reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2023

Dzisiaj dobrze przeglądnełam papiery od endo i w rozpoznaniu mam wpisane: " obserwacje w kierunku utajonej niedoczynności tarczycy".
Zespół metaboliczny z IO.
Jak ta "utajona niedoczynność tarczycy" może się mieć do wyników badań ktore są w normie teorytycznie , bo tsh 2. 59, ft4 16.11 norma 10.60-19.40 ft3 5.92 norma 3.40 -7.70.
Jakieś sugestie? Bo ja niezbyt "obcykana" dopiero zaczynam przygode związaną ze swoją diagnozą...

reklama
hejka! Ginekolog powiedział, żeby w ogóle nie zwracać na to uwagi obecnie bo po pierwsze są to wyniki niewiele odbiegające od normy, a po drugie coś w stylu, że u starających się o ciążę i tak nie leczy się hiperandrogenizmu, a przynajmniej tak go zrozumiałam 🤔 w ogóle to zdziwił się dlaczego to zbadałam skoro on mi tego nie zlecił ale nie wyznałam mu, ze zapisując się do laboratorium dopisałam sobie kilka rzeczy jakie tu znalazłam na forum 😈 tym razem mimo zachowanej higieny badania wyszła mi prolaktyna grubo ponad normę więc dostałam dostinex i oficjalnie rozpoczynam się łudzić, że mi pomoże 😬
a ile Ci wyszła prolaktyna? Ja miałam w sumie nie aż tak dużo ponad normę jak niektóre dziewczyny z forum, bo 29 przy normie do 17, ale po 4 dawkach dostinexu zjechała mi chyba do 4, więc trzymam kciuki za spektakularny wynik u Ciebie :)

a ile Ci wyszła prolaktyna? Ja miałam w sumie nie aż tak dużo ponad normę jak niektóre dziewczyny z forum, bo 29 przy normie do 17, ale po 4 dawkach dostinexu zjechała mi chyba do 4, więc trzymam kciuki za spektakularny wynik u Ciebie :)
dzięki! wcześniej jakoś tak na samej granicy a teraz 745 przy normie 102-496. Fajnie, że u Ciebie szybko i skutecznie zadziałało - liczę, że u mnie też tak będzie 😉

Bo ostatnio, kiedy to byłam na monitoringu i gin powiedziała ,że albo bezowulacyjny albo coś "przeoczyłyśmy" to nie przypominam sobie występowania śluzu płodnego u siebie...
to u mnie odwrotnie, owu jest, stymulowana bo stymulowana, ale śluzu plodnego praktycznie nie mam. Czasem 1 dzień, ale taki pomieszany z białym sluzem, nie jest przezroczysty

Chciałam zameldować, że w tym cyklu również się nie udało. Nic nowego, dokładnie tego się spodziewałam...
Mam nowego gina z medicover, bo do mojej ginki nie było już terminów, także jak tylko dostanę okres to się umowie na kolejną wizytę i może bardziej rozszerzony monitoring. Poproszę również o skierowanie na badania, bo ostatnie porządne miałam 1,5 roku temu. Nawet nie wiem co miałabym zbadać 🤦‍♀️
Co masz na myśli mówiąc bardziej rozszerzony monitoring? U mnie po tych kilku miesiącach stymulacji ginka sama odesłała mnie do lekarza zajmującego się iui bo już wyczerpała na mnie pomysły, ja co prawda nie skorzystałam ale może warto pomyśleć o tym, żeby ruszyć z rozszerzona diagnostyka? Ta z 3 i 4 etapu? Chociaż podstawy
No patrz na tego tluscioszka! 🥰

Hej czy dużo razy miałyście tak, że występował u Was śluz płodny, a owulacji nie było?
Nie ma to zasadniczo dużego znaczenia, śluz możesz mieć równie dobrze „w środku” piękny, płodny - a na zewnatrz sucho. W druga stronę tez może to wystąpić, łatwo jest się po prostu pomylić.

Dziewczyny sądzicie, że skoro raz zaszlam w ciążę to jest sens robienia badań na te przeciwciała plemnikowe?
Uwazam, ze jest sens.

reklama
Do góry