reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2023

Moim zdaniem prolaktyne masz do powtórzenia skoro wcześniej była w normie. Może to jednorazowy wyskok. Zachowałaś higienę badania? Natomiast z tego co piszesz to ja bym się kompletnie nie czuła zaopiekowana przez lekarza i szybko poszukała innego.
Swoją drogą zanim zaczełam brać metformine , to schudłam jakieś 6 kg chyba z tego stresu, że chce zajść a teraz mam już minus 10 kg , ćwicze dieta i nie wiem co jeszcze mam robić....

reklama
Kurde 2 specjalistów nie kazało się przejmować jednorazowo podwyższoną prl bo dobowo się waha... wszyscy specjaliści zbywają mój problem na IO mam trzymac diete i przyjmowac metformine, może to przez moją wagę tak myśle....Martwi mnie ten testosteron mowilam o tym endokrynologowi , ale on tez kaze trzymac diete i brac leki metformine, a dal najnizsza dawke na tarczyce zeby troche obnizyc bo bylo 2. 5
A miałaś robione krzywe glukozowa i insulinowa? Bo ta Twoja glukoza na czczo to już blisko cukrzycowej

Przysięgam, że jeśli nie jestem teraz w ciąży to bookuje wakacje na czerwiec
Jeju, ja wczoraj mojemu przesyłałem linki do pomysłów na wyjazdy✋🏼.
Programuję go na wyjazd od kilku dni, bo to trzeba zawczasu zasiać ziarnko😉.

Tak bym chciała w marcu jakieś ciepłe klimaty lub właśnie czerwiec.

Ostatnia edycja:
Kurde 2 specjalistów nie kazało się przejmować jednorazowo podwyższoną prl bo dobowo się waha... wszyscy specjaliści zbywają mój problem na IO mam trzymac diete i przyjmowac metformine, może to przez moją wagę tak myśle....Martwi mnie ten testosteron mowilam o tym endokrynologowi , ale on tez kaze trzymac diete i brac leki metformine, a dal najnizsza dawke na tarczyce zeby troche obnizyc bo bylo 2. 5

O ile nie ważysz 150 kg to nie waga jest tu największym problemem. A
Wiem co mówię bo ważyłam blisko 150 i dalej daleko mi do chudzinki a jakoś hormony mam w normie

reklama
Przy wzroście 162 ważę obecnie 86 kg.

No to trafiasz na leniwych lekarzy bez żadnej wiedzy. Za tekst "jak pani schudnie to i w ciążę pani zajdzie" powinno być odbierane prawo wykonywania zawodu. Owszem otyłość czy nadwaga jest jedynym z czynników obniżających płodność, ale osoby odbiegające od BMI 19 też mają prawo do leczenia i diagnostyki

Do góry