reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2023

Hej ☺️ jestem nowa na tym forum ale już od jakiegoś czasu Was podczytuje i w końcu odważyłam się zalozyc konto. Mam nadzieję, że "wspólne" starania jakoś pomogą mi przetrwać ten czas oczekiwania na wymarzone, wyczekane dwie kreski...

Mam 26 lat, starania od początku 2022 ale w zasadzie nie zabezpieczamy się już od półtora roku. Niedoczynność tarczycy i Hashimoto od 2019 - unormowane i cały czas pod kontrolą endokrynologa. Monitoring owulacji wykazuje piękne owulacje. Wykluczone PCOS.

Mąż ma morfologię 3% ale nadrabia dużą iloscią plemników więc lekarz uznał, że problemu nie powinno być.

Udało nam się raz zajść w ciążę w sierpniu tego roku ale niestety okazała się biochemiczną.

Jeśli do maja 2023 nie uda nam się zajść w zdrową ciąże to planowana jest wizyta w klinice.

Życzę nam wszystkim tutaj na tym forum aby w przyszłym roku się udało w końcu ujrzeć te upragnione dwie kreski ❤️.

reklama
Hej 🌸
Lat 33 prawie 34. Starania od stycznia 2022 - bezskutecznie
Mam wrażenie ze od kiedy się staramy to mój organizm wariuje i wszystko się rozjeżdża.
Jestem w tacie diagnostyki hormonalnej - czekam na badania.

Powiedzcie proszę jak jest u Was z lekarzami ja jak idę i mówię ze się staram o ciąże ze się nie udaje to patrzą na mnie jak na wariatkę na zasadzie i co z tego? Jakby ich nie interesuje ze coś może być nie tak?
Albo faktycznie jestem tak nakręcona ze głupieje 🫣

Dziewczyny może coś poradzicie: dzisiaj 76dc, w niedzielę wzięłam ostatnią tabletkę Duphastonu. Przez cały czas brania Duphastonu czułam się dobrze, a od czasu odstawienia czuję się strasznie słaba. Od rana jeszcze jakoś funkcjonuję, ale im później tym gorzej (bóle głowy, mdłości). Póki co nie czuję zbliżającej się @. Czy to normalne? To mój pierwszy cykl z Duphastonem. Wiem, że niby do dwóch tygodni może przyjść @, ale już mnie to wszystko wnerwia.

Hej 🌸
Lat 33 prawie 34. Starania od stycznia 2022 - bezskutecznie
Mam wrażenie ze od kiedy się staramy to mój organizm wariuje i wszystko się rozjeżdża.
Jestem w tacie diagnostyki hormonalnej - czekam na badania.

Powiedzcie proszę jak jest u Was z lekarzami ja jak idę i mówię ze się staram o ciąże ze się nie udaje to patrzą na mnie jak na wariatkę na zasadzie i co z tego? Jakby ich nie interesuje ze coś może być nie tak?
Albo faktycznie jestem tak nakręcona ze głupieje 🫣
Hej! :)
Mój gin jest bardzo konkretny (czasami aż za bardzo), czasami ma teksty, które zawalają z nóg, ale nigdy nie czułam się ignorowana, ani jakaś szurnięta. Jak powiedziałam, że się staramy i nie wychodzi to zaraz dokładny wywiad, usg, pobieranie krwi, wykaz pozostałych badań na czczo do zrobienia (na zasadzie jutro zrobić i się odezwać). Nie mam porównania z innymi lekarzami, bo od wielu lat chodzę do tego samego.

Hej! :)
Mój gin jest bardzo konkretny (czasami aż za bardzo), czasami ma teksty, które zawalają z nóg, ale nigdy nie czułam się ignorowana, ani jakaś szurnięta. Jak powiedziałam, że się staramy i nie wychodzi to zaraz dokładny wywiad, usg, pobieranie krwi, wykaz pozostałych badań na czczo do zrobienia (na zasadzie jutro zrobić i się odezwać). Nie mam porównania z innymi lekarzami, bo od wielu lat chodzę do tego samego.
Zazdroszczę - ja wręcz muszę sama sugerować a może sprawdzimy to czy tamto bo dla nich nie ma kompletnie sprawy. Na zasadzie jak się starasz to się staraj widocznie za mało. Do
Pierwszego z Medicover jak sie zgłosiłam na początku ze chce sie przygotować do zajścia w ciąże sprawdzić wszystko czy jest ok to wystawiła mi skierowanie na cytologię i powiedziała ze to wystarczy 🙄

Dziewczyny a napiszcie proszę czy stosowałyście te oleje z wiesiołka czy castagnus i inne? Sporo o tym czytałam ale czy faktycznie którejś z Was się udało?

Dziewczyny, jaki lek przeciwzapalny/przeciwbólowy jest Waszym zdaniem skuteczny i względnie bezpieczny podczas starań? Ósemka daje mi popalić …😞

reklama
Ja byłam w ciąży 2 razy, ale bez efektu i sama myślałam o tym badaniu, nigdy nie wiadomo 🤷‍♀️
Czasem jest tak, ze po ciąży (donoszonej albo utraconej, bez znaczenia) organizm „updparnia” się na komórki partnera. Tak mówił mi paśnik - dlatego zlecił mi p-ciala mimo ze w 2020 roku ruszyła mi beta
Dziewczyny może coś poradzicie: dzisiaj 76dc, w niedzielę wzięłam ostatnią tabletkę Duphastonu. Przez cały czas brania Duphastonu czułam się dobrze, a od czasu odstawienia czuję się strasznie słaba. Od rana jeszcze jakoś funkcjonuję, ale im później tym gorzej (bóle głowy, mdłości). Póki co nie czuję zbliżającej się @. Czy to normalne? To mój pierwszy cykl z Duphastonem. Wiem, że niby do dwóch tygodni może przyjść @, ale już mnie to wszystko wnerwia.
Nigdy tak nie miałam, możesz skontaktować się z lekarzem?

Dziewczyny a napiszcie proszę czy stosowałyście te oleje z wiesiołka czy castagnus i inne? Sporo o tym czytałam ale czy faktycznie którejś z Was się udało?
Wiesiołek kilku osobom na forum poprawił śluz, natomiast castagnus jest zalecany przy wysokiej prolaktynie, taka ziołowa pomoc zanim wjedzie farmakologia.

Do góry