reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2023

reklama
no działa, dziala. Jeden pecherzyk zawsze 😁
ale wiem, że dziewczyny biorą więcej, dlatego tak się zastanawiałam, czy też by sobie więcej nie wyhodować, bo mam bardzo duży zapas 😅 do 80-tki mi starczy 😂
No ja mam inne AMH i inną historię ale miałam do pewnego czasu własne owulacje przynajmniej w tym roku a w październiku brałam dużo większą dawkę Aromka niż Ty. 😅

Nie badałam... Zinterpretować to może i kogoś znajdę, z wypisaniem gorzej.

A czy to wszystko ma sens no tak... 7-8 tygodni po ?
Wszystkie badania, o których pisałam, mają sens do 6 tygodni po łyżeczkowaniu.

Natomiast badania na zespół antyfosfolipidowy w skład którego wchodzą: przeciwciała antykardiolipinowe w klasie IgG i IgM, przeciwciała przeciw beta-2- glikoproteinie w klasie IgG i IgM oraz antykoagulant tocznia trzeba powtórzyć co najmniej po 12 tygodniach od.
Każdy szanujący się lekarz, by móc zdiagnozować lub wykluczyć zespół antyfosfolipidowy powinien dać dwa skierowania.

Nie mylcie proszę nikogo.
Przeciwciała antykardiolipinowe to inna nazwa przeciwciał antyfosfolipidowych, które są składową całego zespołu.
Te pojęcia po prostu stosuje się zamiennie.

Natomiast badania na zespół antyfosfolipidowy w skład którego wchodzą: przeciwciała antykardiolipinowe w klasie IgG i IgM, przeciwciała przeciw beta-2- glikoproteinie w klasie IgG i IgM oraz antykoagulant tocznia trzeba powtórzyć co najmniej po 12 tygodniach od.
Każdy szanujący się lekarz, by móc zdiagnozować lub wykluczyć zespół antyfosfolipidowy powinien dać dwa skierowania.

Przeciwciała antykardiolipinowe to inna nazwa przeciwciał antyfosfolipidowych, które są składową całego zespołu.

Mam dwa oddzielne wyniki.
Jeden na przeciwciała antykardiolipinowe drugi na przeciwciała antyfosfolipidowe

Dzięki!
Ok, czyli 6 tygodni po zabiegu, niekoniecznie po stwierdzeniu poronienia/obumarcia.
W takim razie to by mi się nawet mogło udać... Jeśli to będzie dokładnie końcówka tych 6 tygodni (parę dni przed) to jeszcze może być? Powtórka co najmniej po 12 tygodniach - czyli może być później?
I wreszcie - czy mogę to zrobić bez skierowania...?

reklama

Załączniki

• 565f32f9-64bf-475c-b2d2-1c0817f29603.jpeg
    565f32f9-64bf-475c-b2d2-1c0817f29603.jpeg
    13,3 KB · Wyświetleń: 83
  • f9e5d883-ea7b-4bf3-9689-02663b89f2f1.jpeg
    f9e5d883-ea7b-4bf3-9689-02663b89f2f1.jpeg
    12,3 KB · Wyświetleń: 83
  • e44df1f2-8192-485d-adb2-56d9c4415690.jpeg
    e44df1f2-8192-485d-adb2-56d9c4415690.jpeg
    19 KB · Wyświetleń: 87
Do góry