reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2023

Hej ☺️ jestem nowa na tym forum ale już od jakiegoś czasu Was podczytuje i w końcu odważyłam się zalozyc konto. Mam nadzieję, że "wspólne" starania jakoś pomogą mi przetrwać ten czas oczekiwania na wymarzone, wyczekane dwie kreski...

Mam 26 lat, starania od początku 2022 ale w zasadzie nie zabezpieczamy się już od półtora roku. Niedoczynność tarczycy i Hashimoto od 2019 - unormowane i cały czas pod kontrolą endokrynologa. Monitoring owulacji wykazuje piękne owulacje. Wykluczone PCOS.

Mąż ma morfologię 3% ale nadrabia dużą iloscią plemników więc lekarz uznał, że problemu nie powinno być.

Udało nam się raz zajść w ciążę w sierpniu tego roku ale niestety okazała się biochemiczną.

Jeśli do maja 2023 nie uda nam się zajść w zdrową ciąże to planowana jest wizyta w klinice.

Życzę nam wszystkim tutaj na tym forum aby w przyszłym roku się udało w końcu ujrzeć te upragnione dwie kreski ❤️.

reklama
Hej 🌸
Lat 33 prawie 34. Starania od stycznia 2022 - bezskutecznie
Mam wrażenie ze od kiedy się staramy to mój organizm wariuje i wszystko się rozjeżdża.
Jestem w tacie diagnostyki hormonalnej - czekam na badania.

Powiedzcie proszę jak jest u Was z lekarzami ja jak idę i mówię ze się staram o ciąże ze się nie udaje to patrzą na mnie jak na wariatkę na zasadzie i co z tego? Jakby ich nie interesuje ze coś może być nie tak?
Albo faktycznie jestem tak nakręcona ze głupieje 🫣

Dziewczyny może coś poradzicie: dzisiaj 76dc, w niedzielę wzięłam ostatnią tabletkę Duphastonu. Przez cały czas brania Duphastonu czułam się dobrze, a od czasu odstawienia czuję się strasznie słaba. Od rana jeszcze jakoś funkcjonuję, ale im później tym gorzej (bóle głowy, mdłości). Póki co nie czuję zbliżającej się @. Czy to normalne? To mój pierwszy cykl z Duphastonem. Wiem, że niby do dwóch tygodni może przyjść @, ale już mnie to wszystko wnerwia.

Hej 🌸
Lat 33 prawie 34. Starania od stycznia 2022 - bezskutecznie
Mam wrażenie ze od kiedy się staramy to mój organizm wariuje i wszystko się rozjeżdża.
Jestem w tacie diagnostyki hormonalnej - czekam na badania.

Powiedzcie proszę jak jest u Was z lekarzami ja jak idę i mówię ze się staram o ciąże ze się nie udaje to patrzą na mnie jak na wariatkę na zasadzie i co z tego? Jakby ich nie interesuje ze coś może być nie tak?
Albo faktycznie jestem tak nakręcona ze głupieje 🫣
Hej! :)
Mój gin jest bardzo konkretny (czasami aż za bardzo), czasami ma teksty, które zawalają z nóg, ale nigdy nie czułam się ignorowana, ani jakaś szurnięta. Jak powiedziałam, że się staramy i nie wychodzi to zaraz dokładny wywiad, usg, pobieranie krwi, wykaz pozostałych badań na czczo do zrobienia (na zasadzie jutro zrobić i się odezwać). Nie mam porównania z innymi lekarzami, bo od wielu lat chodzę do tego samego.

Hej! :)
Mój gin jest bardzo konkretny (czasami aż za bardzo), czasami ma teksty, które zawalają z nóg, ale nigdy nie czułam się ignorowana, ani jakaś szurnięta. Jak powiedziałam, że się staramy i nie wychodzi to zaraz dokładny wywiad, usg, pobieranie krwi, wykaz pozostałych badań na czczo do zrobienia (na zasadzie jutro zrobić i się odezwać). Nie mam porównania z innymi lekarzami, bo od wielu lat chodzę do tego samego.
Zazdroszczę - ja wręcz muszę sama sugerować a może sprawdzimy to czy tamto bo dla nich nie ma kompletnie sprawy. Na zasadzie jak się starasz to się staraj widocznie za mało. Do
Pierwszego z Medicover jak sie zgłosiłam na początku ze chce sie przygotować do zajścia w ciąże sprawdzić wszystko czy jest ok to wystawiła mi skierowanie na cytologię i powiedziała ze to wystarczy 🙄

Dziewczyny a napiszcie proszę czy stosowałyście te oleje z wiesiołka czy castagnus i inne? Sporo o tym czytałam ale czy faktycznie którejś z Was się udało?

Dziewczyny, jaki lek przeciwzapalny/przeciwbólowy jest Waszym zdaniem skuteczny i względnie bezpieczny podczas starań? Ósemka daje mi popalić …😞

reklama
Ja byłam w ciąży 2 razy, ale bez efektu i sama myślałam o tym badaniu, nigdy nie wiadomo 🤷‍♀️
Czasem jest tak, ze po ciąży (donoszonej albo utraconej, bez znaczenia) organizm „updparnia” się na komórki partnera. Tak mówił mi paśnik - dlatego zlecił mi p-ciala mimo ze w 2020 roku ruszyła mi beta
Dziewczyny może coś poradzicie: dzisiaj 76dc, w niedzielę wzięłam ostatnią tabletkę Duphastonu. Przez cały czas brania Duphastonu czułam się dobrze, a od czasu odstawienia czuję się strasznie słaba. Od rana jeszcze jakoś funkcjonuję, ale im później tym gorzej (bóle głowy, mdłości). Póki co nie czuję zbliżającej się @. Czy to normalne? To mój pierwszy cykl z Duphastonem. Wiem, że niby do dwóch tygodni może przyjść @, ale już mnie to wszystko wnerwia.
Nigdy tak nie miałam, możesz skontaktować się z lekarzem?

Dziewczyny a napiszcie proszę czy stosowałyście te oleje z wiesiołka czy castagnus i inne? Sporo o tym czytałam ale czy faktycznie którejś z Was się udało?
Wiesiołek kilku osobom na forum poprawił śluz, natomiast castagnus jest zalecany przy wysokiej prolaktynie, taka ziołowa pomoc zanim wjedzie farmakologia.

Do góry