reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 30+

reklama
I jeszcze - ogromne gratulacje dla Iwony - po tylu latach się udało!!! Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Chętnie bym Cię uściskała - jak przeczytałam, że jednak na + i serduszko bije to mi się aż łezka zakręciła... a zbyt wylewna nie jestem.

Magoo mi rowniez cykl sie skrocil z 29 az do 25. Dziwne to jest. Nie dosc ze jest @ czesciej to jeszcze trwa dluzej. Mam nadzieje ze to nie bedzie mialo wplywu na poczecie.

Po "douczaniu" tu na forum dochodzę do wniosku, że to może być związane z niskim progesteronem. Nigdy wcześniej nie miałam tak krótkich cykli. Tylko u mnie również sama @ się skróciła - z 8 dni do 4. Ale nie znam się aż tak - więc odwiedzę moją gin, choć mam nadzieję, że może jednak nie będzie to potrzebne, bo ten cykl w ogóle jest jakiś inny i może tym razem się po prostu uda...

Cześć dziewczyny,
Wracam na forum po 4 latach. Poprzednio 2 lata starań i szczęśliwe zakończenie. Ala w grudniu bedzie miała 4 lata. Teraz juz rok starań. Ta sama historia - PCO. W sierpniu przyjmowałam clostilbegyt i lamette i o dziwo piękne 2 pecherzyki i potwierdzona podwójna owulacja. No i teraz wariuje, poprostu chyba oszaleje bo betę mam zrobic dopiero w środę! Nie mam sie komu wygadać, bije sie sama z myślami. Nie chce zamęczać męża bo on i tak uważa ze za bardzo sie nastawiam. Pomóżcie...

Cześć becia84. Nie szalej! Będę trzymać kciuki i zawierz naturze i swojemu szczęściu. Raz się udało to uda się i drugi. Na pewno - czy teraz, czy następnym razem...

Becia84 Wiem jak sie dluzy czekanie, ale życzę żeby pojawiła się upragnioną ciążą. Też brałam clo i lamette-niby na lepsze pęcherzyki, po clo było gorzej,po lamettcie również dwa pecherzyki;) teraz próbuje bez leków

Magoo Kochana bede Ci kibicować żebyś jeszcze mogła tulic małego skarba:) a badalas kiedyś lh, Fsh ,estrogen, testosteton, prolaktyne w 3dc? Chodzi o to czy nie masz obniżonej już rezerwy jajnikowej,wtedy potrzebne by było właśnie leczenie. 7 dni po owulacji bada się progesteron. A druga fazę jak długa masz?

Witam i ja
Widze że sporo nas już jest.
U was cykle sie skróciły a moj cykl w tym miesiacu to chyba jakies jaja.Zawsze 30 dni jak w zegarku.a tu dzis 34 dzien a ledwo od wczoraj mam jakies plamienia. nie moze sie rozkrecic. Wkurza mnie to. Zawsze po owu cycki bolaly a tu nic totalnie.
Za rada airfix zakupiłam testy owu zeby sprawdzic kiedy teraz owu bedzie. M przyjezdza na caly pazdziernik wiec chcielibysmy znow sprobowac zrobic podejscie.
do tego cale czolo wysypało mi w krostach jak u nastolatki.,:confused2:

Ostatnia edycja:
reklama
Airfix - nic nie miałam badane... Za pierwszym razem (20 lat temu) zaszłam od razu po poronieniu. Z drugim synkiem staraliśmy się 8 miesięcy ale w tym czasie miałam bardzo stresującą pracę, częste wyjazdy, więc w ogóle mnie to nie dziwiło. a z córeczką zaszłam od razu - wyliczyłam ovu, ile przed i bach... Więc do tej pory się nie martwiłam. Teraz staramy się 6 cykl - mieliśmy 3 cykle przerwy. Ale cykl mi się zmienił po urodzeniu córki i nie wiem czy jest to związane z hormonami czy raczej z wiekiem... Na dodatek jakoś chęć na staranki mi przeszła ostatnio. Może za dużo było rozczarowań. Tak jakoś ciężko mi momentami i choć nie jestem za bardzo wylewna to zaczęłam szukać kogoś, kto mnie choć trochę zrozumie. I tak tu trafiłam. Bo praktycznie nikt inny nie wie, że się staramy... I chyba lepiej, żeby tak zostało.

Do góry