reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2023

reklama
Przywitam się u ja chociaż jadę na spontanie już teraz. O pierwszą ciążę walczyliśmy 5 lat o mamy syna 8l, chcielibyśmy rodzeństwo dla niego i wałka od 2019... W 2020 cp, w sierpniu 2021 udało się zobaczyć upragnione 2 kreski jednak w grudniu na połówkowych wyszło podejrzenie wady serduszka... W maju 2022 poród naturalny , synek żył 12 dni . W lipcu pierwszy okres , ma👍 początku bardzo cisnelam i chciałam jeszcze raz zajść w ciążę , teraz już mniej i nie robię ani testów ani nie mierze temperatury. Jak wyjdzie to wyjdzie , fajnie będzie z wami tu pisać ❤️

Cześć dziewczyny kilka słów o mnie. Razem z mężem staramy się o dziecko o 7 lat ja mam 29 lat mąż 33 jestem po 4 stymulacjach i 3 transferach nigdy nie doszło do zagnierzdzenia. Niepłodność jest przez słabe nasienie męża niestety nie udało się go poprawiać A 3 lata temu zdiagnozowano u niego nowotwor więc musieliśmy skorzystać z nasienia dawcy pierwszy transfer byl z masłem męża 2 trzy dniowe zarodki ale niestety się nie udało. Z pierwszej stymulacji tylko tyle uzyskaliśmy zarodków. Później 2 stymulacja z nasieniem męża ale niestety nie uzyskaliśmy żadnych zarodków później 3 stymulacja z nasieniem dawcy uzyskaliśmy 2 ładne blastocysty i były 2 transfery ze wszystkimi leki i tak się nie udało później przez pół roku poprawiałam jakoś komórek pobrali chyba 12 komórek 8 się zaplodnilo 2 przestały się rozwijać 6 doszło do etapu blastocysty zarodki zostały przebadane i mamy 4 zdrowe zarodki. Mam zrobiony test era na cyklu sztucznym coś spore przesunięte okno implantacyjne. Zrobiłam ana2 i 3 i jest okej testy genetyczne też okej nk podwyższone biorę kroplowki z intralipidu do ostatnich transferów miałam też wlew z accofilu domaciczni miałam też nacięcie otoczki i attosiban oraz embroglue teraz lekarz immunolog zlecił poszerzona biopsje endometrium w Krośnie i czekamy na wyniki mają być przed świętami albo zaraz po zrobiłam też krzywa cukrowa i insulinowa nie mam io ale insuli A słabo spada A glukoza jest na górnej granicy. Biorę glukophage. Mam nadzieję że wkoncu nam się uda oczywiście biorę jeszcze suplementy magnez folian d3 i omega 3
Transfer z masłem? 🥰 Ehh te słowniki niedobre :)

Długo bierzesz metformine?

33 lata ona i on 😄 Pierwsze starania w 2019, po drodze biochem. W styczniu 2020 mąż zrobił badanie nasienia, wyszło fatalnie, wszystko poniżej normy. Ginekolog odrazu doradziła invitro. Jeszcze w styczniu zaczęłam robić konieczne badania, dokładnie 3tyg później zobaczyłam 2 kreski na teście ciążowym🤩. Syn ma obecnie 2lata.
Drugie starania od pazdziernika 2022. Póki co zaczynam badania od panelu tarczycowego i musimy sprawdzić jak sytuacja z nasieniem.
Trzymam za nas wszystkie kciuki💪✊

Karolina, 31 lat i mąż 33 lata.
Staramy się od lutego 2021 o pierwsze dziecko.
Za nami badania ogólne, hormonalne, Krzywe cukrowe i insulinowe, wykryte Hashimoto - dawka Eutyroxu 37,5 mg, drożność jajowodów, monitoring cyklu. Owulacje własne, badania nasienia w normach (morfologia 8%, duża koncentracja, plemniki ruchliwe 65%)
W styczniu w przypadku braku ciąży naturalnej lekarz zaproponował stymulację. Nigdy nie widziałam 2 kresek.
W trakcie 21cs.

reklama
Do góry