reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2023

reklama
No to mamy już sobotnie trio 😀 co będziecie robić? Ja na pewno cały panel tarczycowy, pełną morfologię (akurat mam skierowanie), Lh, fsh, estradiol i insulinę i glukozę na czczo, PRL i chyba tyle
Ja robię FSH, LH, estradiol - to zalecił gin.
Dodatkowo planowałam zrobić DHEAS, testosteron, SHBG, androstendion i prolaktynę, ale nie wiem czy nie przerzucę tego na następny cykl.
Problemów z tarczycą i IO nie mam.

Dobra, dziewczyny, i Ty @Zazuu strzep konfetti i wróć na chwilę.

Mam plan i pytania odnośnie tej nieprawidłowej cytologii i proszę Was o opinię:
- wykluczone najgroźniejsze przyczyny- trzy tygodnie temu robiłam badania w kierunku najgroźniejszych bakterii, więc chlamydie, mycoplasmy i ureoplasmy wykluczone (ufff),
- chłopa chcę umówić do urologa, żeby się przebadał- zrobił wymaz z 🍆,
- na początku stycznia mam wykonać ponowną cytologię- @Zazuu, @lady_in_blue, @hachette , co mam jeszcze wydębić od lekarki, jak już pójdę na kontrolną wizytę?
- to zapalenie może być efektem łyżeczkowania (oczywiście nie musi), najbardziej boję się, że może przejść na jajowody i jajniki.

- wykluczone najgroźniejsze przyczyny- trzy tygodnie temu robiłam badania w kierunku najgroźniejszych bakterii, więc chlamydie, mycoplasmy i ureoplasmy wykluczone (ufff),
- na początku stycznia mam wykonać ponowną cytologię- @Zazuu, @lady_in_blue, @hachette , co mam jeszcze wydębić od lekarki, jak już pójdę na kontrolną wizytę?
- to zapalenie może być efektem łyżeczkowania (oczywiście nie musi), najbardziej boję się, że może przejść na jajowody i jajniki.
A co Ci wyszło w tej cytologii konkretnie?

Ja się akurat w tym temacie nie znam w ogóle 😅
Ale pewnie zbadałabym crp i zrobiła wymaz (to się nazywa posiew?)

Załączniki

• AC8A9ADE-00C7-462E-B1D6-F6C46C817D1D.jpeg
    AC8A9ADE-00C7-462E-B1D6-F6C46C817D1D.jpeg
    78,7 KB · Wyświetleń: 104
Wynik w załączniku.
A to była płynna cytologia?
Mnie się wydaje, że to może być jakiś zwykły stan zapalny i antybiotyk na to pomoże. Tym bardziej, że dostaniesz pewnie o szerszym spektrum. Następną bym zrobiła płynną, bo z tego w razie czego można jakieś HPV i inne cuda badać.

A do tego czasu kupiła dobry probiotyk, żeby jeszcze dodatkowo turbodoładować florę bakteryjną i się nie martwiła jakoś bardzo 😘.

A to była płynna cytologia?
Mnie się wydaje, że to może być jakiś zwykły stan zapalny i antybiotyk na to pomoże. Tym bardziej, że dostaniesz pewnie o szerszym spektrum. Następną bym zrobiła płynną, bo z tego w razie czego można jakieś HPV i inne cuda badać.

A do tego czasu kupiła dobry probiotyk, żeby jeszcze dodatkowo turbodoładować florę bakteryjną i się nie martwiła jakoś bardzo 😘.
Dzięki😘.
Dostałam skierowanie na cytologię płynną, w kolejnym cyklu mam zbadać.
Antybiotyk już wykupiony.

Dobra, to się nie przejmuję.
Jestem tylko zmartwiona kolejną przerwą.

reklama
Dzięki😘.
Dostałam skierowanie na cytologię płynną, w kolejnym cyklu mam zbadać.
Antybiotyk już wykupiony.

Dobra, to się nie przejmuję.
Jestem tylko zmartwiona kolejną przerwą.
X lat temu raz w życiu mi się zdarzył taki wynik cytologii, bo sprawdziłam teraz. Dokładnie taki sam opis. Nie dostałam wtedy antybiotyku tylko probiotyk i nakaz powtórnej cytologii za 2 miesiące. Następną była już czysta i wynik się nie powtórzył.

Więc jak potraktujesz to antybiotykiem to już w ogóle :*.

W przerwa w staraniach wiadomo :-(. Smutno.

Do góry