reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 30+

Hej - a ja jestem po kolejnym usg. Mój mały - wielki cud mierzy już 3,9 mm długości i ma po 2 rączki i 2 nóżki. I w końcu usłyszałam bicie serca - rytmiczne uderzenia - niesamowite. Życzę każdej z Was jeszcze w tym roku takiego uczucia jakie ja miałam - pięknego uczucia - kiedy usłyszałam bicie serca mojego maleństwa. Wspaniała chwila kochane. Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam za Was kciuki. :-)

reklama
U mnie ten cykl raczej pójdzie na straty bo 7 września mam wizytę u ginki (z myślą że zrobi mi cytologię) a 2 dni przed nie należy współżyć (a to będą moje płodne dni) więc lipa. W sumie to w tym cyklu w ciąże też nie na rękę mi zachodzić bo mój brat pod koniec czerwca za rok ma ślub więc wtedy wyszedłby mi poród.Zobaczę w ogóle co ginka powie (idę pierwszy raz i na wizytę nfz więc pewnie się nie wysili za bardzo).
iwona super, że z dzidzią wszystko ok.

Hej, mogę się dołączyć? Mam 33 lata, córkę 15 miesięcy, w tej chwili 3cs o drugie. O pierwszą ciążę staraliśmy się 16 cykli, udało się w 2cs po histeroskopii. Mam krótką fazę lutealną, więc od połowy tamtych starań byłam na Duphastonie. Teraz pierwszy cykl na Duphastonie w nowych staraniach, podejrzewam zresztą ciążę biochemiczną w poprzednim cyklu. Nowy cykl zaczął się dość skąpo (plamieniem, a potem lekkim-średnim krwawieniem), więc zrobiłam test i wyszły 2 kreski wieczorem, ale następnego dnia i rano i wieczorem testy ujemne, a okres się rozkręcił. Na becie nie byłam, więc nawet nie wiem, czy test wadliwy, czy jednak ciąża - jeśli to drugie to jednym z powodów nieutrzymania się jej mógł być niski progesteron...
Chyba się rozpisałam :) Bardzo chciałabym, żeby tym razem się udało szybciej zajść, zwłaszcza, że chciałabym różnicę wieku około 2 lat.

Kroolix Witaj:) i dołącz do nas. Ja już weteranka w ciazach biochemicznych. Także mogę Ci zawsze coś pomóc. Jeśli na teście były kreski tzn ze zarodeczek był,jednak z powodu niskiego progesteronu badz wad nie utrzymał sie-ale teraz już masz leczenie i będzie dobrze;) ja jestem 6 cykl na Duphastonie bo moja druga faza nie powalala długością 7-9 dni.

I żeby nie tracić czasu (mam nadzieję, że nie odmówicie...), napiszę kilka słów o sobie. Mam 39 lat, trójkę dzieci (syn 20 lat, drugi 3,5 i córeczka 1 rok i 4 m-ce). Spory rozstrzał spowodowany był problemami zdrowotnymi. Bardzo chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko, staramy się od stycznia i nic...:-(

Kroolix, Magoo witajcie :-) Powodzenia w staraniach.

Magoo no faktycznie spory rozrzut wiekowy, ale masz fajnie, że masz trójeczkę już :tak:

Iwona cieszę się z dobrych wieści :happy:

Apostrofa, przylazła @?

Airfix, yesenia, manabu hop hop ...

Witajcie, magoo podziwiam Cie i z calego serca zycze powodzenia, Innym dziewczynom rowniez:-). Moja @ termin na 15. Zobaczymy, mam przeczucia ze raczej nic tym razem nie bedzie. Przechodze chyba jakies zalamanie, 3cs a tu nic! :baffled::baffled: Myslalam ze pojdzie mi raz dwa trzy a rzeczywistosc okazuje sie inna.

Neta81 Hej,hej :) U mnie dziś owulacja,czyli dzialalismy 2,3,4,6,8 dni przed nią,może się uda,bo maz powiedział ze już sił nie ma haha

Magda1983 Powiem Ci ze ja myślałam ze w tamtym cyklu się uda,a tu objawy okazały się wirusowka. Jakoś na ten cykl mam przeczucie ze nic z tego... To wszystko nie takie proste. Zajsc w ciaze to jedno, a donosic ja w moim przypadku to drugie,boję się bardzo ze coś będzie nie tak

reklama
magda1983 - nie ma co podziwiać. wielu dało mi do zrozumienia, że to głupota itp... ale ja się nie poddaję - a TY? nie daj się. na pewno się uda. natura wie co robi. czasem lepiej poczekać. Mnie możecie pisać @ na 16/18.09 bo mi się cykle po urodzeniu córeczki skróciły z 30 do 24 dni. Nie wiem co to znaczy, chyba muszę zwizytować moją gin bo tu może leżeć przyczyna.

Do góry