reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Czerwiec 2013

reklama
olapalo - mówisz, że po odstawieniu tabl anty płodność wraca ze zdwojoną siłą...hmmmm...... mam nadzieję, że nie miałaś na myśli bliźniaków ;-) bo to byłby już tłok w naszym mieszkaniu :-)
żabucha - no to mam nadzieję, że u mnie i u wandy ten pierwszy cykl po odstawieniu będzie trafiony :tak: ja odstawiłam po 2 latach brania więc zobaczymy... Przed pierwszą ciążą brałam 8 lat tabl anty (wiem że niektóre z was traktują je jako truciznę :-( ) i udało mi się za 3 cyklem, zobaczymy jak będzie tym razem.
mrowkaa - wracaj do zdrowia kochana!!!!!!!!!

U mnie upał niemiłosierny, ale chyba zbiera się na burze. Przez 2 dni czułam się jakbym miała dostać @, lekko pobolewał mnie brzuch, a dzisiaj nic kompletnie. Dzisiaj mam 28 dc, czekamy na rozwój wydarzeń.... :-):tak:

Witam dziewczyny!
olapalo - gratuluję :rofl2:

mróweczka - wracaj prędko do zdrowia, trzymam kciuki, aby "ten moment" był jeszcze przed tobą

gabi - u mnie dziś również 28 dc i pomijając poprzedni to u mnie cykle tyle trwają więc wciąż jest nadzieja i ciągła kontrola sytuacji ;-) Dziś znów rano teścik i I kreseczka :wściekła/y:

Mrowka - zdrówka życzę, a tak jak reszta dziewczyn pisze, jeszcze jest szansa w tym cyklu (choć ja absolutnie ekspertem nie jestem w sprawach cykli - w zasadzie to teraz czytam więcej niż przy poprzednich dwóch ciążach, już zapobiegawczo chyba)

Gabi84 - też mam nadzieję, że pierwszy strzał okaże się skuteczny :-) Ja brałam tabletki teraz w zasadzie 6 opakowań, brałam je zaraz po usunięciu spiralki, którą miała wcześniej przez 5 lat. Mam nadzieję, że się uda... Po pierwszej ciąży też byłam na tabletkach, brałam jakieś 2 lata i jak skończyłam brać w listopadzie, tak zaszłam w ciążę na początku kwietnia - ale wcześniejsze 3 cykle nie celowaliśmy w zaciążenie, także można powiedzieć, że jak zaczęliśmy się starać w okresie płodnym, udało się za pierwszym razem :-D Teraz bym chciała też już i od razu...

Przez 2 dni czułam się jakbym miała dostać @, lekko pobolewał mnie brzuch, a dzisiaj nic kompletnie. Dzisiaj mam 28 dc, czekamy na rozwój wydarzeń.... :-):tak:

No ja mam podobnie, w zasadzie od jakiegoś tygodnia jednego dnia coś mnie zaboli czy kłuje, drugiego zupełnie nic, takie fale...

A dziewczyny, piszecie że macie bóle owulacyjne - jak się je czuje ?? Jakoś inaczej się je odczuwa ?? Możecie opisać ??

staraczka - o to mamy ten sam dzien cyklu :-) z tym, że ja nie wiem ile moje cykle trwaja. Fajnie byłoby mieć ten sam termin porodu ;-):tak:
wanda -no to ciekawe jak tym razem nam się uda, oby tez tak szybko :-) Mnie z dolegliwości bolą tylko piersi i nic poza tym nie mam...:sorry2: a i jeszcze strasznie mi się chce pić non-stop, ale to raczej przez upały :tak:

Ja dopiero zaczynam zagłębiać się w temat starań i już zostałam uświadomiona na forum, że bóle które mogą się pojawiać mogą oznaczać wiele rzeczy, odszukam to zaraz i ci wkleję. Ja mam takie bóle w poprzednim cyklu - trwało to dwa dni, w tym cyklu zdaje się jeden dzień. Boli mnie najbardziej w pozycji siedzącej, bardzo silny ból gdy siadam, potem już się jakoś ułożę, żeby było znośnie. W pracy to jest koszmar. Nie wiem jak opisać sam ból, poprostu bardzo boli z jednej strony :-) W tym cyklu podczas tego bólu były staranka, pierwszy raz "w takich warunkach" i musiałam cały czas uważać, żeby mnie połówek nie trafił w miejsce gdzie tak bardzo boli :zawstydzona/y: Biorę się ostro za kontrole cyklu, bo jak tak mają wyglądać nasze starania to :eek: A tak jak pisała mi karola wcale ren ból nie musi oznaczać owulacji. Choć ja w dzień bólu miałam pozytywny test owulacyjny, następnego dnia już negatywa. Ale tak jak mówię, ja dopiero zaczynam i może gadam głupoty :sorry:

staraczka - o to mamy ten sam dzien cyklu :-) z tym, że ja nie wiem ile moje cykle trwaja. Fajnie byłoby mieć ten sam termin porodu ;-):tak:
wanda -no to ciekawe jak tym razem nam się uda, oby tez tak szybko :-) Mnie z dolegliwości bolą tylko piersi i nic poza tym nie mam...:sorry2: a i jeszcze strasznie mi się chce pić non-stop, ale to raczej przez upały :tak:

Oj Gabi, ale powiało optymizmem :-)
Ja już też mam pierwsze objawy, chodzę często siusiu, ale to nie przez to, że wypiłam z 5 litrów płynu?? :rofl2:
Taki żarcik :sorry2:

A tak na poważnie, to piersi bolą mnie od owulki/nieowulki, ale ja już sama nie wiem co się dzieje, miewam jakoś ostatnio dużo rzeczy, które wcześniej się nie działy :cool: Także nie przywiązuję do tego większej wagi :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Staraczka - oj to chyba wiem o jakim bólu mówisz... kurczę, muszę zacząć bardziej obserwować cykl w takim razie...
A może mi się tak strasznie rozregulował po tabletkach że np teraz mam owulację - dobrze, że wczoraj było bzykanko jeśli tak :-D

Do góry