reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2023

Hej hej! My właśnie czekamy nieco postresowani na telefon z kliniki by omówić wstępnie nasze podejście do transferu. Cykam się co powiedzą 🥸..a najbardziej tego, czy uda nam się jeszcze w tym roku chociaż podejść. Moje wyniki wyszły totalnie w normie a jego wg nich OK. Czekam więc na więcej szczegółów….🫠
dużo kciuków, informuj na bieżąco!

reklama
Hej dziewczyny! Miłego dnia ☀️
Ja właśnie przyjechjałam do pracy z pobrania, zrobiłam te wszystkie hormony początkowocyklowe, dorzuciłam jeszcze 17-OH progesteron, ale zrezygnowałam z prolaktyny - okropnie źle spałam dziś w nocy i myślę, ze wynik mógłby nie być miarodajny. Dostałam też wynik cytologii i grupa 1 więc spoko.
Co u Was? Jak samopoczucie? Który dc, jak starania?
Cześć
U mnie 5 dc. Cykle ultrakrotkie wiec czas zakasac rekawy bo u mnie to za 4-5 dni moze juz byc po owu.
Generealnie mialam kilka razy monitoring i moje obserwacje pokrywaly sie z tym co było na usg (obserwuje tylko śluz i czekam na jako taki pik 😜 na testach owu).
Milego dnia!

heja! Tak, w sobotę zrobiłam (bo chciałam dac se w szyje), i jeden był z blada kreska, drugi tego samego dnia wyszedł śnieżna biel vizira, w nd rano zrobiłam kolejny, który był biały wiec nie robię sobie większych nadziei 🤷‍♀️😞 jednak test dwa dni przed okresem i z porannego moczu to już chyba powinien coś pokazać, ten bladzioch który wyszedł to pewnie jakiś wadliwy test
No szkoda
Ale dopoki nie ma małpy jest nadzieja :*

Hej dziewczyny! Miłego dnia ☀️
Ja właśnie przyjechjałam do pracy z pobrania, zrobiłam te wszystkie hormony początkowocyklowe, dorzuciłam jeszcze 17-OH progesteron, ale zrezygnowałam z prolaktyny - okropnie źle spałam dziś w nocy i myślę, ze wynik mógłby nie być miarodajny. Dostałam też wynik cytologii i grupa 1 więc spoko.
Co u Was? Jak samopoczucie? Który dc, jak starania?

Hejka. U mnie dzisiaj 15 dc. Owulacja miała być dzisiaj ale była wczoraj po południu. 15 grudnia mam wizytę u innego ginekologa, żeby sprawdzić wszystko jeszcze raz i potwierdzić diagnozę pierwszego gina który twierdzi że wszystko jest ok.

Mam pytanie. Czy jeśli w ogóle nie zachodzą w ciąże (a nie, że zachodze i tracę) jest jakiś sens oceniania zespołu antyfosfolipidowego? Albo trombofilii? (to drugie to chyba nie ma sensu, ale chciałam się upewnić)

Mam pytanie. Czy jeśli w ogóle nie zachodzą w ciąże (a nie, że zachodze i tracę) jest jakiś sens oceniania zespołu antyfosfolipidowego? Albo trombofilii? (to drugie to chyba nie ma sensu, ale chciałam się upewnić)
Zespół w sumie można bo jeśli faktycznie go masz to może wystarczy włączyć heparynę od owulacji i zajdziesz.

Warto z badać pakiet z testdna bo na przykład mutacja PAI-1 chyba może powodować problemy z zagnieżdżeniem, a czy to nie jest przyczyną u Ciebie to nie wiadomo.
Ogólnie ta diagnostyka dotyczy przede wszystkim poronień nawracających natomiast myślę, że lepiej to wiedzieć przed zajściem w ciążę bo przecież (niestety) problem z jednym w żaden sposób nie wyklucza problemu z drugim😔

tak myślę, że po tej histero jak coś wyjdzie to spróbuję ze 3 miesiące, a jak nic nie wyjdzie to chyba biorę się za dalszą doagnostykę od razu.
To ja bym raczej zaczęła od KIRów a później dopiero sprawdzała problemy z krzepliwością bo raczej nie będziesz chciała zrobić wszystkiego na raz.

reklama
Warto z badać pakiet z testdna bo na przykład mutacja PAI-1 chyba może powodować problemy z zagnieżdżeniem, a czy to nie jest przyczyną u Ciebie to nie wiadomo.
Ogólnie ta diagnostyka dotyczy przede wszystkim poronień nawracających natomiast myślę, że lepiej to wiedzieć przed zajściem w ciążę bo przecież (niestety) problem z jednym w żaden sposób nie wyklucza problemu z drugim😔
tak, wiem i mam to z tyłu głowy, że nikt mi nie obieca, że jak już uda mi się zajść to nie będę ronić...

Do góry