reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2023

Ja zrezygnowałam z badań bo miałam bardzo stresujący piątek w pracy a w sobotę obudziłam się o 4 😒 trudno, zrobię w kolejnym cyklu.

Tak mi teraz przyszło do głowy głupie pytanie 😅 jeśli podam ovitrelle i np 8-10 dni później zajdę w ciąże, to beta z krwi będzie fałszywie zawyżona przez zastrzyk, tzn doda sie sztuczna do faktycznej? 😅 oraz, czy może w takiej sytuacji spadać (po zastrzyku leci w dół np z 25 na 20), mimo ze faktycznie rosnie (np z 5 na 10)? 😂 mówię o badaniach z krwi. nie wiem czy ktokolwiek tu mnie zrozumie w niedzielę rano 😂
Tak, to możliwe i się doda xD
Chociaż zazwyczaj ta po Ovitrelle jest już tak mała a ta prawdziwa rośnie tak szybko, że nie ma większych wątpliwości, że coś jest na rzeczy :-)

reklama
Tak, to możliwe i się doda xD
Chociaż zazwyczaj ta po Ovitrelle jest już tak mała a ta prawdziwa rośnie tak szybko, że nie ma większych wątpliwości, że coś jest na rzeczy :-)
tez mam takie przemyślenia. Producent podaje, ze do 10 dni po może być dodatnia beta (czyli powyżej 5), wiec jeśli beta będzie w 11dpo 3, to i tak każda z nas powtórzy ;)
Skoro podaja, ze do 10 dni w ulotce, to znaczy, ze to sprawdzali ;) i tak testy sikane mogą mieć cień, ale beta z krwi nie pozostawi wątpliwości ;)

tez mam takie przemyślenia. Producent podaje, ze do 10 dni po może być dodatnia beta (czyli powyżej 5), wiec jeśli beta będzie w 11dpo 3, to i tak każda z nas powtórzy ;)
Skoro podaja, ze do 10 dni w ulotce, to znaczy, ze to sprawdzali ;) i tak testy sikane mogą mieć cień, ale beta z krwi nie pozostawi wątpliwości ;)
Ja chyba 12 dni po zastrzyku miałam betę prawie 5 więc tak bardzo bym się nie przywiązywała do tego co w ulotce, bo różny mamy metabolizm. Ale ona wyraźnie spadała i przyszedł okres na koniec także nie miałam wątpliwości.

Ja chyba 12 dni po zastrzyku miałam betę prawie 5 więc tak bardzo bym się nie przywiązywała do tego co w ulotce, bo różny mamy metabolizm. Ale ona wyraźnie spadała i przyszedł okres na koniec także nie miałam wątpliwości.
Oczywiście, ze nie, ale prawie 5 oznacza, ze poniżej 5, wiec zgodnie z normami z labu - wiadomo, a to 12-ta doba rano, wiec beta spadała. Oczywiście gdybym poszła 12 dni po zastrzyku i miałabym blisko 5, to bym powtórzyła bez wielkiej nadziei po 2 dniach, ale już przy becie 20, liczyłabym na ponad 40 po dwóch dobach ;)
Gdzieś widziałam wątek dziewczyny, która chyba 12 dni po miała blisko 10, no i to była ciaza ;)

Dziewczyny powiem wam, ze to niepicie po owulacji to tez nic nie daje, nie piłam nie zaszłam, jak miałam w dupie i piłam to tez nie zaszłam. Co myślicie?😄

Dziewczyny powiem wam, ze to niepicie po owulacji to tez nic nie daje, nie piłam nie zaszłam, jak miałam w dupie i piłam to tez nie zaszłam. Co myślicie?😄
Ja to w ogóle już nie zwracam uwagi na to. Jak będzie pozytywny test to będę myśleć. A że robię testey od 9 dpo to myślę, że szybko wykryję xD

w ogóle dalej nie mam okresu, dziś 30dc... licząc 14 dniową fazę lutealną powinnam mieć jutro. Licząc według testów owu.

reklama
Do góry