reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2023

reklama
A z tą temperatura to najważniejsze by rano po wstaniu czy jednak by zawsze o tej samej godzinie? Mam na myśli czy będzie duża różnica między np 7.30 a 8 bo dzisiaj zaspałam trochę 🤦🏻‍♀️

Witam i ja :).
Mam 31 lat, starania od sierpnia br, raczej na luzie, chociaż na coraz mniejszym.
Brak okresu, biorę duphaston, hormony średnio, będę teraz powtarzać wyniki. Amh 6,85 pmol/l (norma 4,11-58 dla mojego przedziału wiekowego).
Niedowaga od wielu lat, przytyłam, już teraz prawie w normie :).
Z plusów- dobrej grubości endometrium;).
W tym cyklu, czyli na dniach mam zacząć brać clo, trochę się obawiam.
Badanie nasienia partnera będzie pod koniec grudnia.
Witam wszystkich serdecznie :).

Witam i ja :).
Mam 31 lat, starania od sierpnia br, raczej na luzie, chociaż na coraz mniejszym.
Brak okresu, biorę duphaston, hormony średnio, będę teraz powtarzać wyniki. Amh 6,85 pmol/l (norma 4,11-58 dla mojego przedziału wiekowego).
Niedowaga od wielu lat, przytyłam, już teraz prawie w normie :).
Z plusów- dobrej grubości endometrium;).
W tym cyklu, czyli na dniach mam zacząć brać clo, trochę się obawiam.
Badanie nasienia partnera będzie pod koniec grudnia.
Witam wszystkich serdecznie :).
Hejo! Witaj i trzymamy kciuki!

Cześć dziewczyny 😃
Ja mam 29 lat i od pięciu lat się staramy mniej więcej.
Na forum Staraczki 2022 pisałam ile już za nami i po Waszych radach od razu zapisałam się na sono-hsg i monitorowanie owulacji w pierwszym dostępnym terminie w pierwszej dostępnej klinice 😄
Ogólnie jest dobrze - jajowody drożne, owulacja jest. Powtórzyłam też AMH, LH, FSH i estradiol. Mąż powtórzył badanie nasienia. Jeśli o niego chodzi jest średnio - morfologia 3% i ruchliwość 17% ale pani doktor powiedziała że tragedii nie ma i że na inseminację to są całkiem dobre wyniki a jeśli chodzi o naturalne staranie też nie jest tak że nie ma żadnych szans. Co o tym myślicie?

Wczoraj miałam 12-sty dzień cyklu i badanie pokazało 2 dojrzałe pęcherzyki, dlatego dostałam zastrzyk z Ovitrelle żeby spróbować się postarać teraz i po drugie żeby na początku tygodnia zobaczyć czy zastrzyk zadziałał i pęcherzyki pękły.

Wstępnie przygotowujemy się na inseminację w grudniu bo po takim czasie już chyba nie ma na co czekać.... 🙁 Trochę się tylko zastanawiam czy to coś da bo podobno skuteczność to tylko jakieś kilkanaście procent.. Co o tym myślicie?

Cześć dziewczyny 😃
Na forum Staraczki 2022 pisałam ile już za nami i po Waszych radach od razu zapisałam się na sono-hsg i monitorowanie owulacji w pierwszym dostępnym terminie w pierwszej dostępnej klinice 😄
Ogólnie jest dobrze - jajowody drożne, owulacja jest. Powtórzyłam też AMH, LH, FSH i estradiol. Mąż powtórzył badanie nasienia. Jeśli o niego chodzi jest średnio - morfologia 3% i ruchliwość 17% ale pani doktor powiedziała że tragedii nie ma i że na inseminację to są całkiem dobre wyniki a jeśli chodzi o naturalne staranie też nie jest tak że nie ma żadnych szans. Co o tym myślicie?

Wczoraj miałam 12-sty dzień cyklu i badanie pokazało 2 dojrzałe pęcherzyki, dlatego dostałam zastrzyk z Ovitrelle żeby spróbować się postarać teraz i po drugie żeby na początku tygodnia zobaczyć czy zastrzyk zadziałał i pęcherzyki pękły.

Wstępnie przygotowujemy się na inseminację w grudniu bo po takim czasie już chyba nie ma na co czekać.... 🙁 Trochę się tylko zastanawiam czy to coś da bo podobno skuteczność to tylko jakieś kilkanaście procent.. Co o tym myślicie?
Jeśli chodzi w Wasze wymiki nasienia to inseminacja może okazać się pomocna. W inseminacji po prostu plemniki podane są bliżej, czyli możemy przskoczyć problem niskiej ruchliwości. U Was ona rzeczywiście troche kuleje, czy mąż bierze jakieś suple? Myślę, ze warto je w drożyć i dodać do diety płodne składniki - sok pomidorowy, orzechy, olej lniany, czarnuszkę, strączki, dużo warzyw.

Mąż bierze suplement który mu kupiłam plus witaminę C i D.
Najgorszy problem z nim mam taki że on nie bardzo lubi warzywa i owoce.. Ale coś tam mu wciskam...
IMG_20221127_132024.jpg

32 lata. Staramy się o 2 dziecko od 8-miu miesięcy. W 2020 zaszłam w ciąże w 4 cyklu starań- poronienie w 9tc. Do 7tc niby puste jajo, ale lekarz chciał dać szanse, coś się pojawiło w 9tc, nie był to zdrowy zarodek ze zdrowym serduszkiem. Poronienie zaczęło się samo, potem zabieg. 2021 - zaszłam w drugą ciążę w 1 cyklu starań, zdrowa ciąża. Jestem mamą Emilki ♥️ 2022 - 6 miesięcy po porodzie zaczęliśmy starania o 2 dziecko, w kwietniu 2022. No i działamy

reklama
Cześć dziewczyny 😃

W konkretnych przypadkach inseminacja naprawdę może pomóc, w Waszym bardzo możliwe, że zwiększy szanse. Statystyki rzeczywiście nie są imponujące, ale są kobiety, którym IUI pozwoliła rozwiązać problem.
Ja akurat nim nie jestem ;-) , ale moich 3 podejść absolutnie nie żałuję. To była szansa, z której skorzystałam, a że się nie udało... to pewnie dlatego, że nie była to metoda na nasz problem.

Do góry