reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2023

Hej hej! My właśnie czekamy nieco postresowani na telefon z kliniki by omówić wstępnie nasze podejście do transferu. Cykam się co powiedzą 🥸..a najbardziej tego, czy uda nam się jeszcze w tym roku chociaż podejść. Moje wyniki wyszły totalnie w normie a jego wg nich OK. Czekam więc na więcej szczegółów….🫠
dużo kciuków, informuj na bieżąco!

reklama
Hej dziewczyny! Miłego dnia ☀️
Ja właśnie przyjechjałam do pracy z pobrania, zrobiłam te wszystkie hormony początkowocyklowe, dorzuciłam jeszcze 17-OH progesteron, ale zrezygnowałam z prolaktyny - okropnie źle spałam dziś w nocy i myślę, ze wynik mógłby nie być miarodajny. Dostałam też wynik cytologii i grupa 1 więc spoko.
Co u Was? Jak samopoczucie? Który dc, jak starania?
Cześć
U mnie 5 dc. Cykle ultrakrotkie wiec czas zakasac rekawy bo u mnie to za 4-5 dni moze juz byc po owu.
Generealnie mialam kilka razy monitoring i moje obserwacje pokrywaly sie z tym co było na usg (obserwuje tylko śluz i czekam na jako taki pik 😜 na testach owu).
Milego dnia!

heja! Tak, w sobotę zrobiłam (bo chciałam dac se w szyje), i jeden był z blada kreska, drugi tego samego dnia wyszedł śnieżna biel vizira, w nd rano zrobiłam kolejny, który był biały wiec nie robię sobie większych nadziei 🤷‍♀️😞 jednak test dwa dni przed okresem i z porannego moczu to już chyba powinien coś pokazać, ten bladzioch który wyszedł to pewnie jakiś wadliwy test
No szkoda
Ale dopoki nie ma małpy jest nadzieja :*

Hej dziewczyny! Miłego dnia ☀️
Ja właśnie przyjechjałam do pracy z pobrania, zrobiłam te wszystkie hormony początkowocyklowe, dorzuciłam jeszcze 17-OH progesteron, ale zrezygnowałam z prolaktyny - okropnie źle spałam dziś w nocy i myślę, ze wynik mógłby nie być miarodajny. Dostałam też wynik cytologii i grupa 1 więc spoko.
Co u Was? Jak samopoczucie? Który dc, jak starania?

Hejka. U mnie dzisiaj 15 dc. Owulacja miała być dzisiaj ale była wczoraj po południu. 15 grudnia mam wizytę u innego ginekologa, żeby sprawdzić wszystko jeszcze raz i potwierdzić diagnozę pierwszego gina który twierdzi że wszystko jest ok.

Mam pytanie. Czy jeśli w ogóle nie zachodzą w ciąże (a nie, że zachodze i tracę) jest jakiś sens oceniania zespołu antyfosfolipidowego? Albo trombofilii? (to drugie to chyba nie ma sensu, ale chciałam się upewnić)

Mam pytanie. Czy jeśli w ogóle nie zachodzą w ciąże (a nie, że zachodze i tracę) jest jakiś sens oceniania zespołu antyfosfolipidowego? Albo trombofilii? (to drugie to chyba nie ma sensu, ale chciałam się upewnić)
Zespół w sumie można bo jeśli faktycznie go masz to może wystarczy włączyć heparynę od owulacji i zajdziesz.

Warto z badać pakiet z testdna bo na przykład mutacja PAI-1 chyba może powodować problemy z zagnieżdżeniem, a czy to nie jest przyczyną u Ciebie to nie wiadomo.
Ogólnie ta diagnostyka dotyczy przede wszystkim poronień nawracających natomiast myślę, że lepiej to wiedzieć przed zajściem w ciążę bo przecież (niestety) problem z jednym w żaden sposób nie wyklucza problemu z drugim😔

tak myślę, że po tej histero jak coś wyjdzie to spróbuję ze 3 miesiące, a jak nic nie wyjdzie to chyba biorę się za dalszą doagnostykę od razu.
To ja bym raczej zaczęła od KIRów a później dopiero sprawdzała problemy z krzepliwością bo raczej nie będziesz chciała zrobić wszystkiego na raz.

reklama
Warto z badać pakiet z testdna bo na przykład mutacja PAI-1 chyba może powodować problemy z zagnieżdżeniem, a czy to nie jest przyczyną u Ciebie to nie wiadomo.
Ogólnie ta diagnostyka dotyczy przede wszystkim poronień nawracających natomiast myślę, że lepiej to wiedzieć przed zajściem w ciążę bo przecież (niestety) problem z jednym w żaden sposób nie wyklucza problemu z drugim😔
tak, wiem i mam to z tyłu głowy, że nikt mi nie obieca, że jak już uda mi się zajść to nie będę ronić...

Do góry