reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 30+

Hej - a ja jestem po kolejnym usg. Mój mały - wielki cud mierzy już 3,9 mm długości i ma po 2 rączki i 2 nóżki. I w końcu usłyszałam bicie serca - rytmiczne uderzenia - niesamowite. Życzę każdej z Was jeszcze w tym roku takiego uczucia jakie ja miałam - pięknego uczucia - kiedy usłyszałam bicie serca mojego maleństwa. Wspaniała chwila kochane. Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam za Was kciuki. :-)

reklama
U mnie ten cykl raczej pójdzie na straty bo 7 września mam wizytę u ginki (z myślą że zrobi mi cytologię) a 2 dni przed nie należy współżyć (a to będą moje płodne dni) więc lipa. W sumie to w tym cyklu w ciąże też nie na rękę mi zachodzić bo mój brat pod koniec czerwca za rok ma ślub więc wtedy wyszedłby mi poród.Zobaczę w ogóle co ginka powie (idę pierwszy raz i na wizytę nfz więc pewnie się nie wysili za bardzo).
iwona super, że z dzidzią wszystko ok.

Hej, mogę się dołączyć? Mam 33 lata, córkę 15 miesięcy, w tej chwili 3cs o drugie. O pierwszą ciążę staraliśmy się 16 cykli, udało się w 2cs po histeroskopii. Mam krótką fazę lutealną, więc od połowy tamtych starań byłam na Duphastonie. Teraz pierwszy cykl na Duphastonie w nowych staraniach, podejrzewam zresztą ciążę biochemiczną w poprzednim cyklu. Nowy cykl zaczął się dość skąpo (plamieniem, a potem lekkim-średnim krwawieniem), więc zrobiłam test i wyszły 2 kreski wieczorem, ale następnego dnia i rano i wieczorem testy ujemne, a okres się rozkręcił. Na becie nie byłam, więc nawet nie wiem, czy test wadliwy, czy jednak ciąża - jeśli to drugie to jednym z powodów nieutrzymania się jej mógł być niski progesteron...
Chyba się rozpisałam :) Bardzo chciałabym, żeby tym razem się udało szybciej zajść, zwłaszcza, że chciałabym różnicę wieku około 2 lat.

Kroolix Witaj:) i dołącz do nas. Ja już weteranka w ciazach biochemicznych. Także mogę Ci zawsze coś pomóc. Jeśli na teście były kreski tzn ze zarodeczek był,jednak z powodu niskiego progesteronu badz wad nie utrzymał sie-ale teraz już masz leczenie i będzie dobrze;) ja jestem 6 cykl na Duphastonie bo moja druga faza nie powalala długością 7-9 dni.

I żeby nie tracić czasu (mam nadzieję, że nie odmówicie...), napiszę kilka słów o sobie. Mam 39 lat, trójkę dzieci (syn 20 lat, drugi 3,5 i córeczka 1 rok i 4 m-ce). Spory rozstrzał spowodowany był problemami zdrowotnymi. Bardzo chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko, staramy się od stycznia i nic...:-(

Kroolix, Magoo witajcie :-) Powodzenia w staraniach.

Magoo no faktycznie spory rozrzut wiekowy, ale masz fajnie, że masz trójeczkę już :tak:

Iwona cieszę się z dobrych wieści :happy:

Apostrofa, przylazła @?

Airfix, yesenia, manabu hop hop ...

Witajcie, magoo podziwiam Cie i z calego serca zycze powodzenia, Innym dziewczynom rowniez:-). Moja @ termin na 15. Zobaczymy, mam przeczucia ze raczej nic tym razem nie bedzie. Przechodze chyba jakies zalamanie, 3cs a tu nic! :baffled::baffled: Myslalam ze pojdzie mi raz dwa trzy a rzeczywistosc okazuje sie inna.

Neta81 Hej,hej :) U mnie dziś owulacja,czyli dzialalismy 2,3,4,6,8 dni przed nią,może się uda,bo maz powiedział ze już sił nie ma haha

Magda1983 Powiem Ci ze ja myślałam ze w tamtym cyklu się uda,a tu objawy okazały się wirusowka. Jakoś na ten cykl mam przeczucie ze nic z tego... To wszystko nie takie proste. Zajsc w ciaze to jedno, a donosic ja w moim przypadku to drugie,boję się bardzo ze coś będzie nie tak

reklama
magda1983 - nie ma co podziwiać. wielu dało mi do zrozumienia, że to głupota itp... ale ja się nie poddaję - a TY? nie daj się. na pewno się uda. natura wie co robi. czasem lepiej poczekać. Mnie możecie pisać @ na 16/18.09 bo mi się cykle po urodzeniu córeczki skróciły z 30 do 24 dni. Nie wiem co to znaczy, chyba muszę zwizytować moją gin bo tu może leżeć przyczyna.

Do góry