Chyba nie ma reguły, mi dwa razy udało się zajść w ciążę gdy do zbliżenia doszło jedyny raz w danym miesiącu w dniu owulacji( czuję ją całą sobą) niestety raz poroniłam, a aktualnie jestem w 31 TC. Dodam, że jest to moja 4 ciąża, w tym dwie straty.Mam do was pytanie, podczas starań ile razy i kiedy najlepiej starać się o dziecko, jak mam na teście pozytywny wynik owulacji to starać się tego samego dnia czy następnego?? No wiecie o czym mówię
reklama
Vi0lka
Zaciekawiona BB
Jejku jak mi poprawiłaś humor aż się uśmiałam bo mam dokładnie to samo hahahRozumiem Cię z tym nakręceniem Swojego czasu co miesiąc czytałam fora „po ilu dniach pozytywny test ciążowy”/ „test negatywny a jednak ciąża” itd A co gorsza- ja co miesiąc czytałam te same wpisy Teraz mam inny etap, małe zrezygnowanie, bo tyle to już trwa. No ale, za kilka dni podchodzę do drugiej inseminacji i może tym razem?
Trzymam za Was kciuki!
Trzymam kciuki kochana powodzenia!!!!
ladyCaroline
Początkująca w BB
Chyba każda z nas to przechodziła bądź przechodziJejku jak mi poprawiłaś humor aż się uśmiałam bo mam dokładnie to samo hahah
Trzymam kciuki kochana powodzenia!!!!
Vi0lka
Zaciekawiona BB
Widziałam że na innych tematach dziewczyny sobie robią wielkie testowanie nie wahajcie się dodawać waszych testów, jak się uda będziemy się wspólnie cieszyć a jak nie to... Cóż wyklinac małpę
Jutro dam znać co u mnie, już widzę tą biel...^^
Jutro dam znać co u mnie, już widzę tą biel...^^
Calineczka92
Fanka BB :)
Cześć. Mam 30 lat i dopiero początek bo 2cs, na razie najprawdopodobniej problem leży po stronie braku owulacji . Doszukałam się również, że tsh mam stanowczo do starań, na co 3 lekarzy w ogóle nie zwróciło uwagi. Obecnie czekam na okres, który wypada idealnie na urlop niestety
Doktur_M
Moderator
Hej! Ja też nie miałam owulacji samoistnych, ale naprostowujemy to lekami. Byłaś u polecanych lekarzy do leczenia niepłodności?Cześć. Mam 30 lat i dopiero początek bo 2cs, na razie najprawdopodobniej problem leży po stronie braku owulacji . Doszukałam się również, że tsh mam stanowczo do starań, na co 3 lekarzy w ogóle nie zwróciło uwagi. Obecnie czekam na okres, który wypada idealnie na urlop niestety
Doktur_M
Moderator
Nie mierzyłam, ale teoria jest taka, że mierzysz dopochwowo codziennie rano przed wstaniem z łóżka. Zanim cokolwiek zrobisz, to siup, termometr Gdzieś tu na forum mignęło mi też, że najlepiej termometr z dwoma miejscami po przecinku.Hej dziewczyny mierzy któraś z was temperaturę? Jak to robić dobrze? Codziennie o tej samej godzinie? Do pochwy? Bo słyszałam że można też do odbytu
Calineczka92
Na razie jestem po odstawieniu antykoncepcji, więc czekam poprostu az cała gospodarka wróci do siebie, bo to może być przyczyną. Od września dopiero będę dokładniej sprawdzać co i jak z tymi owulacjami, bo też akurat Ci lekarze na których trafiłam to do końca sami nie wiedzieli niestety.Hej! Ja też nie miałam owulacji samoistnych, ale naprostowujemy to lekami. Byłaś u polecanych lekarzy do leczenia niepłodności?
reklama
Calineczka92
Tak, musi być specjalny termometr z 2 miejscami po przecinku bo to istotne, zaraz po przebudzeniu badasz i często dziewczyny wrzucają w apl te temperatury żeby skoki lepiej wiedzieć na wykresie i z tego co kojarzę to flo i ovu jakoś tak się nazywająNie mierzyłam, ale teoria jest taka, że mierzysz dopochwowo codziennie rano przed wstaniem z łóżka. Zanim cokolwiek zrobisz, to siup, termometr Gdzieś tu na forum mignęło mi też, że najlepiej termometr z dwoma miejscami po przecinku.
Podziel się: