reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Czerwiec 2013

Dzien dobry!

Gratuluje wszystkim II !!!

lamorela trzymam mocno &&&&&& za wtorkowy wynik! Ja to bym chyba wszytkie testy wykupila z aptek gdybym miala tak czekac caly weekend i poniedzialek:-)

moniqaa widze, ze u Ciebie piekna temperaturka, a pobolewanie podbrzusza w terminie @ to raczej normalne.

anka ja stosowalam testy i moze sa pomocne ale jak sa boboseksy co drugi dzien to i tak sie utrafi w ktoryms cyklu w ten moment;-)

U mnie jakis dziwny ten cykl. W sumie nie wiem czy owu byla czy nie. Czekam dalej na skok tempki... Chyba ze akurat ten miesiac jest bez jajeczka. Hmmm... Zobacze jak jutro bedzie

reklama
Lamorela no nic, trzeba czekać i nie powątpiewać :) trzyam && żeby się Tobie udało!
A ja dzewczyny mam jakiś dzień zwątpienia. Najgorszy czas - 21 dc.. Wiadomo że juz nic się nie da zrobić i nic od nas nie zależy już, a na poznanie efektów starań jeszcze za wcześnie. Nie wiem czym się zająć żeby nie myśleć...?

Lamorela jak to do wtorku??? :confused2: Oszaleli tam u Ciebie...
Ja przez Ciebie osiwieję... Każdym Waszym testem przejmuję się jak swoim.

Mnie tak znów od rana brzuch boli, a że byłam przy okazji w Auchan to wzięłam test który jako pierwszy pokazał mi cień cienia. Dziś raczej już nie ma wątpliwości ;-)
DSC_0097test_po.jpg
Objawów jakichkolwiek brak poza tym bólem, więc jak widać objawy o niczym nie świadczą.

Żabucha wszyscy zawsze mówili, że temp w ciąży powinna być koło 36,7 jak widać ja miałam około 36,5-35,6 tak więc i temperatura nie może być wyznacznikiem. Fakt faktem nie spada jak zawsze, to jedyne co ją wyróżnia, ale tez nie jest wyższa niż zazwyczaj.

Żabucha rzeczywiście dziwny ten Twój cykl. Cofnęłam sie kilka wstecz i widać różnicę.
Może to przez pogodę, a może przez stres... Nie zakładajmy z góry, że jajeczka nie było i nie będzie :tak:

Ulika chciałam Ci coś doradzić, ale nie potrafię... Mi nie udało się odciągnąć myśli od tego tematu... Tak więc trzymaj się dzielnie kobieto. Dasz radę :tak:

Załączniki

• DSC_0097test_po.jpg
    DSC_0097test_po.jpg
    16,8 KB · Wyświetleń: 36
Ulika ja tez tak mam. W tygodniu praca zajmuje moje mysli. A jak mam wolne to cos ugotuje, porobie cos w ogrodzie, cos poczytam, obejrze film. No i staram sie rzedziej zagladac na BB bo jak jestem tu za czesto to o niczym innym nie mysle, jak o ciazy i dziecku.

Moniqaa ale Ty masz raczej niska podstawowa temperature, wiec raczej nie wchodzi w gre podrecznikowy wzrost do 37 stopni. Ja tez mam nizsza tempke w pierwszej fazie a potem w lutealnej max to bylo chyba 36.8

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, gratuluję Wam II! :-D

Żabucha wszyscy zawsze mówili, że temp w ciąży powinna być koło 36,7 jak widać ja miałam około 36,5-35,6 tak więc i temperatura nie może być wyznacznikiem. Fakt faktem nie spada jak zawsze, to jedyne co ją wyróżnia, ale tez nie jest wyższa niż zazwyczaj.

Moniqaa, przeczytałam to co napisałaś i znowu się we mnie obudziła nadzieja, że może jednak u mnie coś jest, tylko testy nie wyszły... :sorry: Kilka minut po przeczytaniu Twojego posta, zaczęłam ZNOWU czuć mdłości, a nie było już od kilku dni, więc widać jak łatwo się sugeruję
:no::sorry:

Olapalo każda fasolka daje różne objawy, u mnie jakiś specyficznych objawów brak i mam nadzieję, że tak zostanie :-p Jakoś mdłości mnie nie przyciągają, wżyciu jeszcze nie tuliłam się do wc i wolałabym by tak zostało ;-)

Właśnie spojrzałam na Twój wykres, szkoda, że nie ma tempki od 1dc, ale widzę, że dziś masz 44dc :szok: Rozumiem, że przeważnie masz tylodniowe cykle, bo jakbyś zawsze miała 28dc, a tu nagle 44dc i testy nic nie pokazują...

No ja ogólnie juz z temeraturą próbowałam... ale codziennie mam taką samą ( EWENTUALNIE 1 ,2 STOPNIE NIZEJ WYZEJ) przez 2 cykle mierzyłam a pozniej stwierdziłam ze to nie ma sensu....

Hej, nie zauważyłam, że temat tak się rozwinął hehe. Jestem na innym wątku, dlatego rzadko tu zaglądam i nie widziałam...

Tak na marginesie - znasz książkę/film "Sekret"? Kilka lat temu to było bardzo popularne. Chodzi o to, że ludzie stosują wizualizacje, w których wyobrażają sobie, że ich marzenie się spełniło. Nie można wyobrażać sobie, że się czegoś dopiero CHCE, tylko, że już się to MA. W tej książce/filmie mówią o "prawie przyciągania", które działa na zasadzie "KIEDY CZEGOŚ GORĄCO PRAGNIESZ, TO CAŁY WSZECHŚWIAT DZIAŁA POTAJEMNIE, BY UDAŁO CI SIĘ TO OSIĄGNĄĆ" (P. Coelho). Dużo ludzi potwierdzało skuteczność tej metody.

Olapolo, nie znam książki/filmu ale znam metodę :tak:Przyznam się, że zadziałała u mnie zanim o niej usłyszałam. MOże to trudne do wyjaśnienia ale pracowałam w dwóch firmach, o których bardzo myślałam w ten sposób. Po prostu byłam pewna, że będę tam pracować i myślałam o tym, jakbym już była pewna, że czeka tam na mnie miejsce. Firmy zupełnie różne. Najpierw spełniła się pierwsza i pracowałam w niej 4 lata a następnie dostałam się bez problemu do drugiej i minęło mi już 3,5 roku. Nieźle co? ;-)Dodatkowo tkwiłam kiedyś w toksycznym związku, długoletnim ale wyobrażałam sobie zupełnie kogoś innego, kogoś, kto będzie moim mężem. Myślałam o Nim, o jego konkretnych cechach.... i stało się. Takiego właśnie Mężczyznę poznałam i wyszłam za niego za mąż.

Z dzidziusiem narazie nic nie wychodzi...

Karola - też Ci życzę miłych wakacji. I owocnych;-).
A z arkuszami ocen już się uporałaś? Bo mój jeszcze walczy.

fuma ja nie jestem wychowawcą i nie wypełniam arkuszy ocen (całe szczęście), wystawiłam tylko oceny ze swojego przedmiotu i the end :-D a Twój w jakiej szkole uczy i czego?

żabucha napisałam Ci komentarz pod wykresem ;)))) jak na moje oko to miałaś owu właśnie!

anka skoro temperatura była mniej więcej na takim samym poziomie, tylko niewielkie wahania to pewnie miałaś cykle bezowulacyjne, zobacz sobie u mnie na wykresie, co drugi cykl bezwoulacyjny, właśnie tak wygladały Twoje wykresy?

Ostatnia edycja:
reklama
karola dzieki, ze spojrzalas na moj wykres. Tak tez podejrzewam, dlatego wczoraj jak zalal mnie plodny sluz to bylo przytulanko. Teraz czekam na jutrzejszy pomiar tempki, czy pojdzie jeszcze w gore.

Do góry