reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki- bez doświadczenia

Mi trochę ciężko wyluzować, jestem dosyć nerwową osobą a sytuację jakie mam mnie jeszcze bardziej spinają. Lekarz nie dał mi skierowania na badania hormonów tylko endokrynolog ( ale ona dała mi taki zestaw badań, że wyniosłoby mnie to ponad 1000 zł, gdzie niestety nie pracuje). Trochę patowa sytuacja. Już sama nie wiem co z sobą zrobić.
Może spróbuj zrobić takie podstawowe badania hormonów dzieciowych, mi one wyszły ok. 300 złotych. Ale @coca ma rację, że NFZ może tu pomóc :)

reklama
Musi usłyszeć, bo to już nie są te czasy, że brak ciąży to wina kobiety :) Podchodziłaś go od tej strony, że to tylko formalność i kwestia wykluczenia tej jakże mało prawdopodobnej przyczyny?
Oczywiście, że tak. Teraz mu dam spokój najpierw muszę sprawdzić co ze mną się dzieje.

Na tej podstawie wyliczam dni płodne oraz mam kalendarzyk na telefonie. Mój okres jest dosyć regularny średnio 30 dni. Tak chodzę prywatnie, bo do ginekologa na NFZ dosyć się zraziłam, byłam u trzech a oni potraktowali mnie niezbyt miło.
Z takich wyliczeń powinnam owulowac koło 14dc, a owuluje w 18dc zazwyczaj 😉 mnie osobiście takie matematyczne metody nie przekonują, bo jednak organizm to organizm, jedna kobieta z cyklem 30 dniowym będzie miała owu w 14dc a inna w 20dc 🤷‍♀️

Z takich wyliczeń powinnam owulowac koło 14dc, a owuluje w 18dc zazwyczaj 😉 mnie osobiście takie matematyczne metody nie przekonują, bo jednak organizm to organizm, jedna kobieta z cyklem 30 dniowym będzie miała owu w 14dc a inna w 20dc 🤷‍♀️
No u mnie raz mam 15 dnia a raz 20 dnia cyklu i weź tu bądź mądra 🤦

reklama
No u mnie raz mam 15 dnia a raz 20 dnia cyklu i weź tu bądź mądra 🤦
Jesteśmy żywymi organizmami. 5 dni jest zupełnie w normie (mówi się ze różnice w długości cykli powyżej tygodnia uznaje się już za nieregularne).

Bardziej bym już ufała testom owu niż tym wyliczeniom 😁 ale to ja, sprawdziłam na sibie w ciągu ostatnich 2 lat i dla mnie się to sprawdza 😂

Do góry