reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2023

Dzięki za odpowiedź 😁
My próbujemy różnych kombinacji
Przez cały cykl w miarę regularnie 😎
A przy pozytywnych kombinujemy różne warianty, jak w jednym cyklu się nie udało to w następnym próbujemy innych odstępów czasowych.
Zawsze po ujrzeniu pozytywnego wyniku staramy się jak najszybciej zacząć działać i się zastanawiałam co tak właściwie oznacza ten wynik? Owulacja się zbliża bo poziom lh rośnie, czy to już jest pik i się zaczyna uwalniać komórka?
Pozywtywny test oznacza tylko i wyłącznie wyrzut LH do krwi. Nie oznacza owulacji. Z tego powodu można mieć pozytywne testy owulacyjne a owulki wcale może nie być.
A po pozytywnym teście owulacja powinna wystącpić jakieś 24-48h.

reklama
Ktoś miał do czynienia z testami owulacyjnym cyfrowymi clearblue? Są wiarygodne? Czy lepszym wyborem są tradycyjne paskowe?

Hej. Dziewczyny, czy któraś z Was brała duphaston na wyregulowanie cykli? Kiedy u Was wystąpiła @ po braniu? Jestem po pierwszym miesiącu brania. Pani doktor mówiła, że powinnam dostać do 5 dni. W internecie czytam, że niby do 2 tygodni od ostatniej tabletki. U mnie mija tydzień i okresu nadal nie ma. Jestem ciekawa jak to u Was wyglądało.

Hej. Dziewczyny, czy któraś z Was brała duphaston na wyregulowanie cykli? Kiedy u Was wystąpiła @ po braniu? Jestem po pierwszym miesiącu brania. Pani doktor mówiła, że powinnam dostać do 5 dni. W internecie czytam, że niby do 2 tygodni od ostatniej tabletki. U mnie mija tydzień i okresu nadal nie ma. Jestem ciekawa jak to u Was wyglądało.
na początku okres przychodzi późno od odstawienia, ale jak już bierzesz któryś miesiąc to ten czas od odstawienia do miesiączki się mocno skraca 😉

Ktoś miał do czynienia z testami owulacyjnym cyfrowymi clearblue? Są wiarygodne? Czy lepszym wyborem są tradycyjne paskowe?
Trudno powiedzieć... Pozwalają nie zastanawiać się zbytnio, czy kreska jest na pewno ciemniejsza od testowej ;-) - ale co do wiarygodności - tę da Ci tylko monitoring. Stosowałam Clearblue przez ponad rok, ale w ciążę nie zaszłam :-)

Trudno powiedzieć... Pozwalają nie zastanawiać się zbytnio, czy kreska jest na pewno ciemniejsza od testowej ;-) - ale co do wiarygodności - tę da Ci tylko monitoring. Stosowałam Clearblue przez ponad rok, ale w ciążę nie zaszłam :-)
W pierwszą ciążę udało mi się zajść w drugim cyklu stosowania clearblue, ale teraz przy staraniu się o kolejną mam wątpliwości... Wynik przestał zgadzać mi się z objawami dni płodnych. Poprzednio pozytywny wynik utrzymywał się przez około 36 godzin. Teraz czasem jest tylko na jednym badaniu (testuje 2x dziennie).
Właśnie skusiło mnie do nich to, że nie trzeba zastanawiać się nad wynikiem. Jednak czy cyfrowy czytnik odpowiednio go odczytuje... Zaczęłam porównywać pokazujące się kreski i przy pozytywnym wyniku testowa jest jaśniejsza od kontrolnej. Czy nie powinny być takie same, albo testowa ciemniejsza?

reklama
Do góry