reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2023

Właśnie czytam "Niepłodność2" prof. Laudańskiego i jest tam napisane, że przyjmowanie proga w drugiej fazie cyklu może poprawić stosunek LH do FSH.
Ciekawa jestem jak po roku brania dupka ten stosunek się zmienił u mnie i czy w ogóle. Czekam na okres i w 3 dc zrobie badania
Dziewczyny a powiecie mi bo ja zielona jestem po co się bada ten stosunek LH do FSH? Jeśli nie jest on bliski jednego tzn, że są jakieś ogólne zaburzenia owulacji czy coś innego? Można wtedy zajść w ciążę tylko trudniej utrzymać? Niby czytam w necie ale nie do końca czaje 🙈

reklama
Dziewczyny a powiecie mi bo ja zielona jestem po co się bada ten stosunek LH do FSH? Jeśli nie jest on bliski jednego tzn, że są jakieś ogólne zaburzenia owulacji czy coś innego? Można wtedy zajść w ciążę tylko trudniej utrzymać? Niby czytam w necie ale nie do końca czaje 🙈
Jeżeli jest wysoki to chyba może oznaczać PCOS, a niski problem z przysadką..?

u mnie sie rozkreca i rozkrecic nie moze, wolalabym zaczac dzis bo w niedziele ani poniedzialek badan nie zrobie :(
też bym chciała dzisiaj, bo bym sobie normalnie w sobotę na badania pojechała...
Ale generalnie można robić 3-5 dc, nie musi to być konkretnie 3, także może się zmiescisz 😀

też bym chciała dzisiaj, bo bym sobie normalnie w sobotę na badania pojechała...
Ale generalnie można robić 3-5 dc, nie musi to być konkretnie 3, także może się zmiescisz 😀
Nie za bardzo właśnie, bo poniedziałek i wtorek jestem sama w pracy od rana i nie dam rady wyrwać się na badania. Chyba po prostu zrobię w sobotę i tyle.

ja właśnie dzisiaj dostałam okres 😂
najbardziej mi pasuje jutro, ciekawe czy 2 dc może być na badania ? 🤔
Ze mnie leje się za przeproszeniem jak z wiadra, tez zrobię w sobotę 🤷🏻‍♀️ Będzie to musiało wystarczyć, inaczej nie będzie a nie chce mi się czekać kolejnego miesiąca :) zreszta lekarz mnie wczoraj zagrzał, bo miałam mieć teraz po immunosupresji 3 cykle stymulowane, bo tyle te leki działają, a on stwierdził, ze skoro teraz była owulacja to może i w kolejnym cyklu tez będzie naturalna i mi nie dał leków bo musi sprawdzić 😡😡😡 wiec jeśli to był jednorazowy wybryk to jestem jeden cykl w plecy, masakra. Wiec w dupie już mam wszystko bo wiem, ze i tak się nie uda

reklama
Mi gin mówił, że badania między 2 a 5 dniem cyklu.
U mnie wczoraj @ przyszła, więc w sobotę na badania.
No to mamy już sobotnie trio 😀 co będziecie robić? Ja na pewno cały panel tarczycowy, pełną morfologię (akurat mam skierowanie), Lh, fsh, estradiol i insulinę i glukozę na czczo, PRL i chyba tyle

Do góry