LadyCaro
Fanka BB :)
i to wszystko jest z jednego badania? CiekaweNiemniej jednak dostałam zalecenie zbadania tych dwóch rzeczy i je zbadałam
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
i to wszystko jest z jednego badania? CiekaweNiemniej jednak dostałam zalecenie zbadania tych dwóch rzeczy i je zbadałam
i to wszystko jest z jednego badania? Ciekawe
No to juz wszystko jasne: przy tej nazwie antyfosfolipidowe masz ogół wszytskich klas przeciwciał IgM, IgA (które bada się rzadziej) oraz IgG.Niemniej jednak dostałam zalecenie zbadania tych dwóch rzeczy i je zbadałam
Ja to robiłam bez skierowania sama dla siebie po poronieniu.Dzięki!
Ok, czyli 6 tygodni po zabiegu, niekoniecznie po stwierdzeniu poronienia/obumarcia.
W takim razie to by mi się nawet mogło udać... Jeśli to będzie dokładnie końcówka tych 6 tygodni (parę dni przed) to jeszcze może być? Powtórka co najmniej po 12 tygodniach - czyli może być później?
I wreszcie - czy mogę to zrobić bez skierowania...?
No to juz wszystko jasne: przy tej nazwie antyfosfolipidowe masz ogół wszytskich klas przeciwciał IgM, IgA (które bada się rzadziej) oraz IgG.
Nie mniej jednak przeciwciała antyfosfolipidowe oraz przeciwkardiolipinowe to to samo.
Ten od usg nic mi nie wystawi bo on tylko usg robi i nic więcej ogólnie u mnie z lekarzami to jest długa i mało śmieszna historia. Kochana, ja nic nie odpuszczam, tak sobie marudzę + po prostu na własna rękę włączam sobie inne lekiTo ten od USG niech da receptę na Ovi
Swoją drogą, jak bierzesz teraz te wszystkie immuno rzeczy to nie warto "nie odpuszczać" :-(? A nóż widelec pomogą i się uda.
Za badania immuno tyle się płaci dlatego warto robić je po zleceniu przez lekarza bo można wydać dziesiątki tysięcy (dosłownie) niepotrzebnie. Później nie jest lepiej ani łatwiej, są np immunoglobuliny które kosztują +/- 6,5 tys złotych jedno opakowanie i są dostępne np w jednym miejscu w PolsceAle ceny...
Kuzwa i to jest odp gdzie są te dzieci...
Ja robiłam od razu ana 3, bez 1 i 2.Najpierw się robi ANA1 jak wyjdzie negatywne to nie ma potrzeby robić wszystkich pozostałych ANA.
Mój mąż robił w salve na szparagowej, bardzo fajna przychodnia, pełna kulturka i profesjonalizm. Zadzwoń sobie do nich i zapytaj o terminy co prawda nie jest to po drodze z manu ani galerii, ale fajnie tam jest.mój Stary ciągle mi truje, że mam go umówić na badania nasienia. On nawet myślał, że może zrobi gdzieś przy okazji, jak pojedziemy w sobotę do galerii jaki jest czas oczekiwania mniej więcej na badanie?
Od 5 do 7? A nie od 3?1 raz dziennie jedna tabletka, od 5 do 7 dnia cyklu
Nie rozumiemy się.To co mi zbadali to to co miało laboratorium. Na kartce od lekarza miałam obie te nazwy i je podałam w laboratorium