucha- 11.07
lamorela - 12.07 17.07 (przetestuję się jeżeli @ nie przyjdzie)
Staraczka13 18.07 18.07

Ostatnia edycja:
Straczka, ja tam nic o raku piersi nie czytałam i nie czytam, więc proszę mnie nie straszyć ;-) W sumie też nie widzę różnicy, ale ubzdurałam sobie tą trzydziestkę i już :-p

Ja jeszcze mam jeden cykl, bo z tego wychodzi mi w tych śmiesznych kalkulatorach marzec, więc teoretycznie w następnym byłby kwiecień (a w kwietniu mam urodziny).

PS. Hmm... chciałam zobaczyć jaka data wyjdzie jak podam pierwszy dzień @ 30.06 - data to 05.04.2014, ale najlepsze jest ostatnie zdanie:

Prawdopodobny okres poczęcia: 10-16.07.2013 r.
Koniec pierwszego trymestru: 05.10.2013 r.
Koniec drugiego trymestru: 04.01.2014 r.
Oczekiwany termin porodu: 05.04.2014 r.
Aktualnie jest to raczej ciąża urojona (biorąc pod uwagę wprowadzone w formularzu dane)
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif

Dla ciekawych: http://www.kalbi.pl/kalendarz-ciazy

Ostatnia edycja:
Lamorela - no to może mi się jednak cykl rozjechał maksymalnie i może wczoraj miałam owu i może coś z tego będzie ?

Ok, ja się żegnam - będę za tydzień :)
Życzę wszystkim stosunkowo udanych ranków i wieczorów, jak kto lubi i wielu II :)

moniqaa haha wiem,ja też często patrzę właśnie na ten kalkulatorek i jak pierwszy raz ten tekst zobaczyłam,to się pięknie uśmiałam :-D:-D

Karola [/B]widzę, że u Ciebie tempka w górę idzie... Czyżby owu, ale tak wcześnie?

nieee, na owu zdecydowanie za wcześnie, do tej pory miałam owu w 22dc i w 33dc więc 4 dc to by było z lekka szaleństwo :szok:

pewnie tempka trenuje skoki by być świetnie przygotowanym gdy owulacja nadejdzie :-D

dziewczyny, super te Wasze dzieciaki, rozbrajające teksty mają!!!

tekst jest super :-D
Monia...jeśli dobrze kojarzę, to u Ciebie ovu występuje co drugi cykl? prawda? chyba,że mylę fakty... Więc nawet jeśli nie tym razem to w przyszłym miesiącu owulka na pewno będzie :tak: Ale nie ma się co zamartwiać na zapas, bo nikt nie powiedział,że w tym cyklu się nie udało-trzeba jeszcze troszeczkę poczekać,choć sama doskonale wiem że to właśnie jest najtrudniejsze. A tak nawiasem to ja nie widzę niczego złego w rodzeniu po 30-stce! Zwłaszcza,że dopiero będziesz przekraczała jej dolną granicę. Sama mam wiele koleżanek które są po 30 i dopiero teraz zakładają rodziny. Niektóre mają nawet po 35! Takie czasy-to już jest raczej norma. Głowa do góry! Uśmiech na buźce proszę namalować i rozchmurzyć się!!:tak:

reklama
emalia -no właśnie dlatego jeszcze perę dni się wstrzymuję z tym testem by nie było za wcześnie :sorry2:
karotka - trzymam kciuki przez całą noc i czekam na poranne pozytywne wieści :tak:
Moniqaa -będzie dobrze kochana, myśl pozytywnie :tak:
staraczka - strasznie mi przykro, miałam nadzieję na wspólne testowanko :blink: ale nie łam się, dzieciaczki wiosenne są cudowne, ja miałam termin z młodym na 6.04. a urodziłam 10.04 tak że na pewno lipiec będzie twój :tak::-)
wanda - to życzę owocnego urlopu...i wracaj z II :-)

Do góry