reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Czerwiec 2013

Witam i ja. Dni mi się okropnie dłużą . Ehhh a ile jeszcze do testowania :(

Mrówka- trzymam kciuki za betke.
Monika- ten miesiąc musi być nasz,. Nosz kur... ileż można ?
Marti- witaj witaj. Napisz coś więcej o sobie. Skąd jesteś?
Tesiak- najlepszego z okazji urodzinek dla Franusia :)
Beti- jak chumorek dzisiaj?
Karola- gdzie się podziewasz kochana?
Makota- co tam? męża nie zabiłas? :)
Fuma- jak tam rozkręciło się? widze że tempka poszła troszkę w góre :)
Nikusia- to oficjalnie można pogratulować. Śliczna betka :)
Karocia- hop hop :*

Termin @ Termin Testowanka

Marti- ..........
12,06
EMALIA82
- 22.06 20.06 ( pewnie dłużej nie wytrzymam
laugh.gif
)
karotka00 - 17.06 20.06
żabucha- .............. 11.07
Ni-kusia- ...............1.07 pozytyw, betka 84,5
Moniqaa -01.07 30.06 (chociaż bardziej obstawiałabym 25.06)

reklama
Hej kochane.:-) Naskrobałyście trochę.
Ja dzisiaj przeżycie miałam.Otóż...zemdlałam w urzędzie.:-D:-D Ale to z własnej głupoty,bo nie zjadłam śniadania,niewyspana byłam,a od rana śmigałam po urzędach,no i stres...:sorry: Ale już wszystko dobrze.
nikusia super betka.;)
Fuma ja też się cieszę,że znowu się spotykamy.:tak: I masz rację...hormonów żadnych nie dam sobie wcisnąć bezwiednie.Ja właśnie się już od dawna przymierzałam do mierzenia tej tempki,tylko że ja nie jestem systematyczna i boję się,że będę zapominać.:zawstydzona/y: Ewentualnie,za radą kilku z was,kupię testy owu.:-p Tylko na ile one są skuteczne? Różne opinie słyszałam..
emalia jak się czujesz? Lepiej coś?
I witam wszystkie "nowe" albo i nie staraczki.;)

Hehe, Emalia cudem bo cudem, ale udało mu się przeżyć. Na koniec dnia mu tylko psioczyłam, że nie chciał oglądnąć ze mną kolejnego odcinka Czystej krwi :cool: (wytrzymał trzy).

Mroowka, trzymam kciuki, żeby beta jutro wyszła wysoka :-)

Dziś mam dobry humor. W pracy, o dziwo, nie dostałam opierniczu. Spotkałam się na chwilę z moją byłą szefową. I w końcu mam moje ukochane tusze z KIKO Make up :-)

Ostatnia edycja:
Cześć

Kolejny deszczowy dzień mija.Już od tej pogody czuję taki niż intelektualny-cięzko mi się myśli.

Emalia-jak dzisiaj samopoczucie? U mnie @ jeszcze się nie rozkręciła,wręcz jakby zanika. Sama nie wiem cóż to.Ale i tak jutro mogę @ dostać bo miałam w tym cyklu bardzo wczesną owu i mija właśnie 14 dni od niej.

Moniqa- a już myślałam,ze Ci się uda bo miałaś taki piękny wykresik. To chyba najładniejszy jaki u Ciebie widziałam.Sądzę,ze w czerwcu na pewno Ci się uda.A może byś sobie kupiła Castagnusa? On na pewno Ci nie zaszkodzi a kto wie, może z nim cykl będzie szczęśliwy.

Karotka-kup testy jeżeli U Was nie są drogie. Chyba to zależy od firmy.
U mnie akurat pokazały się kreski grube jak trzeba ale co innego nie zagrało .

Trzymam kciuki za wszystkie czerwcowe staraczki i za siebie tez oczywiście:-D.

Karotka u mnie testy się sprawdzają. Tylko zaczynam się zastanawiać czemu co drugi miesiąc.... W każdym bądź razie pokazują co maja pokazywać. Nie wiem jakie macie tam u siebie ceny, w PL ja kupuję na allegro 9,99 15szt + 3 testy ciążowe.

Fuma_Foch masz rację, to chyba był najładniejszy wykres (ten dwa miesiące temu w sumie tez był niezły) Za to ten środkowy jakiś taki skoczny :baffled:
Zobaczymy jak będzie teraz :tak:

Dzięki ,dziewczyny,chyba kupię te teściki.:tak: Znalazłam na ebayu 50 teścików owu plus 5 ciążowych za 7,99 euro...taniutko.:szok: Ciążowych mam jeszcze chyba z 10,ale ..na zapas mam.. jak już bardzo niecierpliwa będę.:-D
Fuma współczuję pogody..:sorry: U mnie na szczęście dzisiaj ładnie,ale odpoczywam w domku po porannym omdleniu :-D:-D,więc specjalnie się słońcem nie nacieszyłam.
moniqaa no właśnie..bardzo ciekawe czemu co drugi miesiąc...:szok: I mówicie,że one działają,tak? Tzn. wyskakują 2 krechy jak jest owulka? Pytam,głupia blondynka,bo takich teścików nigdy nie robiłam..:zawstydzona/y: A cholera powinnam,to może już bym w ciąży była!!!! :wściekła/y::wściekła/y: Ehh...
Czekam na P.,aż wróci z pracy,a właściwie z "fuchy" i zamówimy pizzę.:-) Wybłagałam go,zrobiłam oczka kota ze Shreka i powiedziałam,że przecież widzi,jaka słabiutka jestem,potrzebuję minerałów...on tak patrzy i mówi."Minerałów ..z pizzy??", ja ,że tak,bo siły nie mam,a on na to,że w takim razie z przytulanek też chyba nici..To powiedziałam,że nie nie,właśnie potrzebuję tej pizzowej energii na przytulanki.:-D To nie brzmi tak śmiesznie jak wyglądało,ale uwierzcie mi...jego mina była bezcenna.:-D
Jakie to człowiek głupoty czasem gada...:no::-)

Witam się i ja :)
Karotka - no to niezłego stracha musiałaś napędzić ludziom w urzędzie, dbaj o siebie, a może zrób sobie badania z krwi.
Fuma - mnie też dobija ta pogoda, koncentracja i samopoczucie do dupy, mam nadzieje, że jak słońce wyjrzy z za chmury to i energia i chęć do życia wróci.
Moniqa - trzymam kciuki za czerwcowy cykl. &&&&&

dopisuję się do listy

Marti- ..........
12,06
EMALIA82
laugh.gif
)
karotka00 - 17.06 20.06
AniolekBB - 28.06
Moniqaa -01.07 30.06(chociaż bardziej obstawiałabym 25.06)

pozdrawiam i miłego wieczorku.

karotka ja nie robilam testuw owu nihdy ale tam wlasnie sa jakos dwie kreski i im bardziej ta na owu sie robi kolorem podobna do tej kontrolnej to zanczy ze zbliza sie owu:) uwazaj z tymi omdelniami!!! ja pamietam jak w 9 miesiacu ciazy bylam u fryzjera i jak mi wlosy suszyla to omdlalam:/ powietrza mi zabraklo:)

moniqa ale co masz na mysli, ze test spr sie co drugi miesiac?

fumafoch a robilas test ciazowy? :)

Marti- ..........
12,06
EMALIA82
laugh.gif
)
karotka00 - 17.06 20.06
Moniqaa -01.07 30.06 (chociaż bardziej obstawiałabym 25.07)
beti - 18.06 18.06.

Karotka mi owu ładnie pokazały testy, był też wtedy skok temp. i ból jajnika :tak:

Tylko... tylko właśnie doczytałam, że możliwe jest iż można mieć owu co dwa miesiące, a ja zawsze czuje tylko prawy jajnik (co dwa miesiące). Właśnie ciężko myślę nad monitem owu, ale jeśli się potwierdzi to, że "pracuje" u mnie tylko prawy jajnik (co drugi cykl) to czerwiec jednak nie będzie szczęśliwy. Normalnie się zdołowałam....

reklama
beti mi się takie omdlenia czasem zdarzają...zwłaszcza jak jest np gorąco,idę ulicą i nawet jak mam coś do picia,to czasem nie pomaga..:sorry: mam to od 17 roku życia,ale robiłam badania i było ok zawsze.:szok:
moniqaa nie wiedziałam,że można mieć owu np.co drugi miesiąc i że to może mieć związek z funkcjonowaniem tylko jednego jajnika.. :no: Ale nie dołuj się. Przecież to nie znaczy,że tak jest u ciebie! Głowa do góry.

Do góry