reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2023

Wolałabym, żeby Was nie było. Bo to oznaczałoby, że się udało. No trudno. Trzeba brnąć dalej. Ja wiem, że głupia jestem i sobie teraz wkręcam. Ale jak myślicie, czy to coś to może być np. pęcherzyk, albo ciałko żółte? Ona nie wie co to jest. Jestem w 18dc. Może któraś z Was miała podobnie.. próbuje się pocieszyć w tej niedoli :(
należałam do staraczek rok temu, po półtora roku wróciłam i nie ma "tamtej starej gwardii" więc dla nas wszystkich jest nadzieja 😏

reklama
Amh spadło. Fsh 18 - lekarz mój mówił nie tyle o in vitro o ile nawet o konieczności adopcji komórek od dawczyni :(

❤️❤️❤️ Niestety, kolejne miesiące i nic, totalnie nic.

Załączam wyniki krwi z 2dc, może któraś z was miała podobne i wie coś więcej czy z takim zestawem można jeszcze cokolwiek myśleć o rodzicielstwie?
Zobacz załącznik 1483232Zobacz załącznik 1483231
Zobacz załącznik 1483233
Mam myśli, że to już koniec. Nie dość że niedrożność to jeszcze ta informacja ze raczej nie ma opcji naturalnie :(
ale czekaj.. Przecież Amh nie jest tragiczne jeszcze 🤔

Zgłaszam się po monitoringu, lewy jajnik w akcji, pęcherzyk 24x20mm, ponoć ma pęknąć w ciągu najbliższych kilkunastu godzin i mamy działać :D
Mam jeszcze podjechać za tydzień sprawdzić czy faktycznie pęknął. Mega się cieszę że prawdopodobnie wreszcie będę mieć cykl normalnej długości, a nie znowu owulacja po 30dc.
Jako że to mój pierwszy monitoring zgodny ze sztuką to się dziwię, bo w 11dc endometrium miało 6mm a dzisiaj, w 16dc ma prawie 16mm. Nie wiedziałam że w takim tempie może przyrastać :o

Amh spadło. Fsh 18 - lekarz mój mówił nie tyle o in vitro o ile nawet o konieczności adopcji komórek od dawczyni :(

Załączam wyniki krwi z 2dc, może któraś z was miała podobne i wie coś więcej czy z takim zestawem można jeszcze cokolwiek myśleć o rodzicielstwie?
Zobacz załącznik 1483233
Mam myśli, że to już koniec. Nie dość że niedrożność to jeszcze ta informacja ze raczej nie ma opcji naturalnie :(
ja się zastanawiam, czy tych jajowodow nie można jakoś przepchać, jak są niedrozne 🤔

Zobacz załącznik 1483233
A masz jakieś potwierdzenie owulacji naturalnej?
Niedrożność jest obustronna?

Zobacz załącznik 1483233
No ja tu dramatu naprawdę nie widzę. Ufasz temu lekarzowi? Ten wynik fsh jest niepokojący ale żeby od razu skreślać wszystkie szanse 🤔
Robiłaś te badania na początku cyklu? Ja bym powtórzyła, bo ten hormon lubi się wahać. Znajdź dobrego lekarza zajmującego się ivf i obgadaj z nim temat, może doradzi zamrozić komórki już teraz?

Ostatnia edycja:
reklama
A masz jakieś potwierdzenie owulacji naturalnej?
Niedrożność jest obustronna?
Jednostronna niedrożność wyszła na hsg, nie udało się udrożnić podczas badania. Mam na monitoringach naturalnych o stymulowanych clo/lametta + ovitrelle stwierdzone ze jajniki są ubogopecherzykowe ale za każdym razem były pecherzyki o albo same pękały albo podawaliśmy ovitrelle
No ja tu dramatu naprawdę nie widzę. Ufasz temu lekarzowi? Ten wynik fsh jest niepokojący ale żeby od razu skreślać wszystkie szanse 🤔
Robiłaś te badania na początku cyklu? Ja bym powtórzyła, bo ten hormon lubi się wahać. Znajdź dobrego lekarza zajmującego się ivf i obgadaj z nim temat, może doradzi zamrozić komórki już teraz?
2 dnia cyklu robiłam. Mieliśmy się starać z lametta do końca roku a później zrobić badania i laparoskopię żeby spróbować jeszcze udrażniać ten jajowod ale jak zobaczył fsh to mówi ze dramat i szkoda żebym traciła czas na czekanie na przyjęcie do szpitala, bo termin będzie za kilka miesięcy a laparoskopia może nie pomoc, a ja powinnam być już w klinice niepłodności :/

Do góry