reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 35+

No ja juz skończyłam 37. Mam prawie 10 letnia córkę. Starałam się ponad 3 lata i nic. Teraz czekam na operację zszycia ubytku w bliźnie po cc. Przez 9 lat nikt tego nie zauważył. Ciąża na dzień dzisiejszy byłaby bardzo niebezpieczna. Po operacji wrócę do starań. Mam nadzieje ze się uda.

1usavcqgt1dml95x.png

reklama
@Magda36 kiedy masz tę operację?i ile musisz odczekać po zabiegu zeby rozpocząć starania? Ja tez odpuszczę teraz 2 cykle bo po poronieniu mam jeszcze grube endometrium 8 mm i wolno spadajace beta hcg.Jak tylko gin mi da zielone światło to działamy

@Magda36 kiedy masz tę operację?i ile musisz odczekać po zabiegu zeby rozpocząć starania? Ja tez odpuszczę teraz 2 cykle bo po poronieniu mam jeszcze grube endometrium 8 mm i wolno spadajace beta hcg.Jak tylko gin mi da zielone światło to działamy

Witaj, ja mam 37 lat i właśnie nad sie udało za drugim cyklem. Trzymam za Was kciuki!
Większość starających sie jest na wątku staraczki 2017 i tam zapraszam bo dziewczyny tam to skarbnica wiedzy [emoji5]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Operację mam mieć 5 kwietnia, mam nadzieję że dojdzie do skutku, bo od 2 miesięcy nie mogę pozbyć się kaszlu. Po operacji po 3 miesiącach sonohisterografia i jak wszystko będzie ok to mogę wróć do starań. A na wątek staraczki 2017 serdecznie zapraszam[emoji3]

1usavcqgt1dml95x.png

Hej. Długo nie pisałam...mam w sobie mnóstwo złości na niesprawiedliwy los...że innym ot tak pierwszy cykl i jest albo tym co nie chcą ciąża za ciąża...widzę same brzuchy...
Byłam w klinice leczenia niepłodności...na pierwszy rzut wszystko super...hormony ok piękne endo i śliczne jajo i śluz (12 dc)...ale skoro tak jest a ciąży brak...M ma zbadać nasienie a jak będzie ok to ja drożność jajowodow.

Nie wiem czy się zdecyduję. Boli to, choć akurat ma być sono hsg mniej bolesne bez rtg i kontrastu tylko sól fizjo pod kontrolą usg. Ale koszt 600 zł.
I co? Jak drożne będą a ciąży nadal będzie brak? A jak niedrożne to operacja? Nie ma mowy. Przy pierwszym dziecku wszystko przy drugim raczej odpuszczę...

Nasienie M było kiedyś badane. Wyniki średnie choć lekarz orzekł że dobre...nowe normy są niższe ale to wszystko pod in vitro albo inseminacje. A przecież logiczne że lepiej mieć 70 % prawidłowych niż 30% choć teraz norma to 4%...

Wiraminki teraz M brał 3 mce +orzechy brazylijskie i jak to nie pomogło no to wiadomo...niby nie powinny się drastycznie pogorszyc bo M nie pali i sport i zdrowy styl życia ale latka lecą...
A problemem jest też aglutynacja...czyli sklejanie się plemników. I na to raczej nie wiele da się poradzić bo to raczej kwestia autoimunologiczna jak orzekł lekarz...

I stwierdził że ten żel conceive plus to raczej strata kasy...nie zaszkodzi ale też nie ma co spodziewać się spektakularnych efektów...

Co do owulacji powiedział jeszcze że z 10 lat temu na 5 komórek jajowych wszystkie 5 było dobrych...z wiekiem na te 5 dobre będą1-2...czyli smutna prawda że z wiekiem coraz ciężej[emoji20]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Moja kumpela zaszla w wieku 39 a znow siostry kumpela ma 24 i trudnosvi z zajsciem JuZ 3 rok!!!! Wiec Ja bym Z tym wiekiem nie przesadzala

Inviato dal mio iPhone utilizzando Forum BabyBoom

reklama
Do góry