reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki- bez doświadczenia

Mam do was pytanie, podczas starań ile razy i kiedy najlepiej starać się o dziecko, jak mam na teście pozytywny wynik owulacji to starać się tego samego dnia czy następnego?? No wiecie o czym mówię😂
Chyba nie ma reguły, mi dwa razy udało się zajść w ciążę gdy do zbliżenia doszło jedyny raz w danym miesiącu w dniu owulacji( czuję ją całą sobą) niestety raz poroniłam, a aktualnie jestem w 31 TC. Dodam, że jest to moja 4 ciąża, w tym dwie straty.

reklama
Rozumiem Cię z tym nakręceniem :) Swojego czasu co miesiąc czytałam fora „po ilu dniach pozytywny test ciążowy”/ „test negatywny a jednak ciąża” itd 😂 A co gorsza- ja co miesiąc czytałam te same wpisy 😵‍💫 Teraz mam inny etap, małe zrezygnowanie, bo tyle to już trwa. No ale, za kilka dni podchodzę do drugiej inseminacji i może tym razem?
Trzymam za Was kciuki! 🍀
Jejku jak mi poprawiłaś humor 😄😄 aż się uśmiałam bo mam dokładnie to samo hahah
Trzymam kciuki kochana powodzenia!!!! 😘😘

Widziałam że na innych tematach dziewczyny sobie robią wielkie testowanie 😁 nie wahajcie się dodawać waszych testów, jak się uda będziemy się wspólnie cieszyć a jak nie to... Cóż wyklinac małpę 😅
Jutro dam znać co u mnie, już widzę tą biel...^^

Cześć. Mam 30 lat i dopiero początek bo 2cs, na razie najprawdopodobniej problem leży po stronie braku owulacji 😪. Doszukałam się również, że tsh mam stanowczo do starań, na co 3 lekarzy w ogóle nie zwróciło uwagi🙈. Obecnie czekam na okres, który wypada idealnie na urlop niestety😪

Hej dziewczyny 😁 mierzy któraś z was temperaturę? Jak to robić dobrze? Codziennie o tej samej godzinie? Do pochwy? Bo słyszałam że można też do odbytu🤔🤔🤔

Cześć. Mam 30 lat i dopiero początek bo 2cs, na razie najprawdopodobniej problem leży po stronie braku owulacji 😪. Doszukałam się również, że tsh mam stanowczo do starań, na co 3 lekarzy w ogóle nie zwróciło uwagi🙈. Obecnie czekam na okres, który wypada idealnie na urlop niestety😪
Hej! Ja też nie miałam owulacji samoistnych, ale naprostowujemy to lekami. Byłaś u polecanych lekarzy do leczenia niepłodności?

Hej dziewczyny 😁 mierzy któraś z was temperaturę? Jak to robić dobrze? Codziennie o tej samej godzinie? Do pochwy? Bo słyszałam że można też do odbytu🤔🤔🤔
Nie mierzyłam, ale teoria jest taka, że mierzysz dopochwowo codziennie rano przed wstaniem z łóżka. Zanim cokolwiek zrobisz, to siup, termometr ;) Gdzieś tu na forum mignęło mi też, że najlepiej termometr z dwoma miejscami po przecinku.

Hej! Ja też nie miałam owulacji samoistnych, ale naprostowujemy to lekami. Byłaś u polecanych lekarzy do leczenia niepłodności?
Na razie jestem po odstawieniu antykoncepcji, więc czekam poprostu az cała gospodarka wróci do siebie, bo to może być przyczyną. Od września dopiero będę dokładniej sprawdzać co i jak z tymi owulacjami, bo też akurat Ci lekarze na których trafiłam to do końca sami nie wiedzieli niestety.

reklama
Nie mierzyłam, ale teoria jest taka, że mierzysz dopochwowo codziennie rano przed wstaniem z łóżka. Zanim cokolwiek zrobisz, to siup, termometr ;) Gdzieś tu na forum mignęło mi też, że najlepiej termometr z dwoma miejscami po przecinku.
Tak, musi być specjalny termometr z 2 miejscami po przecinku bo to istotne, zaraz po przebudzeniu badasz i często dziewczyny wrzucają w apl te temperatury żeby skoki lepiej wiedzieć na wykresie i z tego co kojarzę to flo i ovu jakoś tak się nazywają

Do góry