reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2023

reklama
Dziewczyny a napiszcie proszę czy stosowałyście te oleje z wiesiołka czy castagnus i inne? Sporo o tym czytałam ale czy faktycznie którejś z Was się udało?
Ja stosuję wiesiołka w tabletkach i w moim przypadku widze dużą poprawę śluzu. Biorę go od pierwszego dnia cyklu gdzieś do około 13/14, chwilę przed owulką (te mam w 16/17 dc).

Stomatolog twiedzi, że nie powinnam … już zapomniałam o niej, dawno nie czułam tego bólu.

Jeśli rozwija się tam stan zapalny to będzie on zagrożeniem życia potencjalnej ciąży.
Przed ciąża powinno się wyleczyć wszystkie zęby.
Lekarze wcale nie wykluczali, że przyczyną zatrzymania serduszka w mojej drugiej straconej ciąży był właśnie stan zapalny w 8

Jeśli rozwija się tam stan zapalny to będzie on zagrożeniem życia potencjalnej ciąży.
Przed ciąża powinno się wyleczyć wszystkie zęby.
Lekarze wcale nie wykluczali, że przyczyną zatrzymania serduszka w mojej drugiej straconej ciąży był właśnie stan zapalny w 8
No właśnie też tak uważam, że te ósemki już dawno powinny być usunięte. Na ostatniej kontroli byłam 2 mc temu i wtedy niby wszystkie zęby zdrowe, a trochę mam fioła na tym punkcie, więc myślę, że teraz nic się nie zmieniło poza tą ósemką…

No właśnie też tak uważam, że te ósemki już dawno powinny być usunięte. Na ostatniej kontroli byłam 2 mc temu i wtedy niby wszystkie zęby zdrowe, a trochę mam fioła na tym punkcie, więc myślę, że teraz nic się nie zmieniło poza tą ósemką…
trzeba powiedzieć że boli i może rzeczywiście zrobić z nią porządek bo w ciąży też już trudniej o leki przeciwbólowe nawet jeśli nic bardzo złego by się z nią nie działo ...

Co masz na myśli mówiąc bardziej rozszerzony monitoring? U mnie po tych kilku miesiącach stymulacji ginka sama odesłała mnie do lekarza zajmującego się iui bo już wyczerpała na mnie pomysły, ja co prawda nie skorzystałam ale może warto pomyśleć o tym, żeby ruszyć z rozszerzona diagnostyka? Ta z 3 i 4 etapu? Chociaż podstawy

No patrz na tego tluscioszka! 🥰

Nie ma to zasadniczo dużego znaczenia, śluz możesz mieć równie dobrze „w środku” piękny, płodny - a na zewnatrz sucho. W druga stronę tez może to wystąpić, łatwo jest się po prostu pomylić.

Uwazam, ze jest sens.
mam na myśli to, że pójdę przed owulacja i zaraz po. Nigdy nie byłam po owulacji, także ja nawet nie wiem kiedy pęka pecherzyk po podaniu ovitrelle. Może to być dzień, a moze i 3. I chciałabym jeszcze tak przed samym okresem iść zobaczyć jakie mam Endo. W okolicach owulacji, tzn parę dni przed miałam zwykle 11-12 mm

reklama
Do góry