reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2023

reklama
No to mamy już sobotnie trio 😀 co będziecie robić? Ja na pewno cały panel tarczycowy, pełną morfologię (akurat mam skierowanie), Lh, fsh, estradiol i insulinę i glukozę na czczo, PRL i chyba tyle
Ja robię FSH, LH, estradiol - to zalecił gin.
Dodatkowo planowałam zrobić DHEAS, testosteron, SHBG, androstendion i prolaktynę, ale nie wiem czy nie przerzucę tego na następny cykl.
Problemów z tarczycą i IO nie mam.

Dobra, dziewczyny, i Ty @Zazuu strzep konfetti i wróć na chwilę.

Mam plan i pytania odnośnie tej nieprawidłowej cytologii i proszę Was o opinię:
- wykluczone najgroźniejsze przyczyny- trzy tygodnie temu robiłam badania w kierunku najgroźniejszych bakterii, więc chlamydie, mycoplasmy i ureoplasmy wykluczone (ufff),
- chłopa chcę umówić do urologa, żeby się przebadał- zrobił wymaz z 🍆,
- na początku stycznia mam wykonać ponowną cytologię- @Zazuu, @lady_in_blue, @hachette , co mam jeszcze wydębić od lekarki, jak już pójdę na kontrolną wizytę?
- to zapalenie może być efektem łyżeczkowania (oczywiście nie musi), najbardziej boję się, że może przejść na jajowody i jajniki.

- wykluczone najgroźniejsze przyczyny- trzy tygodnie temu robiłam badania w kierunku najgroźniejszych bakterii, więc chlamydie, mycoplasmy i ureoplasmy wykluczone (ufff),
- na początku stycznia mam wykonać ponowną cytologię- @Zazuu, @lady_in_blue, @hachette , co mam jeszcze wydębić od lekarki, jak już pójdę na kontrolną wizytę?
- to zapalenie może być efektem łyżeczkowania (oczywiście nie musi), najbardziej boję się, że może przejść na jajowody i jajniki.
A co Ci wyszło w tej cytologii konkretnie?

Ja się akurat w tym temacie nie znam w ogóle 😅
Ale pewnie zbadałabym crp i zrobiła wymaz (to się nazywa posiew?)

Załączniki

• AC8A9ADE-00C7-462E-B1D6-F6C46C817D1D.jpeg
    AC8A9ADE-00C7-462E-B1D6-F6C46C817D1D.jpeg
    78,7 KB · Wyświetleń: 98
Wynik w załączniku.
A to była płynna cytologia?
Mnie się wydaje, że to może być jakiś zwykły stan zapalny i antybiotyk na to pomoże. Tym bardziej, że dostaniesz pewnie o szerszym spektrum. Następną bym zrobiła płynną, bo z tego w razie czego można jakieś HPV i inne cuda badać.

A do tego czasu kupiła dobry probiotyk, żeby jeszcze dodatkowo turbodoładować florę bakteryjną i się nie martwiła jakoś bardzo 😘.

A to była płynna cytologia?
Mnie się wydaje, że to może być jakiś zwykły stan zapalny i antybiotyk na to pomoże. Tym bardziej, że dostaniesz pewnie o szerszym spektrum. Następną bym zrobiła płynną, bo z tego w razie czego można jakieś HPV i inne cuda badać.

A do tego czasu kupiła dobry probiotyk, żeby jeszcze dodatkowo turbodoładować florę bakteryjną i się nie martwiła jakoś bardzo 😘.
Dzięki😘.
Dostałam skierowanie na cytologię płynną, w kolejnym cyklu mam zbadać.
Antybiotyk już wykupiony.

Dobra, to się nie przejmuję.
Jestem tylko zmartwiona kolejną przerwą.

reklama
Dzięki😘.
Dostałam skierowanie na cytologię płynną, w kolejnym cyklu mam zbadać.
Antybiotyk już wykupiony.

Dobra, to się nie przejmuję.
Jestem tylko zmartwiona kolejną przerwą.
X lat temu raz w życiu mi się zdarzył taki wynik cytologii, bo sprawdziłam teraz. Dokładnie taki sam opis. Nie dostałam wtedy antybiotyku tylko probiotyk i nakaz powtórnej cytologii za 2 miesiące. Następną była już czysta i wynik się nie powtórzył.

Więc jak potraktujesz to antybiotykiem to już w ogóle :*.

W przerwa w staraniach wiadomo :-(. Smutno.

Do góry