reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 30+

reklama
Airfix przykro mi
U ciebie starania od maja, a ja będę się starać a i tak pewna jestem że jeszcze w maju będę się starać i tak w kołko :-/

Edytka U mnie tez to kółko trwa i trwa, juz ponad 4lata. A próbowałaś sie starać z testami owulacyjnymi?

Kiedyś robiłam testy owu ale nie pomogło,teraz biorę castangus a jak to nie pomoże zacznę brać inofem... U mnie też to trwa 4 lata, także jesteśmy w podobnej sytuacji

Edytko U Ciebie jest to Pcos? Jeśli nie ma owulacji to nie ma szans na ciaze,jeśli testy by wykryly pik Lh to jest nadzieja ze owulacja się pojawi-choć nie koniecznie,może warto się zawziasc i zrobić wszystko co się da aby zwiększyć szansę :) na początek musisz wiedzieć czy występuje u Ciebie owulacja... potem-kiedy mniej więcej. I układamy strategię i dzialamy:) jeśli nie dasz rady pójść na monitoring to mierz temp przez jeden cały cykl i zobaczymy co się dzieje u Ciebie i jak się mają hormony:)

Airfix u mnie podejrzenie pcos, nie mam możliwości zrobienia monitoringu, rok temu jak byłam u gina zrobił mi usg i mówił że jestem dopiero co po owu, więc chyba mam ją, ale nie wiadomo czy to nie dzieje się raz na jakiś czas, muszę poszukać termometru, bo kiedyś kupiłam taki co daje wynik dwa miejsca po przecinku... Chyba że go wyrzuciłam :-/

Chwilami mam już dosyć tych starań, co z tego że człowiek się stara jak i tak nic nie wychodzi, czuje się strasznie przygnebiona, zła, bezsilna i ryczeć mi się chce :-(

Edytka Termometr może być zwykły elektroniczny -ja mam taki,nie owulacyjny :) przy Pcos owulacja jest co któryś cykl. Na początek temperaturki-po 1-2cyklach będzie ładnie widać gdzie może być problem. A masz możliwość zrobienia w 3dc- Lh,Fsh, estradiol,testosteron,prolaktyne? Już Lh i fsh da podpowiedź czy rosną pęcherzyki. Walcz o dzieciątko :) czasem trzeba się przebadać żeby wiedzieć co jest grane:) Potem idzie z górki

Edytka Ja też tak mam...I wkurzam się na wszystkich do okola. Mój M na dodatek nie chce zbadać nasienia a ja myślę ze Tu jest problem. Wczoraj mi tak ciśnienie podniósł ze go z domu wyrzuciłam...ale wyjsc nie chciał hahah

reklama
Robiłam badania jakiś czas temu więc teraz napewno lekarz nie da mi skierowania :-/ a tu bardzo ciężko coś wyprosic

Do góry