reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2023

Właśnie czytam "Niepłodność2" prof. Laudańskiego i jest tam napisane, że przyjmowanie proga w drugiej fazie cyklu może poprawić stosunek LH do FSH.
Ciekawa jestem jak po roku brania dupka ten stosunek się zmienił u mnie i czy w ogóle. Czekam na okres i w 3 dc zrobie badania

reklama
Właśnie czytam "Niepłodność2" prof. Laudańskiego i jest tam napisane, że przyjmowanie proga w drugiej fazie cyklu może poprawić stosunek LH do FSH.
Ciekawa jestem jak po roku brania dupka ten stosunek się zmienił u mnie i czy w ogóle. Czekam na okres i w 3 dc zrobie badania
a jaki miałaś?

Może to głupie pytanie ale zastanawiam się na tym, dlaczego przed badaniem nasienia rekomenduje się kilkudniową abstynencję alkoholową jeśli proces spermatogenezy trwa zdecydowanie dłużej? Czy ma to coś wspólnego z np. tym, że alko rozrzedza krew to i inne wydzieliny?🤔 czy o co chodzi?

Może to głupie pytanie ale zastanawiam się na tym, dlaczego przed badaniem nasienia rekomenduje się kilkudniową abstynencję alkoholową jeśli proces spermatogenezy trwa zdecydowanie dłużej? Czy ma to coś wspólnego z np. tym, że alko rozrzedza krew to i inne wydzieliny?🤔 czy o co chodzi?
Wydaje mi się, ze to, ze proces spermatogenezy trwa 3 miesiace to nie znaczy, ze nic nie moze zaszkodzić tym już wyprodukowanym

Nie wiem dokładnie dlaczego ale oglądałam kiedyś jakiś brytyjski program, w którym badali nasienie przed i po wypiciem litra piwa to pokazywali jak plemniki trochę dostawały fiza po alko 🙈

Cześć dziewczyny, mam pytanie trochę "z czapy" (Testy z krwi dopiero w przyszłym tygodniu gdyż mam problem z zajęciem w ciążę od 2 lat -nie mam dziecka).
Okres powinnam dostać 19 grudnia ale wiadomo, człowiek ma nadzieję... Zrobiłam test "cyfrowy" Wyszedł negatywny, ok... Postanowiłam jednak go otworzyć I ku mojemu zdziwieniu linia kontrolna jest ledwo widoczna.. Pytanie właściwe: czy ten test potraktowałybyście poważnie? Pytam ponieważ nie chcę się nakręcać niepotrzebnie... Już czekam tyle miesięcy, było poronienie... Same rozumiecie...
Pozdrawiam was serdecznie, buziaki I powodzenia 😘😘

Załączniki

• IMG_20221215_124809.jpg
    IMG_20221215_124809.jpg
    620,2 KB · Wyświetleń: 126
Cześć dziewczyny, mam pytanie trochę "z czapy" (Testy z krwi dopiero w przyszłym tygodniu gdyż mam problem z zajęciem w ciążę od 2 lat -nie mam dziecka).
Okres powinnam dostać 19 grudnia ale wiadomo, człowiek ma nadzieję... Zrobiłam test "cyfrowy" Wyszedł negatywny, ok... Postanowiłam jednak go otworzyć I ku mojemu zdziwieniu linia kontrolna jest ledwo widoczna.. Pytanie właściwe: czy ten test potraktowałybyście poważnie? Pytam ponieważ nie chcę się nakręcać niepotrzebnie... Już czekam tyle miesięcy, było poronienie... Same rozumiecie...
🤦‍♀️

Z tego co wiem nie powinno się otwierać tych cyfrowych testów, podobno tam zawsze są dwie albo trzy kreski bo jakoś ten test porównuje ze sobą kolory stężenia. Ale nie wiem nigdy nie robiłam osobiście. Idź na bete, powinna już coś wykazać.

reklama
zrob normalny test albo bete. nie wiem jak wygladaja elektroniczne testy w srodku

Do góry