reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 35+

mi ginekolog powiedziała, zeby test robć tydzień po spodziewanej miesiączce, wtedy wynik jest bardziej wiarygodny

Peugeotka36 my teraz jesteśmy w UK, tutaj procedury są inne, jeśli jedno dziecko masz, to znaczy, ze można i na in vtro nie dostaniesz skierowania

reklama
mi ginekolog powiedziała, zeby test robć tydzień po spodziewanej miesiączce, wtedy wynik jest bardziej wiarygodny

Peugeotka36 my teraz jesteśmy w UK, tutaj procedury są inne, jeśli jedno dziecko masz, to znaczy, ze można i na in vtro nie dostaniesz skierowania

No niestety nie refunduja ,, skoro jest juz Hania ,sama nie wiem czy bym dala rade jak to niektore latac tam I zpowrotem Polska Anglia na stymulacja itd ale zapewne mozna skoro inne moga..... I daja rade I sa w ciazy..;).....

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

W pl niby refundowane Ivf a jednak koniety placa tysiace za punkcje transfer I wizyty ,tu te 1 jest free ,nic nie placisz ,no ale skupmy sie na naturalnych staraniach ;)dawaj znac

W pl niby refundowane Ivf a jednak koniety placa tysiace za punkcje transfer I wizyty ,tu te 1 jest free ,nic nie placisz ,no ale skupmy sie na naturalnych staraniach ;)dawaj znac

W pl nie ma refundacji ivf. Była przez 3 lata za poprzedniej władzy. Jak tak dalej pójdzie to w pl ivf będzie prawnie zabronione Może i karalne[emoji20]

1usavcqgt1dml95x.png

W pl nie ma refundacji ivf. Była przez 3 lata za poprzedniej władzy. Jak tak dalej pójdzie to w pl ivf będzie prawnie zabronione Może i karalne[emoji20]

1usavcqgt1dml95x.png

Z tego coo wiem to leki sa refundowane ale to I tak calosc to mines wiecej 10.000 zl szok I pomyslec ze inne kraje refunduja wszystko

Jesli wejdziecie tez na google wpisujac " truskawki Bez smaku " to jak bedziecie juz czytac to szlak by wzial ten caly pl rzad,nic tylko uciekac z pl

Z tego coo wiem to leki sa refundowane ale to I tak calosc to mines wiecej 10.000 zl szok I pomyslec ze inne kraje refunduja wszystko

Jesli wejdziecie tez na google wpisujac " truskawki Bez smaku " to jak bedziecie juz czytac to szlak by wzial ten caly pl rzad,nic tylko uciekac z pl

Nie wiem co z tymi refundacjami ale na innym wątku pisały ze leki ok .5000 wychodzą wiec chyba nie refunduja. A o truskawkach bez smaku nic nie mów, szkoda strzepic język. Koszmar .

1usavcqgt1dml95x.png

Nie wiem co z tymi refundacjami ale na innym wątku pisały ze leki ok .5000 wychodzą wiec chyba nie refunduja. A o truskawkach bez smaku nic nie mów, szkoda strzepic język. Koszmar .

1usavcqgt1dml95x.png

Nie znam sie tez za duzo na pl ivf ...... Ale pisaly ze leki refunduja i gdzie najlepiej podac Sue ivf w pl ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ale to kazdy kraj ma wady I zalety;)
W pl macierzynskie pelno platne rok a tu Tylko 9 mscy platne 50% z wyplaty ;(;, Po roku trza wtscacdo pracy I ci dziecko di zlobka a zlobek platny 40£ dziennie to bardzo duzo jaj na przecietna rodzine a w pl zlobek gratis ;)
Ksiazki w Uk gratis od 1 klasy a w pl wszustkie trza placic i takie kolko leci ....
Australia zycie piekne,witasz nowy rok na plazy Ale licz Sue z tym ze pajak cie zabije ha ha

Nie ma kraju gdzie wspaniale

reklama
Ale to kazdy kraj ma wady I zalety;)
W pl macierzynskie pelno platne rok a tu Tylko 9 mscy platne 50% z wyplaty ;(;, Po roku trza wtscacdo pracy I ci dziecko di zlobka a zlobek platny 40£ dziennie to bardzo duzo jaj na przecietna rodzine a w pl zlobek gratis ;)
Ksiazki w Uk gratis od 1 klasy a w pl wszustkie trza placic i takie kolko leci ....
Australia zycie piekne,witasz nowy rok na plazy Ale licz Sue z tym ze pajak cie zabije ha ha

Nie ma kraju gdzie wspaniale

W pl teraz tez książki są gratis :-) Bynajmniej od 3 lat były a czy nadal będą się okaże. Macierzyński jest płatny albo pół roku 100% i drugie pół 60% albo 80% przez cały rok. Na żłobku się nie znam. Chociaż moja bratanice dziś idzie pierwszy dzień i płacą. Ale masz rację każdy kraj ma plusy i minusy i musimy zdecydować co za co. Nie piszę tego tekstu aby się wymadrzac (jeśli tak odebralas to przepraszam) ale po prostu chce podać pewne fakty, które może komuś pomogą w podjęciu decyzji. [emoji8]

1usavcqgt1dml95x.png

Do góry