reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2023

Dzięki😘.
Dostałam skierowanie na cytologię płynną, w kolejnym cyklu mam zbadać.
Antybiotyk już wykupiony.

Dobra, to się nie przejmuję.
Jestem tylko zmartwiona kolejną przerwą.
Dorzuć sobie do tego papilocare, wysypiaj się, myj po stosunku, nie dopuszczaj do tego, żeby się tam ocieralo i będzie cacy. Zapewne będzie wynik już ok i będzie można wrocic do starań ;)

reklama
Dzięki😘.
Dostałam skierowanie na cytologię płynną, w kolejnym cyklu mam zbadać.
Antybiotyk już wykupiony.

Dobra, to się nie przejmuję.
Jestem tylko zmartwiona kolejną przerwą.
Zgadzam się z lady, to wyglada na zwykle zapalenie, ale ze rzecz dzieje się w miejscu newralgicznym to wiadomo- nie lekceważymy ;) po farmakoterapii kolejna cytologia powinna już być lux, a przerwa niestety konieczna, ale spójrz na to z drugiej strony, super, ze udało Ci się wyłapać problem praktycznie od razu a nie musisz się z tym bujać np w ciąży, to dopiero byłby stres. Pomysl o probiotykach, tak na przyszłość, bo może masz tendencje do takich zapaleń?

Dorzuć sobie do tego papilocare, wysypiaj się, myj po stosunku, nie dopuszczaj do tego, żeby się tam ocieralo i będzie cacy. Zapewne będzie wynik już ok i będzie można wrocic do starań ;)

Zgadzam się z lady, to wyglada na zwykle zapalenie, ale ze rzecz dzieje się w miejscu newralgicznym to wiadomo- nie lekceważymy ;) po farmakoterapii kolejna cytologia powinna już być lux, a przerwa niestety konieczna, ale spójrz na to z drugiej strony, super, ze udało Ci się wyłapać problem praktycznie od razu a nie musisz się z tym bujać np w ciąży, to dopiero byłby stres. Pomysl o probiotykach, tak na przyszłość, bo może masz tendencje do takich zapaleń?
No faktycznie, wychodzi, że jeszcze przed objawami to wyłapałam.
Absolutnie, zdecydowanie wolę zdrowa i w pełni gotowości wrócić, niż drżeć o kolejną ciążę.

Czytałam o tym Papilocare, ale nie umiałam odnaleźć spójnych informacji, czy w trakcie stosowania antybiotyku mogę go bez przeszkód aplikować.
W związku z czym po antybiotyku wejdę z terapią pomocniczą.

Dzięki dziewczyny🥰.

Mam już wyniki dzisiejszych badań i cieszę się jak głupia, bo chyba dieta poskutkowała i stosunek LH/FSH znacznie się zmniejszył. Bałam się, że katowanie się dietą nie pomoże i stracę motywację a tu proszę :)

LH=7,96 mIU/ml, FSH=6,38 mIU/ml, estradiol 71,00 pg/ml

Dla porównania wyniki z przed miesiąca (15.11): LH=10,23 mIU/ml, FSH=6,04 mIU/ml, estradiol 71,00 pg/ml

Stosunek LH/FSH zmniejszył się z 1,70 do 1,25 :)

Teraz czekam do 27.12 na wizytę u gina (13dc) i zobaczymy czy jest owulacja.

Mam już wyniki dzisiejszych badań i cieszę się jak głupia, bo chyba dieta poskutkowała i stosunek LH/FSH znacznie się zmniejszył. Bałam się, że katowanie się dietą nie pomoże i stracę motywację a tu proszę :)

LH=7,96 mIU/ml, FSH=6,38 mIU/ml, estradiol 71,00 pg/ml

Dla porównania wyniki z przed miesiąca (15.11): LH=10,23 mIU/ml, FSH=6,04 mIU/ml, estradiol 71,00 pg/ml

Stosunek LH/FSH zmniejszył się z 1,70 do 1,25 :)

Teraz czekam do 27.12 na wizytę u gina (13dc) i zobaczymy czy jest owulacja.
ja tez dostałam część wyników i narazie mam tylko LH, prolaktyne i TSH. TSH mam 2,02, za to prolaktyna 38, a norma do 23 😕😕
tak se ostatnio nie bralam tego bromocornu, bo zatykal mi nos kompletnie i spać w nocy nie mogłam i do pracy chodziłam jak zombi. Może jednak będę brać jakoś po południu

Ja zrezygnowałam z badań bo miałam bardzo stresujący piątek w pracy a w sobotę obudziłam się o 4 😒 trudno, zrobię w kolejnym cyklu.

Tak mi teraz przyszło do głowy głupie pytanie 😅 jeśli podam ovitrelle i np 8-10 dni później zajdę w ciąże, to beta z krwi będzie fałszywie zawyżona przez zastrzyk, tzn doda sie sztuczna do faktycznej? 😅 oraz, czy może w takiej sytuacji spadać (po zastrzyku leci w dół np z 25 na 20), mimo ze faktycznie rosnie (np z 5 na 10)? 😂 mówię o badaniach z krwi. nie wiem czy ktokolwiek tu mnie zrozumie w niedzielę rano 😂

ja tez dostałam część wyników i narazie mam tylko LH, prolaktyne i TSH. TSH mam 2,02, za to prolaktyna 38, a norma do 23 😕😕
tak se ostatnio nie bralam tego bromocornu, bo zatykal mi nos kompletnie i spać w nocy nie mogłam i do pracy chodziłam jak zombi. Może jednak będę brać jakoś po południu
Mi tez on zatyka nos ale spray do nosa pomaga, postaw sobie przy łóżku na noc i dasz radę, po aplikacji raz dziennie nie powinnaś mieć problemu z odstawieniem go później :) wydaje mi się, ze on w jakiś sposób rozszerza naczynia krwionośne w nosie i dlatego tak „puchnie” nos w środku.

Ja zrezygnowałam z badań bo miałam bardzo stresujący piątek w pracy a w sobotę obudziłam się o 4 😒 trudno, zrobię w kolejnym cyklu.

Tak mi teraz przyszło do głowy głupie pytanie 😅 jeśli podam ovitrelle i np 8-10 dni później zajdę w ciąże, to beta z krwi będzie fałszywie zawyżona przez zastrzyk, tzn doda sie sztuczna do faktycznej? 😅 oraz, czy może w takiej sytuacji spadać (po zastrzyku leci w dół np z 25 na 20), mimo ze faktycznie rosnie (np z 5 na 10)? 😂 mówię o badaniach z krwi. nie wiem czy ktokolwiek tu mnie zrozumie w niedzielę rano 😂
ja rozumiem o co Ci chodzi i ma sens Twoja rozkmina,teraz sama jestem ciekawa!

Ja rozumiem, ale nie mam pojecia, mam nadzieje, ze pomoglam xD

reklama
Do góry