reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2023

Dziewczyny, ja z takimi wątpliwościami.
Prosiłabym Was o doradzenie, bo sama nie wiem, co zrobić.
Mam ostatnie skierowanie na proga, ale wedle wszystkich prognoz 7-8 dpo wypadnie dokładnie w Święta, więc wszystkie laby zamknięte, a i ja nie mam takiego parcia, żeby w Święta po szpitalach latać.

Czy zbadać go 5 dpo, czy lepiej zaraz po Świętach- to będzie 9 lub 10 dpo?

Jakoś podskórnie czuję, że lepiej po Świętach, ale jeszcze Wasze zdanie chcę poznać.
Ja to bym w ogole poczekala miesiąc i zrobila prawilnie 7dpo

reklama
Ja to bym w ogole poczekala miesiąc i zrobila prawilnie 7dpo
Ach szczerze?

To jestem obecnie na takim etapie, że chcę to mieć za sobą.
Chcę to zamknąć w tym roku i potem do końca czerwca nie zajmować się żadną diagnostyką, itd.

Motywuje mnie też fakt, że Lux Med ma podpisaną umowę z ŚLA, a teraz w grudniu AMH jest na dużej promce w tym labo, to może sobie zafunduję na Święta.

Myślę, że położna nie wie kiedy kobieta ma szansę zajść w ciążę 😅bo uwaga taka szansa jest jakieś 12 godzin w trakcie cyklu więc seks tuż przed nimi i w ich trakcie byłby w zupełności wystarczający gdybyś oczywiście miała pewność kiedy jest owu, bo na przykład przy liczeniu na kalendarzyk to rzeczywiście obowiązkowo

Myślę, że położna nie wie kiedy kobieta ma szansę zajść w ciążę 😅bo uwaga taka szansa jest jakieś 12 godzin w trakcie cyklu więc seks tuż przed nimi i w ich trakcie byłby w zupełności wystarczający gdybyś oczywiście miała pewność kiedy jest owu, bo na przykład przy liczeniu na kalendarzyk to rzeczywiście obowiązkowo co 2 dni
Powiedziała, że jak jest za długa przerwa to większość plemników już nie żyje. Ja pewnie jak większość, mam największe libido około owulacji, więc też nie chce się zmuszać.

Ach szczerze?

To jestem obecnie na takim etapie, że chcę to mieć za sobą.
Chcę to zamknąć w tym roku i potem do końca czerwca nie zajmować się żadną diagnostyką, itd.

Motywuje mnie też fakt, że Lux Med ma podpisaną umowę z ŚLA, a teraz w grudniu AMH jest na dużej promce w tym labo, to może sobie zafunduję na Święta.
Skoro jesteś na takim etapie to może po prostu nie rób tego badania? W jakim celu chcesz badać proga?

Skoro jesteś na takim etapie to może po prostu nie rób tego badania? W jakim celu chcesz badać proga?
Bo nie lubię, jak coś mi wisi, a dostałam dwa skierowania (też nie wiem po co, skoro było potwierdzone, że mam owulacje) do wykonania w dwóch kolejnych cyklach. Może chce wykluczyć niedomogę- trzecie robiłam na własną rękę w październiku🤷🏻‍♀️. No ale to bym musiała jeszcze prolaktynę dostać, a nie dostałam.
To już ostatnie badania do wykonania.

Chcę to zrobić, mieć to z głowy i dać sobie spokój.

reklama
Do góry