reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Czerwiec 2013

mrowkaa ja też wiem .. niestety. Za każdym razem jak widzę I krechę,to mnie dół łapie...:-( Wściekam się wtedy na siebie,że co ja sobie w ogóle wyobrażałam,że przecież to idiotyzm,jestem zła,rozżalona,smutna i w ostatniej chwili duszę w sobie atawistyczny odruch wyżłopania całej butelki piwa czy jakiegokolwiek innego alkoholu duszkiem w ramach protestu...:dry:Chwilę później obrywa się również mojemu P.,że jest niedopowiedzialny, w ogóle się ze mną nie liczy,jest mu wszystko jedno,bardziej interesują go kretyńskie strzelanki statków na Facebooku i to,że plama z farby na spodniach nie spiera się od pół roku, mówię,żeby spadał na drzewo (przy czym nie używam akurat tego określenia...:sorry:) i wychodzę z pokoju,tudzież z domu,żeby nie dostać dożywocia za morderstwo na swym lubym lub sąsiedzie,któy wierci dziury w ścianach już kolejny miesiąc o nieludzkich porach... Potem wracam,jem michę lodów albo owoców,faktycznie wypijam małe piwko i z anielskim uśmiechem oświadczam,że przecież w następnym miesiącu się uda,więc o co cała afera.:-) P. patrzy wtedy na mnie jak na wariatkę i przemawia do mnie dość dziwnym,słodkim głosem,który sugeruje,że niby nic się nie stało,nie mam się o co martwić,ale zaraz mi obetnie siekierą łeb.:-D:-D:-D No tak to u mnie mniej więcej wygląda.:-)

reklama
Mrowkaa USG węzłów nic nowego nie wniosło, oprócz tego, że dowiedziałam się iż jest ich więcej niż ostatnio i do tego dwa nadobojczykowe :eek: Wyczytałam, że one powiększają się tylko .... (wole nawet nie krakać), no ale Pani radiolog stwierdziła tylko: obserwować i nie macać ich :crazy: Kurczę, że też nikt nie chcę z jednego wyciąć i w końcu przebadać....
No nic będę obserwować, bez macania :-p Ciekawe jak mam to zrobić :confused2:

Dziś 2dc, humor coraz lepszy :-D Wieczorem planuje lampkę winka wypić, w końcu mogę, bo od owulki zakaz :-D

Kurczę Kobietki tak bardzo bym chciała, aby każdej z nas już się udało. By ten czerwiec był szczęśliwy... Chyba już o niczym innym nie myślę. Nawet mój małżonek co dzień dostaje sprawozdanie co u kogo :tak:

Termin @ Termin Testowanka

Marti- ..........
12,06
EMALIA82
- 22.06 20.06 ( pewnie dłużej nie wytrzymam
laugh.gif
)
karotka00 - 17.06 20.06
żabucha- .............. 11.07
Ni-kusia- ...............1.07 pozytyw, betka 84,5
Moniqaa -01.07 30.06(chociaż bardziej obstawiałabym 25.07)
beti - 18.06 18.06.

karotka00- czytając Twojego posta miałam wrażenie,ze czytam swoją historię - sąsiad wierci mi właśnie nad głową,przed chwilą zrobiłam całą michę sałatki owocowej i wkurzyłam się bo nie mam korkociągu,żeby winko różowe otworzyć... :-D Mąż dostał ochrzan że jak trzeba było się przytulać i pracowac nad dzidziusiem to on był śpiący akurat a na drugi dzień to już może było za późno,że to wszystko jego wina.....że śmieci nie wyniósł jak zwykle i ubrań nie schował do szafy tylko leżą wszędzie rozwalone...że od 3 miesięcy nie moge się doprosić,żeby tę cholerną szafkę w przedpokoju naprawił itp.... tak więc chyba wszystkie czujemy podobnie w takiej chwili.

Moniqaa- może wycinanie tych węzłów nie jest konieczne skoro lekarze się z tym nie spieszą- w końcu to dość inwazyjne badanie i chyba w ostateczności się je wykonuje...a to że są powiększone to może (miejmy nadzieję) jest oznaka tylko zwykłej infekcji-moja koleżanka tak miała kiedy pojawiła się jej torbiel na jajniku, a druga przy zapaleniu wyrostka robaczkowego.

moniqaa no ja mojemu też czasem bąknę,że któraś zaciążyła albo testuje...:-p Na ogół nie orientuje się,ale jak go coś zaintryguje,to się dopytuje.:-)
Nie znam się niestety na tych węzłach itp...:sorry: Ale może lepiej zaufać lekarzom co robią?? No nie wiem..w tych tematach się mało orientuję,dlatego wolę się nie wypowiadać.
mrowkaa otóż to :tak: JA też P. często opieprzam,że jak akurat trzeba,to on jest zmęczony. niedostępny,wszystko go boli albo martwy...:sorry:A jak nie trzeba,to ooo "kochanie,wiesz hm..miałbym ochotę na...." ...i bądź tu mądra.:laugh2:
Co do korkociągu,to mi się udało kiedyś otworzyć winko śrubokrętem :-D:-D,ale namęczyłam się przy tym i w sumie na szczęście nie rozwaliłam butelki...:-)

Karotak00- zamiast śrubokręta to może pozycze wiertarkę od sąsiada z góry - pożytek będzie dwa w jednym: winko otwarte a i on nie będzie miał czym hałasować ;-). Mój mąż własnie przyniósł mi kawę-sam zrobił, taką z pianką uformowaną w kształcie serduszka...i jak tu się złościć na takiego ;-). Zawijam się powoli do pracy :) miłego dnia!

Kochane, co może oznaczać kłucie w podbrzuszu i lekkie pobolewanie, mam tak od wczoraj, dziś mam 13dc. Czy to może być owu? Bo to mój pierwszy cykl od odstawienia tabsów i nie moge wyczaić :sorry:

gabi być może to i owu..:confused: Ale ja sama też nie wiem.Dziewczyny często piszą,że przy owulce bolą jajniki itp.,ale ja często zapominam wsłuchiwać się w swój organizm,ignoruję,a potem się wściekam,że może warto by było się skupić...:-p
Ale ciekawa też jestem.Zobaczymy,co dziewczyny napiszą.:tak:

karotka00 -dzięki, ja właśnie próbuje się wsłuchać, ale coś kiepsko mi to wychodzi, potrzebowałabym więcej cykli, a chciałabym żeby to już się udało ;-)

Dzień dobry. Witam nowe staraczki :)

Ja dzisiaj pilnuje rocznego chrześniaka. Dopiero go uspiłam i mam dosłownie sekunde dla siebie.

Postaram sie później odezwać.

reklama
emalia no z rocznymi dzieciaczkami ,to bywa bardzo wesoło...:-D Można paść czasem twarzą na...hm..twarz.:-p
gabi kochana,ja też bym chciała,żeby zaskoczyło od razu,ale niestety,w większości przypadków,musimy być cierpliwe.:-) Ale jestem pewna,że wkrótce każda z nas otrzyma nagrodę w postaci pięknych 2 kreseczek (lub fajnej betki),a później oczywiście upragnionego dzidziusia.

Do góry